"… hanem fikanickekre jellemző idióta kreténséget."
… Bocsáss meg olvtársam, de idióta kreténségekre nem tudok értelmesen reagálni, meg nem is akarok …
Én megbocsátok szívesen, de nincs mit.
… Jól elvagytok így … nem értjük .. azt már megtudtam tőletek …
Kedves Ring Ring olvtárs, tájékoztatlak, hogy a nekem üzent hozzászólásaidban csak velem beszélgetsz, nem pedig egy tucat másik emberrel, nekem csak egy nickem van, egy is volt, és egy is lesz. Tisztelettel megkérlek, mivel magadtól erre nem jöttél rá, ha velem folytatsz beszélgetést egyes számban fogalmazz, ne pedig többes számban. A többes szám alkalmazása ugyanis azt jelenti, hogy bárkit, aki véleményét olvasod, és abban nem azt látod, ami a világról alkotott koncepciódba illeszkedik, egy kalap alá veszed anélkül, hogy ismernéd a véleményeit. Ez nem vall valami tisztességes magatartásra, annál inkább tisztességtelenre, és ostobára.
Te pedig se tisztességtelen, sem pedig ostoba nem vagy, ugyebár.
A másik, azt írod láttál te már ötezres fikanicket is. De mégis, hogyan láthattál te, párt tucat hozzászólásos főnick ilyesmit, és hogyan ismerted fel, mi alapján? A véleményem az, hogy ötezres hozzászólásszámú fikanickek nincsenek, azok nem fikanickek, legfeljebb olyan nickek lehetnek, amelyek a véleményeivel nem értesz egyet. A fikanick az, amelyik betolakodik egy topikba, és ott osztja az észt egész addig, a míg le nem kaszabolódik, aminek nyomán sarjad majd a hullájából egy másik, azonnal.
Ez eddig is így volt, most is így van és ezután is így lesz, ezzel együtt mindez a fajta magatartásmód különösképpen illeszkedik egyes balliberális véleményeket közlőkre, pláne, miután főnickjeika 2010-es összeomlás idejében elestek.
… Mindent a maga szintjén kell kezelni …
Így igaz.
… Azt már megtudtam tőletek …
Ismét ez a többes szám. Te tőlem nem tanultál még semmit, de ne aggódj, fogsz tőlem te is tanulni, ahogy eddig mindenki, akár tetszik ez neked, akár nem.
… hogy Róna meg van sértődve, mert kimaradt a pixisből, meg azt is, hogy tökhülye …
Idézd, hol írtam hogy Róna tökhülye, én úgy emlékszem, hogy azt te írtad, Ring Ring olvtárs, de arra sem fogsz bizonyítékot találni, hogy bárhol azt írtam volna, hogy kiesett a pixisből. Róna nem esett ki semmiféle pixisből, mert sohasem volt benne.
Róna úr mindig is az a gazdasági szakember volt, ami ma is, neoliberális. Én ezt írtam, és ez így is van.
… és jobban járna, ha csak a sajtgyárával foglalkozna …
A többes szám alkalmazása miatt idézetet kérek magam ellen ebben a kérdésben is.
… Már megbocsáss …
Már megint? Nem vagyok én pap!
… ismét - ezekre ne várj már értelmes választ …
Az a baj, hogy semmi másra se kaphatok tőled értelmes választ.
... Majd ha lesz mire, akkor próbálok én is annak megfelelően írni …
Először is megpróbálhatnál valamit értelmesen írni, méghozzá alacsony hozzászólásszámodhoz illő alázattal. 2007-ben, amikor én elkezdtem írni az index fórumra, kellő alázattal fordultam mindenkihez, ami nem jelentett semmiféle meghunyászkodást, annál több érvelést és helyzetértékelést. Ezt a magatartás folytatom ma is, alapjaiban, de soha semmiféle vita elől nem hátráltam meg, most sem teszem ezt és nem is fogom tenni, soha, ameddig lehetőségeim engedik.
Ha egy nap nem engedik, azt is tudomásul fogom venni.
A te részedről semmiféle alázatnak nem látom nyomát, annál több pökhendiségnek, ki ha én nem magatartásnak meg igen.
… Az én álláspontomnak semmi köze a Fidesz álláspontjához, az, amit Róna úrral kapcsolatban leírtam, az a magánvéleményem, amihez jogom van …
… Én meg fikázásnak tartom a magánvéleményedet ... ennyi …
Nem, ez egyáltalán nem ennyi, kedves Ring Ring olvtárs, ennyi csak a fikanickek számára, akik képtelen velem szemben az érvelésre.
… Nem is az, Róna Péter pusztán csak a jelen neoliberális pénzügyi, gazdasági nagyhatalmi érdekek szócsöve, semmi egyéb. Hogy ezt önjelölés alapján teszi, vagy mert valaki megbízta ezzel, teljességgel irreleváns …
… ezt írtad...
Ezt bizony, és így is van.
… Egy szócső, aki lehet hogy önjelölt, de lehet, hogy valaki (!) - na ki, kitaláljuk közösen? ááá nem kell, a ballib, tudomén - pénzért várja el tőle ezeket a nyilatkozatokat. Nem azzal vagy elfoglalva, mit mond, és miért mondja, hanem azzal, hogy ki mondja és azt minősíted …
Tévedsz, én azzal foglalkozom, amit mond, és éppen ezzel van problémám, számomra tökéletesen közömbös Róna úr fizikális létezése, tőlem élet örökké, vagy eltűnhet akár most, nekem az teljesen mindegy. Számomra csak az számít, amit mond és amit képvisel. Én nem a személyét minősítem, hanem azt, amit és ahogy mond.
Az, hogy Róna úr szócső, az teljességgel nyilvánvaló, annak a fajta politikának a szócsöve, amit képvisel, és amihez a személyét társítja.
… Ez nem érv... ez fikázás …
A valóság leirata sohasem lehet fikázás.
… Ilyet én is tudok …
Vagy csak ilyet tudsz.
… csak próbálom alátámasztani, hogy az illető milyen megnyilvánulása, vagy tette vezetett a megállapításaimra. Te nem támasztottál alá semmit, csak közölted: Róna egy hülye szócső …
Nem, azt te közölted, hogy hülye, és nem támasztottad alá semmivel, én csak a tényekre szorítkoztam, a tény pedig az, hogy szócső.
… A hülyét én tettem hozzá, de elég jól érezhető a posztodból …
Mindenki az IQ-ja szerint tesz hozzá ahhoz, amit olvas, neked ennyire futotta.
Az, hogy Róna Péter egy szócső, nem jelenti azt, hogy hülye, egyáltalán nem hülye, ellenkezőleg, a legtudatosabb, legmeggondoltabb emberek egyike, akik van szerencsém személyesen is ismerni.
Csak épp nem értek vele egyet, és ebbéli véleményeimet nem rejtem véka alá, előtte sem.