Keresés

Részletes keresés

pipppen Creative Commons License 2011.11.04 0 0 2114

"S elhulltanak legjobbjaink A hosszu harc alatt."

Előzmény: uhuru1 (2110)
Yogi Creative Commons License 2011.11.04 0 0 2113

Pizkát kevesen és ritkán olvassák (én is csak a múlt kéten jártam arra utoljára) és még kevesebben kommentelik.

Előzmény: Törölt nick (2109)
GenYo Creative Commons License 2011.11.04 0 0 2111

...vagy hallgatnak. :(

Előzmény: uhuru1 (2110)
uhuru1 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 2110

Kevesen maradtak a sorozatos irtások után.

Előzmény: Törölt nick (2109)
Ghanima Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2108

Köszi, Professor Prizka és természetesen köszi, toloba!

Előzmény: toloba (2102)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2107

De,  már régen.

Előzmény: Wic (19)
mociga2 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2106

"Tulontul sok oregnick vere tapadt"

IPados Dániel? (???)

Előzmény: Törölt nick (2105)
mociga2 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2104

De figyu mán az index fórum egészen faszányosan működik.

Pl. nekem (KIVÜLÁLLÓ a JAVÁBÓL) az is tetszik, hogy itten már annyira ciki témákról folyik a nemzeti inzultáció, hogy itt még olvasztgatni, olvasni is csak bejelentkezve lehet.

Na mindegy. Mellesleg engem is megvádoltak itt már azzal, hogy moderátor vagyok, de NEM!!  Ugyanis van egy olyan jelenség, hogy mikor az elvolvtársak egymást is. Mellesleg Wágner úr bűne leginkább az volt, hogy már nagyon a következő dolgokra koncentrált!

Ilyenekre sörfaktor témákban.

"Csínom Palkó, Csínom Jankó........ (meg a csontos karabélyom)

Nosza rajta jó katonák igyunk!! egészséggel."

És tán még megvilágosodásában az is meglehet, hogy arra a felszólításra, kérdésre, hogy .....

Hogy áll a hajad!?

Röviden ennyit válaszolt.

Így áll!!

Először is nem vagyunk mi titkosszolgálat, hogy Wágner úrral mi is történt. Én is csak tanálgatok.

De azért nem csak vele történtek itt ám érdekes dolgok. Lehetne ezt a moderatúrát (ez szükséges itt!) sokkal jobban csinálni. Szerintem.

De ha egyszer nekem ennyi nevem van csak.......

Barátocska :) Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2103

És milyen jó találat... :)

toloba Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2102

Ezt a markáns véleményt találtam...

Nekrológ

2011.11.02. 09:37 Professor Pizka

...kaptam egy emailt, pontosabban több emailt összefűzve. Ez röviden arról szólt, hogy az index fórum új tulajdonosai igyekeznek gatyába rázni az index fórumot, ennek keretében ki is rúgták Wagner urat. Pontosabban kirúgni nem kellett, mivel sose volt alkalmazott. Talán ez volt a baj.

Mivel az index fórum életem fontos részét adta, és most a fenti barátságtalan lépés miatt az inda blogrendszeréről költözés gondolata is érlelődik bennem, leírok pár kóbor és rendszerezetlen gondolatot a dologról.

Előszöris a magyar internet felnőtt, méghozzá nem is nagy késéssel. A korai internetezők abból a rétegből kerültek ki, akik még "számítógépeztek". Gondoljuk meg, mikor hallottuk negyven évesnél fiatalabb embertől utoljára a "számítógépezik" szót. Naugye. A BIOS-buheráló, kódot író, mérnök-programozó, számtechtanár stb. generáció kezdte nálunk is az internetezést. Az ő fórumaik, webmail-oldalaik ma már a világ legtöbb részén múzeumi dolgok, felváltotta őket előbb a tartalomszolgáltatás, később a webkettő,  a néven netezés.

Az index fórum sorsát ily módon természetesnek is vehetjük, egyszerűen kevesen vagyunk már ősnetezők, az ősnetező modorosságainkkal, a négyjegyű (három- kettő-) regszámú törzsasztal nickneveink-kel, mással foglalkozunk, csináltunk blogot, facebook regisztrációt. A fórumon olyasvalamit csináltunk amiből nemigen van pénz: primitív felhasználói felületen beszélgettünk. A legtöbben valami beilleszkedési vagy önértékelési zavarral is küzdünk, jobb volt nekünk a képernyőn szövegelés. Nem vagyunk valami értékes közönség.

Ráadásul a számítógépezők úgy vágtak bele a netezésbe, hogy az valami új, szabad és misztikus dolog. Ma már ezt a három dolgot biztos nem tudja a net, és az ilyen muzeális dolgok, mint az index fórum, nem férhetnek vele össze.

A társadalomból kivonuló netezőket követte a társadalom, mert a net jó dolog. A tartalomszolgáltatás odavonzotta a netet csak használni és nem csinálni akarókat. A webkettő meg még akárhogy is már több éves számomra még mindig nem tiszta: az idevonzott tömeg a csinálás illúziójával használja a netet, vagy tényleg ez mostmár a net? Esetleg van web2a a pletykálóknak, közösségi életet élőknek, és van web2b azoknak akik hírcsoportok, fórumok után most blogokban csinálják hobbiból a netet?

Ezek azonban elméleti dolgok. A net, bár kevésbé romantikus, jobb lett. Persze jó volt az is, amikor berregett a modem, próbálkoztunk a proxybeállításokkal, hátha gyorsabb lesz, amikor nagyfejű középiskolai magyartanárok nyelvhelyességet oktattak a fórumon. De bizony ez nosztalgia, szól a rádió. Ráadásul a netet a mai napig lehet arra használni, amire régen használtuk. Talán a névtelenség kivételével, de az már régen is csak illúzió volt, arról nem beszélve, hogy a jó öreg Iszoldában én is fenn voltam névvel-címmel.

Most pedig, a szöveg szárazságára egy kis generálszószt locsolandó, egy ócska vicc:

Kovács honvéd anyja meghal. A laktanyaparancsnokot értesítik, aki megbízza Szabó őrmestert, hogy kíméletesen közölje a gyászhírt Kovács honvéddal. Szabó őrmester kihívja Kovács honvédet a körletből, lekíséri az istállóba a csődörhöz. Alája mutat:

- Látja azt ott Kovács honvéd?

- Jelentem látom!

- Na az van magának, nem anyja!

Na körülbelül ezzel a módszerrel vetettek véget a jó öreg index fórumnak is. Mert akik ezt nyugatabbra átélték, az ős-fórumozók, levlisták és hírcsoportok csinálói, azok most .god kategórába vannak elmentve, újságokba írogatnak, tanácsokat adnak netes fejlesztéssel foglalkozó cégeknek, általában, élvezik a nagy öregek unalmasan kellemes életét, mint ahogy teszem azt Alain Prost vagy Zinedine Zidane.

Persze mi kis ország vagyunk, nincs annyi lehetőség, de annyi ősnetező se. Igazából ezzel az eggyel, Wagner úrral kellett volna rendesen bánni. Az index (inda, tudom, teljesen más, csak el ne higgyem a végén) úgy látszik olyan vállalati kultúra, ahol nem tudnak szépen megszabadulni az öregektől. Egy ifjú gárdistával levelet íratni, hogy majd írásban értesítjük, az sajnos nekem a "kinyírás" keleti hagyományát juttatja eszembe. Tudják, amikor az újonnan kinevezett államtitkár egyszerűen lecserélteti a zárat a harminc éve ott dolgozó osztályvezető irodáján.

Mondják, új adatvédelmi jogszabályok vannak és az adatvédelmi politika. Talán fölösleges végigírni, hogy ezt hogy kell szebben csinálni.

A fórum már jó ideje nem érint, elegem lett egy agresszív moderátorból, de azokért az értékekért, kapcsolatokért, amelyeket ott kaptam, hálás maradok. Végülis oda jutott a dolog, ahova az összes többi ország összes többi ősnetes dolga. Próbálják alakítani, aztán majd megszüntetik és talán egy-két öreg majd tovább üzemelteti, végül pedig bezár. Csak talán ehhez nem kellett volna embereket megalázni. Máshol ment ez enélkül is.

raerunk.blog.hu/2011/11/02/nekrolog_20

barantic Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2071

Kinek a pap, kinek a papné.

Előzmény: Törölt nick (2042)
Detonátor Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2060

Szerintem szíven ütött, öreg, ez a nagy helyzet. De azért toljuk majd itt ezerrel a romokon, ugye? ;-)

Take it easy!

Előzmény: Törölt nick (2056)
Detonátor Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2058

Ne terelj, nem az itteni topikokról van szó. Azt majd ott, helyben. (Az csak lábjegyzet volt.)

Rugalmasan elszakadtál a fő problemtől. ;-)

Előzmény: Törölt nick (2056)
Detonátor Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2055

Nem járok oda. Csak épp benéztem, mert nagy itt a nyüzsi, pro és kontra. Oda-vissza lődöznek egymás közt eftásak. Hol itt, hol ott. De, semmi gond. Én kérek elnézést. Bocsáss meg, hogy felhoztam. Majd jövök a jó kis képeidért. ;-)

Előzmény: Törölt nick (2054)
Detonátor Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2050

Nem vagy Te ott nagy becsben a másik fórumon...

Előzmény: Törölt nick (2003)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2045

Előzmény: Törölt nick (2025)
heaees Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2044

Soltika!  Mi vagy te? Sirásó, hogy nyomod az elmúlás facsaró illatát a kimúlni készülő dilinek?

Detonátor Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2040

Akkor már inkább az eredeti:

Előzmény: Törölt nick (2038)
Detonátor Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2039

:-)

Előzmény: mamicska (1931)
ZöPö Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2033

Gizike nem gőzeke, zsoltu nem soltika.

(Még érthetőbben: zsoltu és variánsai egy emberhez tartoztak, soltika és variánsai pedig egy másikhoz.)

Előzmény: MrJones (1999)
nnincsgogh Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2032

Köszönöm a segítséget! Sajnos nem megnyugtató a magyarázat, de legalább világosabb (már ha egyáltalán ezt a kifejezést ezek után még lehet használni erre a helyzetre).

Előzmény: Kilroy (2024)
Kilroy Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2024
Előzmény: nnincsgogh (2012)
MrJones Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2023

Hihi. Majd megjavítod, ha elég rossz lesz! :)

(Jellemzően az uccsó alkalmas bolt bezárása után 5 perccel szok bedögleni minden.)

Előzmény: Nantuckay (2020)
MrJones Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2022

"Ráadásul egyértelműen azt állítod, hogy az embert tiltotta a moderáció, nem a nicket."

És hogyan korlátozta volna? Megkeres és fejbevág a delgombjával? Haggyámán....

Fórummoderátor hatalma fórumos hozzászólásokra és nickekre terjed ki, nem IRL emberekre. Itt cseszed el az egész gondolatmenetet.

Nnomindegy.

Ha megérted, megérted. Ha nem, hát kisnyúl.

Előzmény: Törölt nick (2004)
Nantuckay Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2020

Szia Dzsonszi, ezer éve :-)

De lehetne, ha lenne hozzá türelmem (a tudás megvan, páka is akad, a türelem hibádzik). Ráadásul kinéztem egy nagyon csinos gamer egeret, csak még spúr vagyok, de majd jön még kutyára ünnep és akko jól megvetetem magamnak :-)

Előzmény: MrJones (1998)
nnincsgogh Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2016

Basszus, akkor ezért nem tudtam beleolvasni... hm...

Előzmény: Törölt nick (2014)
inverz Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2015

eddig a szintig még, informácioim szerint nem jutott el a japán kutatócsoport... :)

Előzmény: endersgame (2011)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2014

vegyük úgy, hogy nyugállomány.

telik az idő, változik a világ, a polidi sem olvasható már bejelentkezés nélkül, jól is van ez így.

Előzmény: nnincsgogh (2012)
nnincsgogh Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2012

Most akkor mi is van Wágner úrral?

Bocs, hogy nincs kedvem hatvanmennyi oldalt visszaolvasni, de az első pár tucat hsz.-ből nem derült ki. Nyugállomány vagy lapát? Kár lenne érte, mert mindig segítőkész volt a trollokkal szemben.

endersgame Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2011

a meleg sör is, a rákikrákat kelteti gondolom...

Előzmény: inverz (2002)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!