Minden ami Action cam. A topic célja megbeszélni a kamerákról a technikai dolgokat, bemutatni kiegészítőket (legfőképp a házilag barkácsoltakat), felvételi módokat, stb.
Legismertebb típusok:
GoPro HD HERO SD 960 1080
DRIFT HD X 170
Contour HD GPS
Oregon Scientific ACT
VIO POV
Figyelem! Ez a topic nem az elkészült videok bemutatására szolgál!
Saját bukót nem lehet vinni (amin esetleg van fix mount)? Amúgy, ha már itt tartunk, Pesten nem tud valaki egy fasza gokart centert, jól karbantartott, gyors gokartokkal és hosszú pályával?
A 4black is hamar lemerült, igaz, folyamatosan -5fok körüli hőmérsékleten használtam még csak. Sajna ehhez még nem láttam olyan szilikontokot, mint a 2-höz volt. Mondjuk egy 2x5ujjas bűvésztanulmány volt, mire belepaszírozta az ember, de sokat védett a hideg ellen.
Hero3-t én sem használtam protune módban, de hero2-nél sokkal nagyobb filemérettel és sokkal gyorsabb akkumerüléssel járt. (Nem csak pár százalék, jelentősen nagyobb áramfelvétel)
Képminőségben egyértelműen jobb, de a fentiek miatt meggondolandó.
Sajnos erre vonatkozóan nincs még tapasztalatom. És bevallom, nem is emlékszem, hogy a 3black-en használtam-e a protune-t.
Viszont ha bekapcsolva marad, az sem okozhat nagy gubancot, hiszen a paraméterek rontani nem fognak, csak nagyobb adatmennyiséggel kell számolni. Ha kikapcsolod, max ez történik: magas ISO=sötétben szarabb képek; színprofil=élettelen, színtelen képek; élesítés=kevésbé kontúros, mosottabb kép. Az expokorrekció okozhat gubancot, akár fel-, akár lefelé állítod, pont emiatt én ezt nem állítgatom, ha netán az egyenlítőn, vízparton használnám, akkor talán levenném 1 fényértékkel. De még havon sem kellett belenyúlni a lenti beállításokon kívül.
Csakis a gyorsabbat venném. Egy 100ezres kameránál nem szabad a kártyánál pár ezresen spórolni.
A sisakpánt megmarad, de nem 100%-os, arra azért készülj fel, pláne nem gokarton, ahol nagy G erők is hatnak. Tehát sosem lesz olyan stabil, mintha felragasztanád. De elég jól lehet rögzíteni.
Értem. Azzal kapcsolatban esetleg van tapasztalatod/információd, hogy mikor nem (szabad) érdemes bekapcsolni a protune-t? Illetve sima Hero 3 Black-el is érdemes alapvetően bekapcsolva tartani?
Alapvetően a legfontosabb, hogy Class10-es legyen a kártya és lehetőség szerint minél jobb minőségű. Gondolok itt pl. a Sandisk-re, Samsung-ra, de jó lehet akár a Kingston is. Tapasztalatok és vélemények alapján elmondható, hogy a Sandisk Ultra típusú memóriakártyája a legjobb. Viszont ebből következően drága is.
Full HD-s felvételek roppant nagy adatmennyiséget generálnak, ami így kártyát is rendesen igénybe veszi felvétel közben. (A GoPro szoftvere automatikusan megvágja felvétel közben a növekvő adatmennyiséged 3,6 GB-onként. Teszi ezt azért, mert egyszerre csak ekkora adatmennyiséget tud biztonságosan kezelni a kártya. Azonban összefűzés után 100%-osan visszaállítható az eredeti felvétel.)
A kapacitást tekintve, a 32-es elég tud lenni, de ha sokszor vagy úgy, hogy egész nap szeretnéd használni hosszabb/rövidebb felvételekre (persze nem non-stop), akkor lehet, hogy a 64-es jobb választás.
Fontos az írási/olvasási sebessége is a kártyának. Evidens, hogy minél nagyobb ez a szám, annál jobb.
Összességében tehát elmondható, hogy egy GoPro, jó minőségű, minimum Class10-es, megfelelő írási/olvasási sebességű kártya nélkül egyenlő egy darab téglával....használhatatlan lesz....! Így én azt mondanám, megéri a befektetést az általad linkelt drágább kártya (a Sandisk Ultra viszont már tényleg nem létszükséglet), hidd el hosszútávon megköszöni....!
Ja igen...a fejpánt. Szerintem megáll a bukón, bár próbálni még nem próbáltam.
Pár napja kaptam ajándékba egy GoPro Hero-t. Elkezdtem beszerezni hozzá a különböző tartókat viszont a memóriakártyával hadilábon állok mert sehol sincs arra utaló információ, hogy mondjuk 1080p/30fps vagy 720p/60fps esetén mekkora adatmennyiségről beszélhetünk. Az alábbi kártyákat néztem ki:
Mind sebességben, mind árban is nagy az eltérés. Elég neki a kisebb írási sebesség ?
Illetve a közeljövőben mennénk gokartozni és érdekelne, hogy ez a fejpánt megáll-e a bukósisakon ? ( ugye a 3M-es talp nem jöhet itt szóba hisszen elég macerás eltávolítani )
Na közben a facebookon kiderült, hogy ezek a felvételek sima, alapbeállításokkal készültek, semmi tuning, semmi protune, stb. Mondjuk én sosem próbáltam a 4blacket protune nélkül, de nekem is csak az alap színminta van kiválasztva.
Nagyon fura, mert ez alapján a legolcsóbb goprot, vagy a Drift Stealth2-őt választanám. Viszont a gopro4 black képe engem meggyőzött, hogy nem vettem rosszat. :)
A kézi gimbal jópofa, csak elég húzós, még ebayről is.
Nálam motoron a villahídon, vagy a mellpántra van feltéve, vagy ha van idő, akkor ahova épp fel tudom rögzíteni (tükörcsavarok, vagy hátsó lábtartó, stb), snowboardon a sisakon, vagy síbotból készült selfie-boton, wakeboardon is bot, a deszkára ragasztott tappancs, vagy térd alatti pánt, vagy most vettem egy kesztyű-szerű tartót, meg van egy hasonló markolat, mint a gyári úszómarkolat, de egy pánttal a felkarhoz rögzíthető, így nem vész el.