Keresés

Részletes keresés

RontóPál Creative Commons License 2011.05.03 0 0 197

Az hát, pár perc és előjogokért fognak taposni a befizetők, tiszta Békekölcsön...

Előzmény: Törölt nick (191)
reggelsanyi Creative Commons License 2011.05.03 0 0 196

Te vagy a hülye hogy egyáltalán szóba állsz egy ilyennel...

Viszont ha már belekezdtél akkor ne csodálkozz semmin se...

Előzmény: Törölt nick (194)
Bitem-batumba Creative Commons License 2011.05.03 0 0 195

Tud valaki az alap működési szabályzatáról valamit?

Hogy lehetnek ennyire naivak az emberek 20 év politikusi bűnözées után!

reggelsanyi Creative Commons License 2011.05.03 0 0 193

Mik vannak...

Ámulok és bámulok....

Mondjuk a családomra eső 8 misit nem tudnám megspórolni egy ilyen hobbiért egy hét alatt...

De lehet hogy olyan öt év alatt menne...

Má ha lenne ilyen hobbim...

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.03 0 0 189

Majd meglátjuk. Sokmilliós nagyságrendben valószínűleg kevesen fognak befizetni, de pár százezret, vagy 1-2 milliót miért is ne. 

Viszont ha irígy, korlátolt prolik céltáblája lesz az aki önként adna ilyen komoly összeget az egész közösség javára, akkor ebből sem lesz semmi.

Legkevéssé arra van szükség, hogy az ilyen nagyszerű embereket kisszerű nímandok köpködjék. Azért nincsen nálunk hagyománya a jótékonykodásnak sem, mert aki adna az hála helyett csak az irígy fikázással és áskálódással szembesül.

Előzmény: tmbg (179)
Maccskacico Creative Commons License 2011.05.03 0 0 187

"Most úgy tűnik a kormány nemcsak ebben tett lépéseket, hanem a hazai vállalkozások támogatásában is, amellyel lehetőség lesz arra, hogy a tehetősebb cégek vezetői részt vegyenek a kezdeményezésben – tette hozzá az elnök."

Vagyis háromszor adja ezt lúdasmatyi vissza! És vasalja be a szegényeken. 

Előzmény: Törölt nick (180)
csillag100 Creative Commons License 2011.05.03 0 0 186

Nem csak a hazáját, hanem a négy gyermekét is, mivel ha pozitivra fordúl is az ország sorsa, normális kiszámitható nyugodtabb, biztonságosabb életet a gyermekei, unokái fogják élvezni, mivel az út nem rövid és nem sétagalopp.

Előzmény: Törölt nick (180)
(H)angolka Creative Commons License 2011.05.03 0 0 183

Mivel már ott tartok, hogy egy huncut spórolt vasam sincs, egyik hónapról a másikra élek, én is felajánlottam, amit tudtam: lemondtam a nekem szánt Alaptörvényről, szociális "konzultációs" totóról, illetve bármi ilyen jellegű dologról. Az így megspórolt papír, nyomdaköltség, postázás... árát ajánlottam fel az alapba.

horex Creative Commons License 2011.05.03 0 0 182

a negativ gondolkodás nem visz sehova"

Én már elég vén vagyok, hogy ne akarjak sehova menni

:)

Tapasztaltam is eleget évtizedeim során,   jobb rosszabb helyzetben is voltam

engem nem nagyon hoznak lázba az igérgetések és a kérincsélésbe bujtatott ujabb harács

Valamikor igen, lehet egyetértettem volna

Szülőföld, haza?

Max külföldiek elött védeném , védtem meg, amikor ekézték a magyarokat , Mo-got

Lehet leköpni, megrugdalni de teszek már mindenre ebben az országban

Persze irogatok a PoliDilibe, ha már nagyon pipa vagyok valamiért vagy röhögni akarok

Kértem én már apróségot ettöl az országot, önkormitol, nem is került volna pénzükbe, leszartak magasrol, éreztem hogy párszor a munkanélküliben hogy bántak az emberrel, bár én helyretttem az ügyintézőt, de mégiscsak az ő kezében volt a pecsét

és mindegy nekem miröl szól a harsona "ott fent", én azt tapasztalom ami itt lent történik amikor kapcsolatba kerülök az állam képviselőjével

Inditottam valahány évvel ezelött rovatot róla, amikor szarba voltam

Ugyhogy éntőlem az állam ne kérjen semmit

by horex

Előzmény: csillag100 (161)
csillag100 Creative Commons License 2011.05.03 0 0 181

Ne gondold, hogy ezzel az akcióval nullára húzol valamit. Itt nem arról van szó, hanem arról, hogy egy olyan szinten legyen minnél hamarabb, ami a normál menetet biztosítja, s a gazdaság olyan állapotba jusson, hogy tudja finanszirozni az éves költségvetést hosszútávon hitelfelvétel nélkül.

Az országnak a külső adosága az ami életveszélyes, s ha a belső adoságállományt nem tudjuk csökkenteni és kinőni, az mégjobban nőveli a külső adoságállományt ami ma is több, mint 100 milliárdra rug ha a folyamatot nem tudjuk visszaforditani.

A 40-50 %.-ot elérve már óriási lélegzethez jutna az ország és nem gátolná a gazdaság zavartalan müködését, ami úgy a gazdaságnak és ezáltal a társadalom egésznek a hasznára válna, mivel a gazdaságból lehetne finanszorizni az államot és a gazdaság tudná finanszirozni az emberek megfelelő jővedelmét.

A környező országok 40-55% os hitelállománnyal rendelkeznek, sőt vannak eus országok ahol jóval magasabb, mint nálunk, mégsincsen akkora káosz és baj mint itt, mivel a belső hitelállománnyal finansziroznak és nem külső (IMF, EU) hitelekből, mely sokkal drágább és még a gazdaság sem müködhet szabadon az előírások miatt. Nem beszélve az állampapirok kamatfeláráról.

Na nekünk ezen kell változtattni és dolgoznia a kormánynak, ami nem egy kis feladat. Ehhez tud nem csak anyagiakkal, hanem lelki támasszal is hozzájárúl ez az akció, ami nem kevés.

Tudod én úgy gondolom, hogy aki most hozzájárúl az adoságcsökkentő akcióhoz, az a jövőben biztos meggondolja, hogy trükközön, vagy mutyizon és becsapja az államot, mivel már Ő is tett azért, hogy az ország kimászon a bajból, s más lélekkel áll az adózási kötelezettségéhez is.

Előzmény: Keltafan (163)
tmbg Creative Commons License 2011.05.03 0 0 179

Az lesz a ciki, hogy a végén megtudod a véleményed szerint ilyen embereknek a számát. Ha a vicces befizetéseket nem számoljuk akkor olyan 10-es nagyságrendre tippelek. Az kevés egy felívelő pályához.

Előzmény: Törölt nick (174)
Keltafan Creative Commons License 2011.05.03 0 0 178

Nem értek  a pályázat iráshoz, külön szakma az

Majd szójj ha villanyt kell kiépiteni

:D

Előzmény: horex (173)
Keltafan Creative Commons License 2011.05.03 0 0 177

Nem fizetsz be 2 millánál többet, mivelhogy azt a leendő egyéni számládon jóváírják, a reálhozamot meg augusztus környékén kipostázzák.

Persze megértem az aggodalmadat, de ezekről az infokról még a nem érintetettek is tudnak. Más kérdés, hogyha ezt nem hiszed el, de a hitvitákat a Vallás és FILOSZ topikokban érdemes folytatni.

Előzmény: Törölt nick (165)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.03 0 0 174

Senki nem várja tőled, hogy megértsed jómódú, perspektivikusan gondolkodó, hazájukat szerető és azért anyagilag tenni is hajlandó polgárok kezdeményezését.

Előzmény: Qqberci (151)
horex Creative Commons License 2011.05.03 0 0 173

Én?

Nem értek  a pályázat iráshoz, külön szakma az

Majd szójj ha villanyt kell kiépiteni

:)

Előzmény: -komolyan- (157)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.03 0 0 172

Szerintem az anyjuk pitsáját ... ;)

Előzmény: Keltafan (-)
rumcake Creative Commons License 2011.05.03 0 0 171

Automatikusan vagyonosodási vizsgálatnak vetném alá a "jótékonykodókat"... :-/

Előzmény: Keltafan (-)
horex Creative Commons License 2011.05.03 0 0 170

Ez is igaz, de

anno amikor gyerek nyaraimat töltöttem vidéken, a ház elötti árkot és utat is a háziak tartották rendben

Próbáld ma városban nem letakaritani a havat a ház elött és essen el valaki, de anélkul is büntetést kaphatsz

Falvakban egyszerűen ez megszünt, mert az önkormi tehetetlen

Előzmény: özv Blazevicsné (153)
Keltafan Creative Commons License 2011.05.03 0 0 169

97ben senkit sem fenyegettek és zsaroltak meg azért hogy belépjen, és anyagi veszteséggel sem járt senkinek.

Lehet, hogy te választhattál még, de mostanra a pályakezdőknek kötelezővé vált a manyup-ba való belépés. És igenis voltak olyan munkahelyek, ahol a munkavállalóknak kötelező volt belépniük - ellenkező esetben elbocsájtották (volna) őket.

Ezzel szemben most mindenki választhat: csak állami vagy magán is. Az más kérdés, hogy nem éri meg a magán, de ez van. A jóléti államnak kötelessége a nyugdíjak folyósítása, ebből adódóan jogosultsága a játékszabályok megszabása...

Előzmény: Törölt nick (162)
BENTA Creative Commons License 2011.05.03 0 0 168

Úgyis arra menne a végén:)

Előzmény: Törölt nick (166)
-komolyan- Creative Commons License 2011.05.03 0 0 167

Meglehet csinálni, kéne egy ötlet-bank, ahová el lehetne küldeni az anyagot.

Aztán, nem akárki vásárolhatna, kedve szerint, mini koncesszióban, területi lefedettséggel.

Ha mükszik, még jutalék is jöhetne utána.

Ha komolyan gondoltad, tele vagyok ilyenekkel.

Előzmény: Keltafan (159)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.03 0 0 166

Inkább gyűjtenék Lézer Jánosnak egy új audira.

Fő a biztonság.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.03 0 0 164

Alkotmány fogja korlátozni 2012-től.

Előzmény: Axum (160)
Keltafan Creative Commons License 2011.05.03 0 0 163

Semmi. :-)

(Mondhatnám, innen szép a győzelem.)

De a teljes adósságot nem kellene 0-ra lehúzni, csak egy kezelhető mértékre, ahol a kiszolgáltatottság nem korlátlan.

Előzmény: Axum (160)
csillag100 Creative Commons License 2011.05.03 0 0 161

Megértem az elkeresedésedet, de hidd el a negativ gondolkodás nem visz sehova, s még magadnak is ártasz, mert az egészséged megy rá. Probáld a pozitivumokat keresni, mert akármilyen keserünek tünik valami azért ott hordozza a reményt is.

Tehetsz bármit, megtagadhatod a hazádat, de bárhova mész bárhogy ágálsz a haza akkor is a hazád mard, mert a lelkedből nem tudod kitörölni még akkor sem ha Te úgy gondolod, mivel ez olyan dolog amit nem tudsz befolyásolni, mivel tetszik nem tettszik ez a szülöfölded és ezt nem tudod megváltoztattni.

MIt jelent az, ha valaki itt a forumon leírja azt, hogy egy milliót befízet. Annonim mindenki azt ír amit akar. Aki be akar fizetni az elmegy a bankba és átutalja a tehetsége szerinti összeget, s felszabadultan boldogabban hazaballag, mert megtette azt amit jónak gondolt. Nem kér elismerést dicséretet, mert ez most nem arról szól.

Előzmény: horex (136)
Axum Creative Commons License 2011.05.03 0 0 160

És ha valami csoda folytán kifizetnénk az államadósságot, mi a garancia, hogy a nagyeszű politikusaink nem vennének fel megint kölcsönt?

Keltafan Creative Commons License 2011.05.03 0 0 159

Engem érdekel, igaz egyelőre csak theoretikusan...

Előzmény: -komolyan- (157)
Keltafan Creative Commons License 2011.05.03 0 0 158

Jobb helyeken ezt inkább megköszönik - már elnézést...

Az persze lehet, hogy nem közgázt végzett, de ez meg magánügy.

Előzmény: Qqberci (151)
-komolyan- Creative Commons License 2011.05.03 0 0 157

Segítesz?

Én adom az ötletet, adományba menne…

Előzmény: horex (155)
tmbg Creative Commons License 2011.05.03 0 0 156

Az havi 11 eFt, kamatos kamat miatt ennél jóval kevesebb, ez teljesen reális, hogy mindenki ennyivel többet kapott az államtól, akár úgy, hogy a teljesárú vonatjeggyel a valós költségnek csak a felét fizette ki.

Előzmény: Keltafan (150)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!