Az autók rendszámtábláinak cseréjével növelné a 2012-es költségvetés bevételeit a Nemzetgazdasági Minisztérium. A szaktárca erre az Európai Bizottságnak küldött decemberi jelentésében tett ígéretet: a tervek szerint a cseréből befolyó illeték idén 12 milliárd forintot tehet ki. Bár a jelentés pontos részleteket nem közöl, a hvg.hu információi szerint a kormány arra készül, hogy teljesen új nyilvántartási és azonosítási rendszert vezessen be, ami a rendszámok kötelező cseréjével járhat.
Sejtésem szerint ez eredetileg ez azért lett kitalálva, mert a regisztációs hivatalok között nem volt kommunikáció. Ezért több, független adatbázis ( kartoték volt) volt. Ennek legegyszerübb megvalósítása az, hogy te adod az A-betüt, te a B-betüt und so weiter.
Ebből jöhetett, hogy a betüket képezzük a hivatal székhelyének nevéből.
Persze az is módszer lett volna, hogy legyártunk 1-x ig rendszámtáblákat és kiadjuk a hivataloknak. De a kezdeti időben ez lehet, hogy nem volt ilyen "szigorú bizonylat". A tulaj megkaphatta magát az azonosítószámot és megcsináltatta a táblát egy helyi címfestővel.
( 1900-as évek elejére gondolok). De ez csak egy tipp. Aztán késöbb megmaradt hagyományból a rendszer, noha semmi nem indokolja.
Nálunk meg sokáig új autót csak egy helyen ( budapesti MERKUS telep) lehetett autót üzembe helyezni. Aztán jött pl Győr. Én ott vettem át az első autómat 1988-ban.
Gondolom az usákoknál segít, mert a nagy távolságok miatt feltűnő egy nyugati parti autó a keleti parton, de könyörgöm nálunk pár óra alatt az egész országon át lehet autókázni , sőt akkor már egy másik országban vagyunk
Ne csak a házszámokat, de a lakásszámokat is cseréljük ki. Minden lakótelepen ezentúl fentről lefelé kezdődjenek a lakásszámozások.
Tegyük kötelezővé a kitűzőket is. Nehogy már egy szolnoki ember csak úgy mászkáljon Kecskeméten, egy budapesti Győrben. Egyből látszódjon a rohadékon, biztosan rossz dolgokban sántikál.
Cseréljük le a lottószámokat is. Meg a periódusos rendszert. Meg a ...
Na ezért tartunk it!
Mindenki csak lapul, mint szar a fűben.
Lassan az ország 2/3-a éhenhal. Nem azok akik okozták ezt a helyzetet. Hallgassunk, tűrjünk. éhezzünk. Hajrá
"Ezt a hvg.hu megkeresésére egy névtelenséget kérő kormányzati forrás is megerősítette. Egyes információk szerint a kormányban ezt bűnmegelőzési kérdésekkel indokolják. Így a rendőrök könnyebben kiszúrhatnák, ha egy autó a tulajdonos lakhelyétől távol van."
Hogy mi k*rv*a anyjáért kellene ezt 'kiszúrni' ?? Mi a f*szom lesz már itt ? Országos lakhelyelhagyási tilalom ? Rákosi meg Sztálin megirigyelhetné ezt rezsimet.
Bár évek óta rejtegeti tulajdonosi hátterét a kormányzati kötődéseiről és a sorban elnyert állami megbízásokról ismertté vált Közgép Zrt., fény derült a titok egy részére. Az [origo] rátalált egy olyan vállalkozásra, amely a legutóbbi üzleti beszámolókban a cégbirodalom egyik tulajdonosaként tüntette fel magát. Ez a cég azóta Simicska Lajos érdekeltségébe került, a folytatódó titkolózás miatt mégsem világos, hogy az üzletembernek továbbra is van-e tulajdonrésze a Közgépben.
Valamit nem értek . Ha újfajta rendszámok lesznek, akkor mi lesz azokkal akik saját rendszámot vettek ? Gondolom elég sokan vannak. Pl a bolond apósom is a neve kezdőbetűit vette meg rendszámnak.
Elolvastam, és? No, milyen cégről volt szó? Egy olyanról, amit még meg se alapítottak (#275). Azt mondja erre a kolléga, hogy olyan nincs, hogy nem fellelhetők a tulajdonosok. Szerintem meg van, az imént vezettem fel, hogy is működik ez. Valami értelmes hozzáfűznivaló?
Már hogy a francba ne lenne? Mondjuk a tulajdonos egy ciprusi offshore cég, képviseli egy ügyvéd, aki természetesen semmiféle infot nem ad ki a tulajdonosokról. Jó szórakozást a fellelésükhöz.
Ezek a mostaniak komcsi házszámok. Piros-fehér-zöld szinűek kellenének, felül Isten-Viktor-Haza felirattal, alul Szüzmáriával vagy Szentkoronával, opcionálisan rovásírásos változatban.