Erre próbáltam én is rávilágítani, de teljesen reménytelen. Nem fogod tudni meggyőzni.
Most azzal jön, hogy nem tartjuk tiszteletben a(z iszlám) vallásukat és kultúrájukat, pedig erről szó sem volt. Szerdán vége a sorozatnak, remélhetőnek ennek a vitának is, mondjuk tőlünk függetlenül mások sajnos ugyanezt teszik magasabb szinteken.
Az érdekes az, hogy nem csak Európában nem szeretik őket (vallástól és kultúrától függetlenül), de ebbe már tényleg ne menjünk bele.
A londoni csürhülésnek/fosztogatásnak volt egy pozitív pontja, amikor a kurdok és a törökök összefogtak hogy megvédjék a boltjaikat. Sikerült is.
"és ócsárolják más emberek vallását."
A vallás ebben a filmben nem hangsúlyos/szerencsére! - de mi Európában a szekuláris államban hiszünk. Ezért is lesznek kirakva Fra.országban is az utcán imádkozók.
Menjenek haza - vagy mecsetbe imádkozni. Helyes.
Mondjuk, ha már nagyon belemennél - 150 évig itt voltatok. Minden Európai Bíróság felmentene minket, ha esetleg nem annyira rajonganánk értetek.
Nem a full felvilágosodást hoztátok el a megszállásotokkal. Ezzel se értesz egyet?
Hamburgban/Párizsban/Londonban most hátradől egy török kebabos nagypapa és összekacsint az unokájával hogy milyen fasza volt az Ezelben a Tefo amikor a hugát...
ez egy más kultúra, és nyilvánvalóan ezt itt többen nem képesek fölfogni, és ócsárolják más emberek vallását. Ez már önmagában is undorító. :-(
Tovább azt hiszem nincs értelme vitatkozni veletek erről, mert nyilvánvalóan megengedhetőnek tartjátok ezt a viselkedést, hiszen azért viselkedtek így. :-(
Ti nem megismerni akarjátok, mert akkor nem lennétek eleve előítélettel. :-(
Azért szánalmas, mert nem tartjátok tiszteletben más emberek vallását, kultúráját.
Milyentelefon csörgött Ali zsebében most hogy Ezel hivta?
Hiszen a beléptető kapunál ott kelletthagynia
Fokozom, fasság a forg.könyv
Nehogy azt hidd, hogy másnak nem tűnt fel... talán annyi a különbség, hogy más ilyenkor esetleg gondolkodik. Az nem tűnt fel, hogy Alinál volt Teffo telefonja? Ezel tudott róla, felhívta.
Szal mégsem mutatták ahogy lelövi Tefot. ... Ma pl. a 2 reklám összesen 11 perc volt. van amikor 3 reklámot is beletesznek. Gondolhatod hogy össze-vissza darabolják a részeket! Nézd meg pontosabban... amit belinkeltél, abban mutatták ahogy a csáko Tefora fogja a stukit. A magyaron még az sem volt.
A konyhán miért kellett volna még egyet lépni? Három méterről nem lehet lelőni? Temmuz embereinek már ott kellett volna lenni Tevfik házánál, tudták hogy oda siet.
Nem egy hollywoodi alkotás, a végére csak kiderül.
Szánalmas hozzáállás? Miért? Ott van a filmben feketén-fehéren amíről írunk. Nem 100 évvel Ezelőttről - hanem napjainkból. Ki is szokták írni hogy 2001/10 - nehogy azt higgyük hogy ez a mentalitás már nem játszik.
Úgy ötszáz éve, ahogy eddig hittük.:)
Egyébként nem régen volt az angol sajtó témája - a sok-sok ilyen mellett/beilleszkedési zavarok hogy finom legyek - az a török csávó akihez nem akartak hozzáadni feleségül egy 15 éves angol lányt, aztán a csávó ezt nehezményezte, és átvágta a lány anyjának meg annak a barátnőjének a torkát. A törökországi állandó nyaralóhelyükön. És az apja segítségével. Mondhatni családi egyetértésben, és szervezésben.
és még valami, ha ez a véleményetek, akkor miért néztek török filmet?
Azért, hogy megismerjük amiről beszélünk? Nyilván te sem értesz egyet az iráni sariával - de azért egy iráni filmhétre elmész.
Másik dolog. Úgy látom, vannak itt fórumozók, akik azt próbálják bevetíteni maguknak és másoknak is, hogy ez a török film pozitívan, már-már kérkedve, dicsekedve mutat be bizonyos (számunkra negatív) jelenségeket. Legyen az pénzbehajtás, testvérgyilkosság, akármi.
Vegyük például ez utóbbit.
Tevfik családi kényszer hatására végez ártatlan testvérével, vagyis bár nem önként és dalolva, ám sorsa mégis beteljesedik, amikor egy másik "szűz" kéz legalább olyan igazságtalanul végez vele is. Tevfik mindezt végül megnyugodva veszi tudomásul, ő is érzi, hogy ennek így kell történni. Mert az életben törvényszerűen így működnek a dolgok, hogy előbb vagy utóbb minden kiegyenlítődik.
Legfeljebb a gyereket sajnálja, aki ezáltal gyilkossá válik, vagyis Tevfik jól látja előre azt is, hogy a kör még a saját halálával sem zárul be. Ezért próbálná kérni a gyereket, hogy ne csinálja, persze azt a részt pont kivágták a magyar epizódból. De ez már a ORTT bűne.
Ha ez valakinek pozitív kicsengés, mármint barbár szokások népszerűsítése egy sorozat által, akkor az valami mást nézett a tévében.
Ugyanez a helyzet a bosszúval is, amit Ezel gerjeszt. A sorozat végkicsengése egyáltalán nem happy. Egyáltalán nem sarkallja tévénézőt bosszúra. Mindhalálig.
Azt állította volna, hogy vicces? Nálad ez egy ilyen agykárosodás, hogy mások hozzászólásába beleképzelsz dolgokat?
Mert ezt csináltad tegnap velem is. Azért is adtam fel, mert láttam, hogy úgyis reménytelen veled bármit megértetni. Én megpróbáltam ugyan, de igazán hősiesen álltál ellen.
Nálunk alap, hogy nem ölöm meg a testvérem, legyenek bármilyenek is a körülmények, mondhatna bármit is az apám. A félholdasoknál ez lehet megszokott dolog, nem tudom, nem is akarom tudni. Európai embernek ez nehezen emészthető (legkevésbé sem vicces ahogy állítod) és elfogadhatatlan.