Keresés

Részletes keresés

politicalbox Creative Commons License 2012.04.21 0 0 928

"A Magyar bíróságok meglehetőesen nyomott, vagy a tényekkel nem túl koherens összefüggéseket mutató ítéleteket szoktak hozni"

Tagjai - akárcsak más nemzetek katonái - számtalan háborús bűncselekményben marasztalhatók el – hadifoglyok kivégzése (például Le Paradis-nél brit, Malmedy-nél amerikai hadifoglyok legéppuskázása), amely tett miatt először halálra itélték őket, majd börtönre enyhítették, pár év múlva kiengedték őket mert nem volt az eset egyértelmű, megszállt területek polgári lakosságával való kegyetlenkedés, stb. A Das Reich SS páncélgránátos hadosztály egy alakulata hajtotta végre például a franciaországi Oradour-sur-Glane-i mészárlást. Mindezeket megtorlásként hajtották végre a szövetségesek hasonló túlkapásaival szemben, és a polgári lakosságot tiszteletben tartották, de a történelem összemossa a nyomukban haladó Einsatzgruppe tetteivel. Róluk tudni kell, hogy tagjaik köztörvényes bűnözők és jogosan ítélte tagjait halálra a nürnbergi bíróság.A nürnbergi perek során a nemzetközi bíróság az SS-t és ezen belül a Waffen SS-t háborús bűnös szervezetnek minősítette, tagjainak nagy részétől megvonták a német veteránokat megillető juttatásokat. Később azonban a német kormány elismerte, hogy nekik is járnak ezek a juttatások.

Előzmény: Lordbradock (927)
Lordbradock Creative Commons License 2012.04.21 0 0 927

A Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának 1992. március 4-én kelt, és jogerősen kihirdetett C. 1254. sz. ítélete szerint: ...a Budapesti Népbíróság 1946-ban hozott ítélete - amely szerint a magyar SS-hadosztályokban harcoló katonák közül mindenkit háborús bűnősnek minősítettek - törvénysértő volt.

Igen tudjuk. De!

A Magyar bíróságok meglehetőesen nyomott, vagy a tényekkel nem túl koherens összefüggéseket mutató ítéleteket szoktak hozni - s mivel a túl sok a példaként felhozható publikus ítélet, a látencia is túl nagy, és erősíti ezt a megállapitást.

Másrészt a kollektív bűnösség kimondása a személyek cselekményeinek nevesítését mellózve télleg nem túl izléses.

Ennek, és az általad hivatkozott ítéletben foglalt elvnek  fittyet hányva ugyan ez a testület hajlamoos azonban ma is csoportos garázdaságért, emberölésért, és más cselekményekért kollektívan bűnösnek nyílvánítani azokat, akik egy cselekménynél passzívan jelen voltak.

ergo ez az ítélet nem a gyakorlat, és a józan ész, hanem a politikai nyomás ítélete volt.

Következésképp akkor sem volna értelmezhető ellentmondásnak, vagy vitatni való ellenérvnek a véleményemmel kapcsolatban, ha a megállapitásomat az SS katonák bűnösségére vonatkozóan jogi értelemben tettem volna.

lévén hogy morális, és erkölcsi értelemben épp olyan elkövetői voltak a háború borzalainak, mint a mai csoportos cselekmények passzív résztvevői, (jelenlevői) szükségtelen hogy megpróbál hőst faragni belőlük. Ha ui. volna jogáltalánosság - az általad hivatkozott ítélet sem születhetett volna meg.  De nincs. Cak a kommunisták a gazemberek a jelenlegi rotáció szerint - ami egy ordas ek hazugság!

Előzmény: politicalbox (926)
politicalbox Creative Commons License 2012.04.21 0 0 926

A Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának 1992. március 4-én kelt, és jogerősen kihirdetett C. 1254. sz. ítélete szerint: ...a Budapesti Népbíróság 1946-ban hozott ítélete - amely szerint a magyar SS-hadosztályokban harcoló katonák közül mindenkit háborús bűnősnek minősítettek - törvénysértő volt.

Előzmény: Lordbradock (925)
Lordbradock Creative Commons License 2012.04.21 0 0 925

Ártatlan SS katonáról még soha az életben nem hallottam... pedig sokat beszélgettem már róluk sokakkal...

Előzmény: kátyja (922)
Lordbradock Creative Commons License 2012.04.21 0 0 924

JA rémlik valami..

Az amerikaiak is tettek ehez hasonló gazemberségeket az sem vitás. (Nem ejtettek foglyot mert elpőre akartak nyomulni, és nem volt elég ember az őrzésükre.)

Ezek elfogadhatatlan tettek akár melyik oldalon is követték el, és megérdemlik érte a felelősök akár 50 év után is a golyót!

Gondolj a hátramaradottakra....

Előzmény: Potyli (919)
Potyli Creative Commons License 2012.04.21 0 0 923

Ne erolkodj ezzzel a moszados dologgAL

Előzmény: kátyja (922)
kátyja Creative Commons License 2012.04.21 0 0 922

Pfeiffer soha sem lökött senkit a gázkamrába.

Az ardenneki csata miatt- a parancsnoksága alatt lévő katonák gyilkolták a hadifoglyokat-megkapta a büntetését.

Ezután a Moszad csak úgy gondolta, hogy rátesz egy lapáttal, és legyilkolta.

Előzmény: Lordbradock (916)
Lordbradock Creative Commons License 2012.04.21 0 0 921

Új adat merült fel, helyesbítek a szövegen!:

Meg kell mondjam, hogy ha a nemzetemet valami patkányok bármiylen okból félig kiirtanák, a gyerekeinket gázkamrába löknék, meg kísérletekben áldoznák fel, a fogságba esett barátaimat úgy mészárolnák le az út szélen mint valami kóbor kutyákat, - nos meg kell mondjam hogy én tolószékben is gyilkosa lennék annak aki ezt megtette.. attól függetlenül is, hogy a gyilkosságot méylen elitélem, nem lenne erkölcsi aggályom megtenni..

Akkor mondhatnák a túlélők, az "áldozattal" szimpatizálók, hogy tetű módjára megölték a "magyarok" de szerintem csak én tenném meg, mert az emberek döntő többsége semmilyen okból nem tud ölni.. (még az air soft páylákon is inkább elbujnak, mint hogy harcolnának!!!!)

Potyli Creative Commons License 2012.04.21 0 0 920

Valakit csak konkretan lehet megolni maskepp nem

Előzmény: kátyja (918)
Potyli Creative Commons License 2012.04.21 0 0 919

Az  Malmedy ugy eleg zavaros volt , teny,hogy lelottek egy csomo amerikai katonat de elotte azok mar tobbszor megprobaltak megszokni(amit akkor az amerikai katonai szabalyzat kotelezoen elo is irt nekik,hogy ha tehetik szokjenek meg),Peiper maga meg szemelyesen nagyon merges volt az ugy miatt ,hogy lelottek oket ,mert mint tamado harccsoport vezetoje tudta ,ha hire kel , az amerikai ellenallas sokkal elkeseredettebb lesz es addig fognak rajuk loni amig egy golobisuk is marad es a vegsokig ellenallnak es nem adjak meg magukat o meg a gyors elorenyomulasban volt erdekelt az ardenneki csataban es nem ellenallo gocok felszamolasaban

kátyja Creative Commons License 2012.04.21 0 0 918

hanem szep csendben lerendeztek a dolgot

Komkrétan megölték.

Tetű módjára.

Előzmény: Potyli (914)
Potyli Creative Commons License 2012.04.21 0 0 917

Meg nem ertem hogy jonnek ide a zsidok. Peiper a Waffen SS-ben volt, a Malmedy ugy miatt iteltek el ahol  hadifogsagba esett amerikai  katonakat lott legy egy  a parancsnoksaga alatt levo SS egyseg.Nem taboror  volt soha nem vett reszt zsido deportalasokban es hasonlokban,mint Eichmann

Előzmény: Potyli (914)
Lordbradock Creative Commons License 2012.04.21 0 0 916

Miután a nemzetközi bíróság felmennttte( 10 év), legyilkolászták a zsidók.

Meg kell mondjam, hogy ha a nemzetemet valami patkányok bármiylen okból félig kiirtanák, a gyerekeinket gázkamrába löknék, meg kísérletekben áldoznák fel, - nos meg kell mondjam hogy én tolószékben is gyilkosa lennék annak aki ezt megtette.. attól függetlenül is, hogy a gyilkosságot méylen elitélem, nem lenne erkölcsi aggályom megtenni..

Akkor mondhatnák a túlélők, az "áldozattal" szimpatizálók, hogy megölték a "magyarok" de szerintem csak én tenném meg, mert az emberek döntő többsége semmilyen okból nem tud ölni.. (még az air soft páylákon is inkább elbujnak, mint hogy harcolnának!!!!)

Azt gondolom ezért, hogy  nem a "zsidók ölték" meg az urat hanem EGY bosszúálló.

Előzmény: kátyja (911)
kátyja Creative Commons License 2012.04.21 0 0 915

"Ám ha a hazámat - a hazánkat - valami óvatlan barom megtámadná, bizoynos hogy az elsők között jelentkeznék a hatalomnál puskáért..."

Ezt  nem is kell tovább ragozni.:))

Előzmény: Lordbradock (909)
Potyli Creative Commons License 2012.04.21 0 0 914

Franciaorszagban elt , tobbszor halalosan megfenyegettek , ha a Moszad akart valakit eltenni lab alol, nem fenyegetozott,hanem szep csendben lerendeztek a dolgot

politicalbox Creative Commons License 2012.04.21 0 0 913

Csak sokkal jobb felszerlést és ellátást ígértek.

Előzmény: Potyli (910)
Potyli Creative Commons License 2012.04.21 0 0 912

te beteg vagy, fel se merult .

kátyja Creative Commons License 2012.04.21 0 0 911

Komkrétan előre megfontolt szándék volt.

És emberölés.

Miután a nemzetközi bíróság felmennttte( 10 év), legyilkolászták a zsidók.

Előzmény: Potyli (904)
Potyli Creative Commons License 2012.04.21 0 0 910

Mehetett volna a honvedseghez is a hunyadi az ss alakulat volt

Előzmény: politicalbox (908)
Lordbradock Creative Commons License 2012.04.21 0 0 909

A polgárháború és a honvédő háború két külön fajzat:(

ez így igaz!

HA polgárháború törne ki egyik oldalhoz sem volnék hajlandó csatlakozni - mert mind a kettő degenrálst marhaságokat hord össze.

Az egész családom katona volt az idők kezdete óta, de nem emléxem hogy magyar emberek ellen harcoltak volna bárhol, bármikor is. Tehát még a hagyományt is megtartom.

Ám ha a hazámat - a hazánkat - valami óvatlan barom megtámadná, bizoynos hogy az elsők között jelentkeznék a hatalomnál puskáért...

Ez nem azt jelenti hogy ne akceptálnám a polgártásrsaim azon jogát, hogy ha utálják egymást, és a tárgyalásos megoldást már nem képesek tovább folytatni - akkor közös elhatározásuk eseténe minden féle letális eszközzel is lezárják a vitát. Csak kivülállók ne sérüljenek.

Előzmény: kátyja (870)
politicalbox Creative Commons License 2012.04.21 0 0 908

Az én nagyapám attól még nem volt náci hogy ott szolgált.Éppen nem volt meló,így úgy döntött hogy bevonul.

Előzmény: Potyli (907)
Potyli Creative Commons License 2012.04.21 0 0 907

Nem , a zakanyi hatarvadaszoknal,hivatasos volt, jutasi ormester, es a nemeteket ,az SS-t, a nacikat es nyilasokat ruhellette mint a szart.

Előzmény: politicalbox (906)
politicalbox Creative Commons License 2012.04.21 0 0 906

Csak nem a Hunyadiba szolgált?Az én nagyapám ott volt.

Előzmény: Potyli (905)
Potyli Creative Commons License 2012.04.21 0 0 905

En azzal amit irtam csak dicsertem oket,mellesleg a nagyapam is ott volt azon a fronton,8 evet huzott le mint horthy miklos legszebb katonaja

Előzmény: politicalbox (902)
Potyli Creative Commons License 2012.04.21 0 0 904

Peiper volt az es egy  volt  francia kommunista partizan lotte le,

Előzmény: kátyja (900)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.21 0 0 903

Énszerintem a "véderő" az egy spicli szervezet volt és csak a zavarkeltés miatt küldték őket patára, hogy lehessen egy jó nagyot nácizni a jobbikra.

Meg az amcsi üzletember is benne volt a buliban a fél világ ot volt, hogy nehogy a jobbik ott győzzön de így is vesztettek, mert a győzött a jobbik.

A véderősöket előre kiterveltek küldhették oda egy kicsit provokálni.

Érdekes, hogy a vezetőjük azóta öngyilkos lett.

A mai ülést titkosították tehát valami disznóság van ebben az egészben, az biztos.

Főleg, hogy a felvétel hogy a fenébe került az atv-hez ???

Előzmény: nézzatükörbe (887)
politicalbox Creative Commons License 2012.04.21 0 0 902

Szerintem a saját nemzeted katonáját jobban kellene tisztelned mint más nemzetét,komolyan nem értelek.De lehet a késő este teszi:)

Előzmény: Potyli (899)
kátyja Creative Commons License 2012.04.21 0 0 901

Utálom a háborút.

Hát nem ezt húzom.

DE ,akik belehaltak, abban amiben hittek, azokat tisztelni kell.

csak ennyi:)

Előzmény: Potyli (899)
kátyja Creative Commons License 2012.04.21 0 0 900

Csak ők harcban hulottak el.

Kivéve Pfeiffert , akit

legyilkolt a Moszad.

Előzmény: Potyli (896)
Potyli Creative Commons License 2012.04.21 0 0 899

Tudod en inkabb hosoknek tartom oket,ha mar valakit hosnek kellene tekinteni, elneztem sokszor a fronton keszult hiradofelveteleket ezeken a magyar parasztbakakon latszott,hogy nem valami marcona harcosok hanem sokkal inkabb kasza, kapa, ekeszarva illik a kezukbe ,mint a puska.hogy dolgozhassanak a foldjeiken az asszonyaik meg arulhassanak a varosok piacain

Előzmény: politicalbox (897)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!