A kipa nem feltétlen jelenti, hogy milyen nemzetiségű. Amennyiben vallási hovatartozást jelent, bőven belefér a szabad vallásgyakorlásba. A felirata azonban már elgondolkodtathat.
Tudod, ha fogy a munkahely, ha fogy a kenyér, a hamu alatt izzik a parázs, ami lehet akár a gyűlölet parazsa is. A fene sem tudja mikor lángol fel a komor éjben…
Védjék meg magukat az Erdélyi Magyarok azzal, hogy nem hagyják magukat lerománozni ! De én még olyannal nem találkoztam hogy egy magyar ember lerománozott volna egy Erdélyit ! Ha előfordult akkor nyilvánvalóan iskolázatlan ember volt.
a románokra mondják. Akinem az tudatlan dekérem ne általánosítsunk már ! Most akkor ennyi erővel minden amerikai hülye mert pár Magyarországot kínába helyezte el a térképen ?
Attól mert valakit megneveznekhovatartozása miatt az még nem biztos hogy sértegetés, ha valaki sváb akkor akkor sváb és ne sértegetésnek vegyehanem legyen rá büszke ugyan ez van mindegyiknél.
Egyébként meg a mindennapi életben, legyen az busz, metró, étterem, bármilyen hivatal vagy bárhol én még sehol nem hallotam azt hogy valakik egymás között azon vitatkozzanak hogy : Te nem vagy magyar ! Ez csak itt kérdés a neten :))) Viszont tartom azt amit írtam ha már szóba jött !
" 44 júniusában bizony leállította a megsemmisítő táborokba induló vonatokat és ezzel sok ezer zsidó ember életét mentette meg. Hogy is van ez? Mikor áprilisban elindultak a transzportok akkor nem szólt?"
Ahogy én tudom, juniusban még nem sikerült leállítani a deportálásokat, csak julius elején.
A lényeg épp ezen van. Nem az történt, amit ő akart, hanem az események szerencsés összejátszása esetén érvényt tudott szerezni az akaratának.
Oszt ha nem volt szerencsés az események alakulása, akkor meg nem tudta érvényesíteni az akaratát.
Hááát, pl. ezért is nem szólt áprilisban....(meg azért, mert csak májusban szerzett tudomást a történésekről.)
Ezt, hogy a magyarság önbevallás kérdése azt csak te állítod én nem egészen így gondolom :) Mert a magyarsághoz hozzá tartozik egy nemzet is melynek saját kultúrája, hagyományai alakultak ki, ergoaz magyar aki azonosulni tud azzal amit Magyarországnak nevezünk !
Hát ez azért nem egészen így van, hogy Horthy 44 márciusa után erősen korlátozott cselekvőképességü volt. Mert az őt menteni akarók bizony sokszor arra hivatkoznak, hogy 44 júniusában bizony leállította a megsemmisítő táborokba induló vonatokat és ezzel sok ezer zsidó ember életét mentette meg. Hogy is van ez? Mikor áprilisban elindultak a transzportok akkor nem szólt? De amikor a szövetségesek meg a svéd király levelet írtak neki, hogy a háború befejeztével a háborús bűnösök között kell majd felelnie a tetteiért, akkor meg tudott megálljt parancsolni? Te ezt érted?
Ez valóban így van ahogy Operátor olvtárs írja, én csak azt nem értem, hogy miért ragaszkodnak sokan ahhoz, hogy Magyarok legyenek azok közül, akiket megvádoltak azzal, hogy nem magyarok?
"Évszázadokon keresztül - és ez a mai napig nem változott! - sikerült olyan nemzetiségi, egyházi politikát folytatni, amivel kirekesztették a tótot, románt, szerbet, svábot, cigányt, zsidót."
Franciaországban évszázadokon keresztül sikerült olyan politikát folytatni, amivel kirekesztették a provanszált, a bretont, a németet, a zsidót.