Egyetemisták vonultak a jogállam védelmében
NyomtatásKüldés e-mailben
Hírszerző 2010. december 02. 19:15
Frissítve: 2010. december 03., péntek, 08:53
Több száz egyetemista részvételével zajlik fáklyás felvonulás az Orbán-kormány Alkotmánybíróság hatásköreit szűkítő lépései elleni tiltakozásul.
[AD]
Tetszett a cikk?
Megosztás Google Readerben
Megosztás egyéb oldalakon
Hirdetés
[AD]
Kapcsolódó témák
orbán-kormány
tiltakozás
egyetemista
alkotmány módosítás
„Mi vagyunk az első nemzedék, akik jogállamban nőttek fel, ne legyünk mi az utolsók is!” – ez a jelmondata annak a megmozdulásnak, amit egyetemisták szerveztek. A hallgatók azért tiltakoznak, mert a kormány csorbította az AB jogkörét, miután a testület első körben alkotmányellenesnek minősítette a végkielégítések 98 százalékos különadóját.
Az egyik közösségi oldalon is szervezett megmozdulás felhívása szerint ez „ jóindulattal is csak kicsinyesnek és jogállamellenesnek nevezhető - bosszúgyanús – lépés” volt, és elfogadhatatlan, ezért szervezik a tüntetést. Helyszíni tudósítónk szerint több százan vonulnak Dél-Budán az egyetem tér felé a havas eső ellenére is, a hangulat vidám, békés.
http://hirszerzo.hu/belfold/20101202_egyetemista_tiltakozas_orban
A szemkilövéskor is szóltam. Csak nem itt, mivel akkor még fogalmam se volt róla, hogy létezik ez a fórum. Akkor most szólhatok a jogállamról és demokráciáról?
Amúgy itt is leírtam, mi a véleményem a szemkilövésről. És hasonlókról.
Hiszen jelenleg ott tart a beszélgetés folyama hogy azok ne ugatérozzanak a jogállamról meg a demokráciáról akik nem szóltak egy szót sem a szemkilövéskor...
Erre nehányan elkezdték relativizálni-köztük becses személyed is- a szemkilövetés teljesen demokratizmuskonform voltát...
Jelenleg itt tartunk..
Teljesen ontopik az egész...
Ha meg mégsem max kitiltanak egy időre vagy végleg mindannyiónkat...
Szóval szerinted ingyenélő , lumpen brigád a fideszesek többsége?
Persze, ezért is van az, hogy az aktív népesség körében katasztrófális a maszop támogatottsága, mert túlképpen azok ingyenélők, ezért a Fideszre voksolnak.
Vazze, olvassál, pajtikám! Ott van az idézőlej. Sőt, dőlt betűvel írom az idézetet, hogy lehessen látni, hogy idézek. Jelen esetben Soproni Pinot olvtárstól. Tőle kérdezd meg, pajtikám, hogy ki ő, hogy így mer beszélni. Vazze. :DDD
Pont ezért fékezett be kedvenc Fletód (a nap süssön rája). Mert tényleg nem buta, rájött, ha ebből ( ti. a fideszesek szétveretéséből) rendszert csinál, akkor vagy külföldön végzi, vagy lámpavason.
Azt a rohadt csigazabálót is:O)))))))) Rá volt írva, hogy fideszes, azér'
Igen, egy fideszes rendezvényre fideszesek mennek. Ezt persze nehéz értelemzni, mert lehetnének szadisok, vagy maszoposok is.
De valami rejtélyes oknál fogva a fideszes gyűlésekre fideszesek járnak.
Én se értem, ezen állítás bizonyítása már bizonyára extrém nagy absztrakciós készséget igényel, ezért én ezzel meg sem próbálkozom. Meghagyom a haladó baloldalnak.
17.45órakor a FIDESZ-MPSZ rendezvény rendőri biztosításának parancsnoka – *** – jelentette, hogy a FIDESZ rendezvény befejeződött.
17.45:51’ órakor a *** továbbítja a *** utasítását a tömegoszlatókötelék parancsnokának, hogy „kezdjétek meg a tömeg elleni támadást vízcsapásokkal, könnygázgránát csapásokkal
Nem te állítottad? Akkor bocsánat. Annak a dolga akkor a bizonyítás, aki ezt állította. Most nem keresem vissza, lassan amúgy is kitiltanak innen ezzel az offolással. Bizonyára vannak erre nyílt topikok, esetleg ott lehetne folytatni ezt a témát. (Csak hogy ne mondd, hogy megfutamodok.)
Elfogadom, ha hozol rá bizonyítékot. Ne akard rám hárítani a bizonyítást! Te állítod, hogy 2 perc volt, nem? Bizonyítsd! Az állítást illik bizonyítani, nem?
Neked is elmondom: egyedül vagyok itt, nincs itt senki rajtam kívül. És nem élek a királyi többes lehetőségével, köszi. :D
"De nem picsogni utánna, mikor szarrá veretünk benneteket. Hát így jártatok."
És ez érv?
Különben meg köszönöm a nagylelkűségeteket, de esetemben nem lesz rá szükség. Én ugyanis még soha nem voltam maszopos rendezvényen. És nem is leszek. Sőt, semmilyen politikai rendezvényen nem voltam és nem is áll szándékomban ezen változtatni.
P.s.: elárulod, a fejedelmi többes esetedben kiket takar?
Azt a rohadt csigazabálót is:O)))))))) Rá volt írva, hogy fideszes, azér'
Ne hülyéskedjünk mán, ombre!:O))
Elhiszem, ha ott voltál, sokk ért. Nem minden nap esik meg az emberrel, hogy egy csomó megvadult rendőr üldözi.
Én nem voltam ott, csak a Tv-n néztem, mert békés ember vagyok és nem szeretem a cirkuszt.
És újra mondom: nem a gyűlést verték szét. Annak vége volt. Azt nem közölted, hogy kiállt-e a pódiumra valaki, aki fétette volna a testi épségedet és felvilágosíított volna, hogy mit jelent egy tömeg oszlatás?
Én pl. ezt erősen hiányoltam, Sőt máig sem értem.
Azt pedig senki sem vitatta, én sem, hogy aki nem a szabályok szerint járt el, azt meg kell büntetni.
És különben sem értem, hogy jön ez az egész ebbe a topicba.
Itt békés tüntetésől beszélgettünk és a demokrácia védelméről.
A hülye rendőri túlkapásokat nem kell összekeverni a demorácia intérzményeinek lerombolásával.