Gyöngyöspata jobbikos polgármestere kampányfőnökével és Szebb jövős polgárőrökkel gondolta végig egy előbb-utóbb bekövetkező polgárháború kimenetelét. Választási győzelme esetén jelentős változásokat és a Jobbik külföldi kapcsolataiból származó hihetetlen mennyiségű pénzt ígért Juhász Oszkár, derül ki az atv.hu birtokába jutott hangfelvételből.
"A Magyar bíróságok meglehetőesen nyomott, vagy a tényekkel nem túl koherens összefüggéseket mutató ítéleteket szoktak hozni"
Tagjai - akárcsak más nemzetek katonái - számtalan háborús bűncselekményben marasztalhatók el hadifoglyok kivégzése (például Le Paradis-nél brit, Malmedy-nél amerikai hadifoglyok legéppuskázása), amely tett miatt először halálra itélték őket, majd börtönre enyhítették, pár év múlva kiengedték őket mert nem volt az eset egyértelmű, megszállt területek polgári lakosságával való kegyetlenkedés, stb. A Das Reich SS páncélgránátos hadosztály egy alakulata hajtotta végre például a franciaországi Oradour-sur-Glane-i mészárlást. Mindezeket megtorlásként hajtották végre a szövetségesek hasonló túlkapásaival szemben, és a polgári lakosságot tiszteletben tartották, de a történelem összemossa a nyomukban haladó Einsatzgruppe tetteivel. Róluk tudni kell, hogy tagjaik köztörvényes bűnözők és jogosan ítélte tagjait halálra a nürnbergi bíróság.A nürnbergi perek során a nemzetközi bíróság az SS-t és ezen belül a Waffen SS-t háborús bűnös szervezetnek minősítette, tagjainak nagy részétől megvonták a német veteránokat megillető juttatásokat. Később azonban a német kormány elismerte, hogy nekik is járnak ezek a juttatások.
A Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának 1992. március 4-én kelt, és jogerősen kihirdetett C. 1254. sz. ítélete szerint: ...a Budapesti Népbíróság 1946-ban hozott ítélete - amely szerint a magyar SS-hadosztályokban harcoló katonák közül mindenkit háborús bűnősnek minősítettek - törvénysértő volt.
Igen tudjuk. De!
A Magyar bíróságok meglehetőesen nyomott, vagy a tényekkel nem túl koherens összefüggéseket mutató ítéleteket szoktak hozni - s mivel a túl sok a példaként felhozható publikus ítélet, a látencia is túl nagy, és erősíti ezt a megállapitást.
Másrészt a kollektív bűnösség kimondása a személyek cselekményeinek nevesítését mellózve télleg nem túl izléses.
Ennek, és az általad hivatkozott ítéletben foglalt elvnek fittyet hányva ugyan ez a testület hajlamoos azonban ma is csoportos garázdaságért, emberölésért, és más cselekményekért kollektívan bűnösnek nyílvánítani azokat, akik egy cselekménynél passzívan jelen voltak.
ergo ez az ítélet nem a gyakorlat, és a józan ész, hanem a politikai nyomás ítélete volt.
Következésképp akkor sem volna értelmezhető ellentmondásnak, vagy vitatni való ellenérvnek a véleményemmel kapcsolatban, ha a megállapitásomat az SS katonák bűnösségére vonatkozóan jogi értelemben tettem volna.
lévén hogy morális, és erkölcsi értelemben épp olyan elkövetői voltak a háború borzalainak, mint a mai csoportos cselekmények passzív résztvevői, (jelenlevői) szükségtelen hogy megpróbál hőst faragni belőlük. Ha ui. volna jogáltalánosság - az általad hivatkozott ítélet sem születhetett volna meg. De nincs. Cak a kommunisták a gazemberek a jelenlegi rotáció szerint - ami egy ordas ek hazugság!
A Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának 1992. március 4-én kelt, és jogerősen kihirdetett C. 1254. sz. ítélete szerint: ...a Budapesti Népbíróság 1946-ban hozott ítélete - amely szerint a magyar SS-hadosztályokban harcoló katonák közül mindenkit háborús bűnősnek minősítettek - törvénysértő volt.
Az amerikaiak is tettek ehez hasonló gazemberségeket az sem vitás. (Nem ejtettek foglyot mert elpőre akartak nyomulni, és nem volt elég ember az őrzésükre.)
Ezek elfogadhatatlan tettek akár melyik oldalon is követték el, és megérdemlik érte a felelősök akár 50 év után is a golyót!
Meg kell mondjam, hogy ha a nemzetemet valami patkányok bármiylen okból félig kiirtanák, a gyerekeinket gázkamrába löknék, meg kísérletekben áldoznák fel, a fogságba esett barátaimat úgy mészárolnák le az út szélen mint valami kóbor kutyákat, - nos meg kell mondjam hogy én tolószékben is gyilkosa lennék annak aki ezt megtette.. attól függetlenül is, hogy a gyilkosságot méylen elitélem, nem lenne erkölcsi aggályom megtenni..
Akkor mondhatnák a túlélők, az "áldozattal" szimpatizálók, hogy tetű módjára megölték a "magyarok" de szerintem csak én tenném meg, mert az emberek döntő többsége semmilyen okból nem tud ölni.. (még az air soft páylákon is inkább elbujnak, mint hogy harcolnának!!!!)
Az Malmedy ugy eleg zavaros volt , teny,hogy lelottek egy csomo amerikai katonat de elotte azok mar tobbszor megprobaltak megszokni(amit akkor az amerikai katonai szabalyzat kotelezoen elo is irt nekik,hogy ha tehetik szokjenek meg),Peiper maga meg szemelyesen nagyon merges volt az ugy miatt ,hogy lelottek oket ,mert mint tamado harccsoport vezetoje tudta ,ha hire kel , az amerikai ellenallas sokkal elkeseredettebb lesz es addig fognak rajuk loni amig egy golobisuk is marad es a vegsokig ellenallnak es nem adjak meg magukat o meg a gyors elorenyomulasban volt erdekelt az ardenneki csataban es nem ellenallo gocok felszamolasaban
Meg nem ertem hogy jonnek ide a zsidok. Peiper a Waffen SS-ben volt, a Malmedy ugy miatt iteltek el ahol hadifogsagba esett amerikai katonakat lott legy egy a parancsnoksaga alatt levo SS egyseg.Nem taboror volt soha nem vett reszt zsido deportalasokban es hasonlokban,mint Eichmann
Miután a nemzetközi bíróság felmennttte( 10 év), legyilkolászták a zsidók.
Meg kell mondjam, hogy ha a nemzetemet valami patkányok bármiylen okból félig kiirtanák, a gyerekeinket gázkamrába löknék, meg kísérletekben áldoznák fel, - nos meg kell mondjam hogy én tolószékben is gyilkosa lennék annak aki ezt megtette.. attól függetlenül is, hogy a gyilkosságot méylen elitélem, nem lenne erkölcsi aggályom megtenni..
Akkor mondhatnák a túlélők, az "áldozattal" szimpatizálók, hogy megölték a "magyarok" de szerintem csak én tenném meg, mert az emberek döntő többsége semmilyen okból nem tud ölni.. (még az air soft páylákon is inkább elbujnak, mint hogy harcolnának!!!!)
Azt gondolom ezért, hogy nem a "zsidók ölték" meg az urat hanem EGY bosszúálló.
Franciaorszagban elt , tobbszor halalosan megfenyegettek , ha a Moszad akart valakit eltenni lab alol, nem fenyegetozott,hanem szep csendben lerendeztek a dolgot
A polgárháború és a honvédő háború két külön fajzat:(
ez így igaz!
HA polgárháború törne ki egyik oldalhoz sem volnék hajlandó csatlakozni - mert mind a kettő degenrálst marhaságokat hord össze.
Az egész családom katona volt az idők kezdete óta, de nem emléxem hogy magyar emberek ellen harcoltak volna bárhol, bármikor is. Tehát még a hagyományt is megtartom.
Ám ha a hazámat - a hazánkat - valami óvatlan barom megtámadná, bizoynos hogy az elsők között jelentkeznék a hatalomnál puskáért...
Ez nem azt jelenti hogy ne akceptálnám a polgártásrsaim azon jogát, hogy ha utálják egymást, és a tárgyalásos megoldást már nem képesek tovább folytatni - akkor közös elhatározásuk eseténe minden féle letális eszközzel is lezárják a vitát. Csak kivülállók ne sérüljenek.
Tudod en inkabb hosoknek tartom oket,ha mar valakit hosnek kellene tekinteni, elneztem sokszor a fronton keszult hiradofelveteleket ezeken a magyar parasztbakakon latszott,hogy nem valami marcona harcosok hanem sokkal inkabb kasza, kapa, ekeszarva illik a kezukbe ,mint a puska.hogy dolgozhassanak a foldjeiken az asszonyaik meg arulhassanak a varosok piacain