Drasztikusan módosítana a választójogon a Fidesz elnöksége. Értesüléseink szerint az eddig automatikusan összeállított névjegyzék helyett a párt elképzelései szerint a szavazóknak maguknak kéne regisztrálniuk a választás előtt, hónapokkal előre jelezve részvételi szándékukat. A rendszernek előnyei is vannak, kiszűrhetőek lennének azok a szavazók, akiket eddig kisértékű ajándékokkal lehetett rábírni egyik vagy másik jelölt támogatására.
Madoff a háttérben üzemeltetet piramosjátékot, nyíltan az üzletfeleinek hagyományos befeketetési típusokról beszélt. Ha megmondta volna előre, hogy piramis játékhoz hasonló módon fog üzletelni nem jut fel ilyen magasra. Nagy császárszág a Google de ne az első cikk első két sorát másold már be:)
Ezt a törvény annak fog véget vetni, hogy x párt kínjában amikor érzékelte hogy rosszul áll a szénája gyorsan még aznap mozgosítja az elérhető, kiló lisztért megvehető amúgy az egészet telibeszaró szavazókat és esetleg így fordít az adott körzetben.
Viszont hónapokkal előre nem fogják tudni az összes szavazásra jogosultat beregisztráltatni a biztonság kedvéért így szépen ez a réteg ki fog maradni a buliból.
"A hírhedt Ponzi-csaló (piramisjáték-csaló) Bernard Madoff személyes tárgyai közül mintegy négyszáz tételt, köztük az egykori Wall Street-i szélhámos papucsát és zongoráját is árverésre bocsátják." (részlet: http://hvg.hu/vilag/20101021_Bernard_Madoff_piramisjatek)
Szerintem olvass utána, hogy mi a különbség a piramis játék és a Madoff-féle sima lopás között mert amíg nem tudod a különbséget addig felesleges vitázni ezekről.
Azért azt a nemzeti inzultációs kérdést ne felejtsük már el, hogy akinek kiskorú gyermeke van, annak a szavazatszáma annyiszorosa legyen. (by FIDESZ-KDNP)
97%-al inzultáltuk és annuláltuk ezt a kérdést. Ne!!!!!!!!!
Nincs szavazat súlyozás, pláne titkos szavazásnál. 1=1. Oszt kész.
Egészen addig, ameddig van munkád. Ha esetleg ilyen jellegű választások előtt két évig nincs, akkor meg az egész totál igazságtalan lesz. Hirtelen. Véletlenül.
De még mennyire, hogy lehet. Csak kínosak az eredmények, amikor látszik, hogy hiába a sok belefeccölt energia, az embert akkor is jobban irányítják az ösztönei.
"Jellemzően nem tanult, sikeresek emberek vesztik el a pénzüket a piramis játékokban meg az ehhez hasonló szélhámos ügyletekben."
Ja, Madoff is csak ostoba csórókat etetett be, akik az összespórolt ötvencenteseiket bízták rá.
Potyli továbbra sem érti, hogy mi ebben az antidemokratikus. Mindenki regisztrálhat teljesen ugyanazon a módon. Azaz semmilyen jogfosztásról, antidemokratikusságról nem lehet szó. Szerintem.
Mellesleg a demmokrácia, nem egy csak úgy van természetes állapot. Azért minden egyenlőnek (választójog) tennie kell!
Na most baromi nagy kaland, hogy Te is, meg én is regisztrálni is fogok. Felvetetem magam a névjegyzékbe, a megfelelő helyen előre.
De eddig is volt ám regisztráció. Ugyanis ha az autómatikus névjegyzéktől eltérő helyen akartál szavazni, akkor regisztrálnod kellett a másik helyre. Na most pl. ez is elkerülhető. Tudom előre, hogy hol leszek a választáskor, és akkor oda regisztrálok.
Nem egyszer történt, sokszor végezték el ugyanezt a típusú kísérletet és nem volt szignifikáns különbség a későbbi eredmények és az első eredménye között.
Egy olyan orszagban ahol a kulonbozo hatosagok adatbazisait nem lehet osszekotni mert tiltja a torveny ,miert lenne nem demokratikus . Pl a valasztasi bizottsagnak tilos az onkormanyzatok vagy a rendorseg nyilvantartasait hasznalni
"Szóval azt állítod, hogy az akadémia tagjaiból álló társaságot ugyanolyan könnyű manipulálni, mint egy analfabétákból álló közösséget... na persze..."
Simán.
Még olyan dolgok megtételére is rá lehet venni elvileg értelmes és felvilágosult embereket, amiket amúgy elítélőnek tartanak.
Mndjuk, pont egy ilyennel illusztrálták az ún, nyitott társadalom alapkoncepcióját képező embertípusról íróasztalon alkotott vélemény kamu mivoltál (Popper kontra Milgram).