Horthy a nácik kiszolgálója vagy nemzetünk megmentője? Károlyi Mihály hazaáruló vagy demokrata? Trianon az égbekiáltó gaztett vagy az igazság pillanata? Kinek a szobrát döntsük le Magyarországon és kit öntsünk bronzba helyette? Miért értékeljük érzelmi alapon a történelmet? Miért gyűlöli magyar a magyart? A történelem politikai célú kiforgatása bűn, ami vissza is üthet...
Nem erre gondoltam. Hanem ha valaki kér valamit tőlük, vagy kölcsönkér, azt természetesen illik megadni, de ők megkövetelik. Meglepő volt, amikor még telefonkártyával sokan telefonáltunk, egy kölcsönkért telefonkártya után kérték az eltelefonált összeg árát. Persze kérheti, hiszen jogos, csak mondjuk én ilyet nem tennék. 1 Ft-ért megb@sznák a legyet röptiben.
Nyugodj meg, nem te vagy a hülye. Nincsen magyar, holland, teuton, olasz, belga, izraeli, jemeni világnézet. Ez az emberekbe belenevelődő nemzettudat. Része a világnézetnek, de nem maga a világnézet.
Ezt egyébként tapasztaltam már kis és nagyvárosban is egyaránt, szerinte mennek az alap oka, hogy először is nincs egyenlőség, általában a népesség szegényebb, aki gazdag azt utálják mert irigyek, akinek összejön valam iazt utálják mert irigyek és ez megy oda-vissza... Azért mert hatalmas a stressz ami az átlagembert éri, attól függetlenül, hogy dolgozik vagy mit csinál.....
Valami ilyesmi van itt a háttérben. Pénzistenhívők és értékhívők ellentéte. Az egyiknek mindene a pénzt és azt odaadják másoknak, hogy mégtöbb pénzük legyen. A másiknak a pénz arra való, hogy munkával ebből értékeket teremtsen. Lakáskölcsön pl.
Mert az Úr, a te Istened megáld téged, a miképen megmondotta néked; és sok népnek adsz zálogos kölcsönt, te pedig nem kérsz kölcsönt, és sok népen fogsz uralkodni, és te rajtad nem uralkodnak.
"Igen acsarkodunk egymásra. Mi magyarok. A szomszédunkra, a kollégánkra, a közszereplőinkre. "
Tudod az embernek azokkal szokott konfliktusa lenni, akikkel nap mint nap együtt van, v. találkozik..stb. Én Magyarországon többnyire magyarokkal voltam körülvéve, ezért velük voltak konfliktusaim. Most németekkel van. Megállapíthatom, hogy semmivel nem különbek a magyaroknál.
Vagy pl: otthon sohasem laktam olyan környéken, ahol romák is éltek volna, meg olyan suliba sem jártam, így nem is volt velük soha konfliktusom.
Ha ez a véleményed a magyarokról, akkor menj ki és tapasztalj mégtöbbet, és ha igazolódik az, amit állítottál, akkor meg nem túl értelmes húzás tőled visszajönni.
Gondolom, szarrágó alatt az anyagiasságot érted. A szigorú pénzügyet.
Nem értek veled egyet. Szerintem délen hajlamosabbak az emberek a pillanatnyi érzésüknek engedelmeskedni, északon pedig inkább óvatosak - pénzügyekben is. De nekem volt egy esetem Svédországban, amikor egy vadidegen ember egy nem működő bankjegykiadó előtt adott nekem kölcsön 1000 koronát, azzal, hogy másnap ugyanott megadom.
Mondja ezt egy velencei, ahol a mérgezések, meg egymás lábalól eltevése változatos módokon mindennapos volt. Nyilván ennek a velenceinek nem sikerült átbasznia sima modora ellenére a magyarokat, oszt berágott.
Én elég sokat közlekedem, és ezt a parkolásos dolgot nem ismerem, de valami borzasztó bunkó módon közlekednek a D betűs autók. Tolakodnak, nem foglalkoznak senkivel és semmivel, csak jussanak előre. Kétségkívül a magyarok között is van ilyen, de bizony volt úgy, hogy egy 3km-es szakaszon vagy hatan bunkóskodtak a torlódásban és mind D betűs autó volt, itt Magyarországon.
Én nem vettem észre, hogy külföldön annyival jobban szeretnék egymást az emberek. Azt viszont igen, hogy sokkal inkább sz@rrágók. A székely-himnuszt miért ne lehetne énekelni. Azt nem a himnusz helyett éneklik, hanem a mellett.
Na igen. Sajnos én is keveset tudok a Horthy korszakról, csak hallok ezt is, azt is. Ha jól tudom, gazdaságilag akkor jó irányba haladtunk, a nép élte meg azt a z időszakot különbözzőképpen.
Abszolút egyetértek. Én például először ember vagyok, aztán nő, utána európai, és csak utána magyar. És ami a témát illeti, mint ember, és mint európai, nagyon nem értettem
soha a topicban felvetett magyar mentalitást, de hálistennek azért nem mindenkire jellemző. Csak ugye ők a leghangosabbak.
Nem vadabb feltevés, mint ha azt gondolná egy liberális demokrácia polgára, hogy vannak, akik kevésbé liberálisak, vagy kevésbé demokraták, mint ennenmaguk.
A nemzet ( vagy a haza ?) nem lehet ellenzékben....
"Írta ezt egy velencei, akiket nagyra becsülök. És milyen igaza volt, lényegében leírta milyenek a barbárok. Igen, a magyarok egy barbár nép, gentilis volt 500 éve és gentilis ma is. Ezen nincs mt csodálkozni. Kérdés, megváltozhat-e ez most, ha 500 éve változatlan. Szerintetek?"
hát igen a velenceiek, a talpig kamlárlelkű úriemberek... hirtelen beugrik vmi keresztény-török meccs, ahol a velencei flotta lett volna a hátvéd, csak elfelejtette ellátni a feladatát..
... ezek, kérem szépen, mind-mind csupán címkék, amik arra Lyók, hogy ne kelljen semmit sem csinálni, hanem ahelyett csak gyártani újabbakat és újabbakat, aztán meg azokon veszekedni, lehetőleg nagy hévvel, vérre menően, és Lyó hosszan, a végtelenségig, de legalábbis egy újabb címke feltálásáig.... - hülye hülye hátán mind, aki erre pazarolja idejét és energiáját, hacsak nem éppen ez az üzlet az egészben...
A Söröt inni köll, kérem szépen, nem pedig az üvegeken lévő címkéket olvasgatni és vitatkozni arról, hogy milyen a dizájn, a felirat, a bötűnagyság, a szín, illetve melyik nyomdász a Lyobb, melyik firkász miket ír, melyik hangász miket mond róla (má'mint a címkéről) - a címkéket úgyis levakarják az üvegről visszaváltás után és akármilyen másikat ragasztanak a helyére..., minden változ, csak a Sör az örök..., na meg az emberi hülyeség...