Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.29 0 0 667

a kulturálatlan, tudatlan, műveletlen, ostoba embereknek vannak vallási és egyéb típusú előítéletei.

Előzmény: Törölt nick (664)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.29 0 0 666

én nem is mondtam ilyet.

mindössze annyit próbáltam megértetni, hogy nem török szokás ez, hanem kurd.

de úgy látszik nem sikerült. :-(

Előzmény: Törölt nick (663)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.29 0 0 665

ezek szerint a magyar nyelvvel is van némi gondod, mert nem tudsz olvasni. :-(

elmondom ezért még egyszer: ez nem török hagyomány, népszokás, hanem kurd.

a rasszista nézeteid nem divatosak manapság, bár tagadhatatlan, hogy sajnos vannak, akik egyetértenek veled.

ezenkívül nem is európai gondolat, mivel a különböző népek különböző kultúráját, eltérő vallását "illik" elfogadni.

Előzmény: Sappora (662)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.29 0 0 664

Erre próbáltam én is rávilágítani, de teljesen reménytelen. Nem fogod tudni meggyőzni.

Most azzal jön, hogy nem tartjuk tiszteletben a(z iszlám) vallásukat és kultúrájukat, pedig erről szó sem volt. Szerdán vége a sorozatnak, remélhetőnek ennek a vitának is, mondjuk tőlünk függetlenül mások sajnos ugyanezt teszik magasabb szinteken.

Az érdekes az, hogy nem csak Európában nem szeretik őket (vallástól és kultúrától függetlenül), de ebbe már tényleg ne menjünk bele.

Előzmény: Törölt nick (663)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.28 0 0 663
Egy emberélet kioltása nem tartozhat egy nép kulturájává, hitvallásává. Legalább is a civilizált népek körében.
Előzmény: Törölt nick (661)
Sappora Creative Commons License 2011.09.28 0 0 662

A londoni csürhülésnek/fosztogatásnak volt egy pozitív pontja, amikor a kurdok és a törökök összefogtak hogy megvédjék a boltjaikat. Sikerült is.

"és ócsárolják más emberek vallását."

A vallás ebben a filmben nem hangsúlyos/szerencsére! - de mi Európában a szekuláris államban hiszünk. Ezért is lesznek kirakva Fra.országban is az utcán imádkozók.

Menjenek haza - vagy mecsetbe imádkozni. Helyes.

Mondjuk, ha már nagyon belemennél - 150 évig itt voltatok. Minden Európai Bíróság felmentene minket, ha esetleg nem annyira rajonganánk értetek.

Nem a full felvilágosodást hoztátok el a megszállásotokkal. Ezzel se értesz egyet?

Hamburgban/Párizsban/Londonban most hátradől egy török kebabos nagypapa és összekacsint az unokájával hogy milyen fasza volt az Ezelben a Tefo amikor a hugát...

Mert a becsület.

Előzmény: Törölt nick (661)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.28 0 0 661

ez egy más kultúra, és nyilvánvalóan ezt itt többen nem képesek fölfogni, és ócsárolják más emberek vallását. Ez már önmagában is undorító. :-(

Tovább azt hiszem nincs értelme vitatkozni veletek erről, mert nyilvánvalóan megengedhetőnek tartjátok ezt a viselkedést, hiszen azért viselkedtek így. :-(

Ti nem megismerni akarjátok, mert akkor nem lennétek eleve előítélettel. :-(

Azért szánalmas, mert nem tartjátok tiszteletben más emberek vallását, kultúráját.

Előzmény: Sappora (649)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.28 0 0 660

A modorod taszító számomra, és a véleményed nem európai.

A műveletlenségedből fakad, hogy nem érted, amit mondok. :-(

A törökök ilyet nem csinálnak, a kurdoknál szokás az, ami Tefoval történt a filmben.

Egy ismeretlen dologról ilyen véleményt alkotni nagyon ostoba dolog.

De hát nyilván ezt sem érted meg.

Előzmény: Törölt nick (638)
kristo_f Creative Commons License 2011.09.28 0 0 659

Mi volt kinél?

Ha elvették a saját telefonját, miért ne vették volna el Tefo-ét is?

Ezel meg nyilván nem Tefo telefonján hivja, mert nem tudhatta hogy elvették Aliét

Hát ez az..."

Előzmény: Vitéz Hárshegyi Félix (656)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.28 0 0 658

Ez a Való Világ. :)

Előzmény: kristo_f (655)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.28 0 0 657
Ne káromkodj!
Előzmény: kristo_f (655)
Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2011.09.28 0 0 656

Milyentelefon csörgött Ali zsebében most hogy Ezel hivta?

Hiszen a beléptető kapunál ott kelletthagynia

Fokozom, fasság a forg.könyv

Nehogy azt hidd, hogy másnak nem tűnt fel... talán annyi a különbség, hogy más ilyenkor esetleg gondolkodik. Az nem tűnt fel, hogy Alinál volt Teffo telefonja? Ezel tudott róla, felhívta.

Persze nézem, de fasság...

Hát ez az...

Előzmény: kristo_f (647)
kristo_f Creative Commons License 2011.09.28 0 0 655

Dallas és a BK?

:))

Előzmény: Törölt nick (653)
kristo_f Creative Commons License 2011.09.28 0 0 654

Nem egy hollywoodi alkotás"

És finoman fogalmaztál

:)

Ha a magyarok vagdossák össze-vissza az engem nem érdekel, igy nem jó a forg.könyv

Erröl mondok véleményt amit látok

Nem fogom törökül nézni a yotubén

Előzmény: Törölt nick (651)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.28 0 0 653

Na igen a mai rész kicsit átgondolatlan volt.  Azé még mindig nézhetöbb mint a többi sorozatok.

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.28 0 0 652

Szal mégsem mutatták ahogy lelövi Tefot. ...
Ma pl. a 2 reklám összesen 11 perc volt.  van amikor 3 reklámot is beletesznek. Gondolhatod hogy össze-vissza darabolják a részeket!
Nézd meg pontosabban... amit belinkeltél, abban mutatták ahogy a csáko Tefora fogja a stukit. A magyaron még az sem volt.

Előzmény: Törölt nick (630)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.28 0 0 651

A konyhán miért kellett volna még egyet lépni? Három méterről nem lehet lelőni? Temmuz embereinek már ott kellett volna lenni Tevfik házánál, tudták hogy oda siet.

Nem egy hollywoodi alkotás, a végére csak kiderül.

Előzmény: kristo_f (650)
kristo_f Creative Commons License 2011.09.28 0 0 650

Az épulet nyüzsög Tenmuz embereivel, de ő simán kijutott

Ugye nem lehetett volna lelőni amikor telefonálgatott?!

Előzmény: kristo_f (647)
Sappora Creative Commons License 2011.09.28 0 0 649

Szánalmas hozzáállás? Miért? Ott van a filmben feketén-fehéren amíről írunk. Nem 100 évvel Ezelőttről - hanem napjainkból. Ki is szokták írni hogy 2001/10 - nehogy azt higgyük hogy ez a mentalitás már nem játszik.

Úgy ötszáz éve, ahogy eddig hittük.:)

Egyébként nem régen volt az angol sajtó témája - a sok-sok ilyen mellett/beilleszkedési zavarok hogy finom legyek - az a török csávó akihez nem akartak hozzáadni feleségül egy 15 éves angol lányt, aztán a csávó ezt nehezményezte, és átvágta a lány anyjának meg annak a barátnőjének a torkát. A törökországi állandó nyaralóhelyükön. És az apja segítségével. Mondhatni családi egyetértésben, és szervezésben.

és még valami, ha ez a véleményetek, akkor miért néztek török filmet?

Azért, hogy megismerjük amiről beszélünk? Nyilván te sem értesz egyet az iráni sariával - de azért egy iráni filmhétre elmész. 

Előzmény: Törölt nick (631)
kristo_f Creative Commons License 2011.09.28 0 0 648

Persze nézem, de fasság

Aki ellenkezőt mond az....

Előzmény: Törölt nick (646)
kristo_f Creative Commons License 2011.09.28 0 0 647

Wáááá

Milyentelefon csörgött Ali zsebében most hogy Ezel hivta?

Hiszen a beléptető kapunál ott kelletthagynia

Fokozom, fasság a forg.könyv

Előzmény: kristo_f (645)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.28 0 0 646

Ne mond ilyet, mert leharapják a fejed! Igenis nagyon valós ez a sorozat és a törökök a legjobb fejek, Alláh legyen veled.

Előzmény: kristo_f (644)
kristo_f Creative Commons License 2011.09.28 0 0 645

És Eysan válása is

A hugát meggyilkoltatóhoz hozzámegy, legalább is kacérkodik vele

Tefot megy egy gyerek lelövi

Sebnem az örök áruló meg összeroppan. Ameddig eláruta őket addig nem gondolkozott?

Ekkora blőd forgatókönyvet!

Előzmény: kristo_f (644)
kristo_f Creative Commons License 2011.09.28 0 0 644

Vicc az egész Ezel csoport

Tenmuzhoz eljuttatnak egy "petárdát"

Ezel megmondja Alinak maradjon a seggén, jön vissza

Nem, Ali hősködik

és igy tovább minden lépésük

Baromság a sorozat

Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2011.09.28 0 0 643

Másik dolog. Úgy látom, vannak itt fórumozók, akik azt próbálják bevetíteni maguknak és másoknak is, hogy ez a török film pozitívan, már-már kérkedve, dicsekedve mutat be bizonyos (számunkra negatív) jelenségeket. Legyen az pénzbehajtás, testvérgyilkosság, akármi.

Vegyük például ez utóbbit.

Tevfik családi kényszer hatására végez ártatlan testvérével, vagyis bár nem önként és dalolva, ám sorsa mégis beteljesedik, amikor egy másik "szűz" kéz legalább olyan igazságtalanul végez vele is. Tevfik mindezt végül megnyugodva veszi tudomásul, ő is érzi, hogy ennek így kell történni. Mert az életben törvényszerűen így működnek a dolgok, hogy előbb vagy utóbb minden kiegyenlítődik.

Legfeljebb a gyereket sajnálja, aki ezáltal gyilkossá válik, vagyis Tevfik jól látja előre azt is, hogy a kör még a saját halálával sem zárul be. Ezért próbálná kérni a gyereket, hogy ne csinálja, persze azt a részt pont kivágták a magyar epizódból. De ez már a ORTT bűne.

Ha ez valakinek pozitív kicsengés, mármint barbár szokások népszerűsítése egy sorozat által, akkor az valami mást nézett a tévében.

Ugyanez a helyzet a bosszúval is, amit Ezel gerjeszt. A sorozat végkicsengése egyáltalán nem happy. Egyáltalán nem sarkallja tévénézőt bosszúra. Mindhalálig.

Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2011.09.28 0 0 642

Ember, képes vagy te egyáltalán értelmezni bármilyen szöveget?

Persze, értem én. Jól ismerem ezt a típust. Tipikus troll vagy, aki csak azt nézi, mibe köthetne bele. Aki csak a vita kedvéért vitatkozik.

Előzmény: Törölt nick (640)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.28 0 0 641

"Ha esetleg megoldható lenne, hogy befejezd a piszkálódást, megköszönném..." (valamint a sértegetés mellőzését és a butaságok összehordását)

Előzmény: Törölt nick (640)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.28 0 0 640

"Azt állította volna, hogy vicces?"

Igen, azt állította: "lehet, hogy neked vicces ez, nekem nem annyira...."

Előzmény: Vitéz Hárshegyi Félix (639)
Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2011.09.28 0 0 639

Azt állította volna, hogy vicces? Nálad ez egy ilyen agykárosodás, hogy mások hozzászólásába beleképzelsz dolgokat?

Mert ezt csináltad tegnap velem is. Azért is adtam fel, mert láttam, hogy úgyis reménytelen veled bármit megértetni. Én megpróbáltam ugyan, de igazán hősiesen álltál ellen.

Előzmény: Törölt nick (638)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.28 0 0 638

Nálunk alap, hogy nem ölöm meg a testvérem, legyenek bármilyenek is a körülmények, mondhatna bármit is az apám. A félholdasoknál ez lehet megszokott dolog, nem tudom, nem is akarom tudni. Európai embernek ez nehezen emészthető (legkevésbé sem vicces ahogy állítod) és elfogadhatatlan.

Előzmény: Törölt nick (636)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!