Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1149

tehát mivel a vetélés nem halál, az abortusz nem ölés.

akár spontán, akár nem.

Előzmény: Törölt nick (1147)
asta Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1148

Alfi fantsztikus gondolataid vannak, mint mindig.....és elgondolkodtató tényleg:O)))

Előzmény: alfredoo (1139)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1147

látod. akkor miért vársz tőlem ilyet?

vetélés/ halál

abortusz/ ölés? 

hm.... a spontán abortuszt sem halálnak nevezed ugyebár, hanem vetélésnek. akkor az abortuszt miért nevezed ölésnek?

Előzmény: Törölt nick (1140)
alfredoo Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1146

norainu

abortalo gyogyszert is bevehetek? honnan tudom hogy van e ott valami/valaki mas vagy nincs?

Előzmény: Törölt nick (1141)
Prucika Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1145

Ez kissé a középkorra emlékeztet engem.

Meg a Sztálinizmusra. És az utóbbi sajnos jobban zavar.

Az én testem, az én életem. Senki hatóságnak ne lehessen joga  meghatározni, hogy mit teszek vele.

A pszichiártriai kényszergyógykezelés az ötvenes évek bevett gyakorlata volt.

Vagy nem a XXI. században élünk? Lehetséges, hogy valami időgépbe fordítva ültem be és rossz helyen  dobott ki?

Tiltakozom.

Előzmény: alfredoo (1143)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1144

"A leginkább kiszolgáltatott, rettegő, hihetetlen életet elviselő nők körében van ilyen, nem azok között, akik abortuszra mehetnek - vagyis az abortusz lehetőségének elvétele nem fog ilyen szempontból növekedést okozni"

Wazze ez már gáz, fogy a türelmem mi vagyok én gyógypedes?

azzal, hogy a törvény tiltja, azzal az abortusz lehetőségét elveszed mindenkitől!

Tehát most csak azok közül kerülhet ki ilyen szülő, akiket emlegetsz de a törvényi tiltás esetén az egész társadalomból mindenki ilyen kényszer alatt lesz aki jelenleg választhatja az abortuszt is!

Előzmény: Törölt nick (1137)
alfredoo Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1143

prucika

mittomen...

1., felnegyelhetnek es szetkuldhetnek maradvanyait az orszag kulonbozo pontjaira

2., feltamasztanak es bortonbe csuknak.

itt az elv a lenyeg.

a sikertelen ongyilkossagok elkovetoivel foglalkoznak, adott esetben elzarjak, gyogyszerezik oket. nem foglalkoznak onrendelkezesi jogukkal...

Előzmény: Prucika (1135)
asta Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1142

Ítéletet mondasz azokról, akik nem úgy élnek, ahogy te. Képtelen vagy elszakadni a saját életed példájától. Csak azt tartod követendőnek és helyesnek.

Nincs benned semmiféle empártia, amely nélkül konkrét tapasztalat hiányában is bele tudnál helyezkedni mások lelkivilágába és ezáltal megérteni a szempontjaikat.

Előzmény: Törölt nick (1124)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1141

Miért ne szúrhatnál, amíg nem sértesz vele mást?

Előzmény: alfredoo (1133)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1140

Van ennek meghatározott terminológiája? Én úgy gondolnám, hogy születés utántól beszélünk halálról.

Előzmény: Törölt nick (1132)
alfredoo Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1139

norainu

a technikai lehetosegeket hagyjuk mert valamikor/valahogyan megteremthetoek.

milyen HATARIG  nevelnenk az igy 'nyert' gyerekeket? ha mar annyian lennenk mint kinaban?

mi van ha az orszag ellensege igy probalna egy orszagot tonkretenni es lanyai ide jonnenek abortalni, nekunk meg fel KELLENE nevelni a gyerekeket?

a nepesedes elfogadott taktikaja es strategiaja az agresszioknak.

Előzmény: Törölt nick (1131)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1138

Babco után szabadon: rákényszeríthetsz bárkit, hogy befogadjon és lakást biztosítson egy kisgyerekes anyukának?

miért ne? hisz gyermekvédelem. és kényszeríthető a gyermek védelmében.

Előzmény: Törölt nick (1136)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1137

"attól, hogy nem tudomásul veszed, hogy ilyenek is vannak és ha elítéled is, mint én: nem tetézed ezek számát azzal, hogy törvény által kényszerítesz."

Azt szerettem volna kifejezni, hogy azoknak a nőknek a lehetőségeiben nincs is benne az abortuszra menés. A leginkább kiszolgáltatott, rettegő, hihetetlen életet elviselő nők körében van ilyen, nem azok között, akik abortuszra mehetnek - vagyis az abortusz lehetőségének elvétele nem fog ilyen szempontból növekedést okozni, mert ahhoz potosan azok a körülmények kellenek, amik az abortuszt már most is lehetetlenné teszik számukra.

Egy nem ilyen életet élő nő nem fogja megölni a most született gyerekét csak azért, mert nem mehetett abortuszra. Távol van a két dolog egymástól.

Előzmény: Törölt nick (1130)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1136

hogy érted?

az örökbefogadás csak szülés után lehet.

vagy lombikkal.

szülésre miért kényszeríthetnéd?

Előzmény: Törölt nick (1131)
Prucika Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1135

Kiváncsi lennék, hogyan büntetnék egy "sikeres" öngyilkosság elkövetőjét?

De komolyan. Neki már mi számítana büntetésnek? Netán egyházi átok? Most őszintén: kit érdekelne a büntetés, ha már nem él?

Előzmény: alfredoo (1123)
asta Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1134

Az a különbség, hogy 15 hetes korában az abortusz az anya életét  is veszélyezteti. Itt az a lényeg, hogy a magzat bizonyos érettségi fok előtt 100%-osan az anya testének elválaszthatatlan része.

Nem látom be, hogy mint ilyenről, ne maga az anya határozhasson.

( Most nem mondom hozz, hogy nem kívánatos, meg fogamzás gátlás meg egyebek)

Előzmény: Törölt nick (1122)
alfredoo Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1133

norainu

ha az onrendelkezes kereteben levaghatom a karomat, akkor miert nem szurhatok kototut a mehembe? azon az egyszeru okon kivul hogy nincs mehem?

Előzmény: Törölt nick (1128)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1132

kérdem: meddig vetélésről beszélünk és nem halálról?

Előzmény: Törölt nick (1128)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1131

Nem képes vállalni technikailag, de miért ne lenne elfogadható? Ha egyszer az örökbefogadás elfogadható, ez se más.

Előzmény: alfredoo (1127)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1130

"Nem értem. Miért, te tudsz a megszületett gyerekeiket azonnal megölő anyák lelkiállapotáról, életéről? A nők azért választják ezt a megoldást, mert nem mehettek abortuszra? Nyilván nem. Akkor mitől vagyok én fensőbbséges?"

attól, hogy nem tudomásul veszed, hogy ilyenek is vannak és ha elítéled is, mint én: nem tetézed ezek számát azzal, hogy törvény által kényszerítesz.

Ráadásul abszolút az ellenkezőjét támogatod, mint szeretnéd!

azáltal, hogy egy döntési jogot akadályozol figyelmen kívül hagyod azt, hogy az egésznek a legnagyobb áldozata lehet pont az, amit védeni szándékozol: a csecsemő!!!!

Előzmény: Törölt nick (1124)
alfredoo Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1129

norainu

szerintem nincsenek abszolut jogositvanyok. ezert lehetseges az abortusz, ezert lehetseges az ongyilkossag is. de miert ne lenne tilalmazhato az ongyilkossag? miert kezelik a megmentett ongyilkost? miert letezik az on es kozveszelyesseg fogalma es az ehhez kapcsolodo eljarasok?

Előzmény: Törölt nick (1126)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1128

"miért, a 15 hetes magzatot már ölésnek neveznék?"

Nem tudom. Kik? Abortuszt mindenesetre ilyenkor csak egészségügyi okoból hajtanak végre, és gondolom, hogy azt az orvost, aki mégiscsak végrehajtana abortuszt, felelősségre vonnák, ha tudnának erről.

Előzmény: Törölt nick (1125)
alfredoo Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1127

norainu

ha a masik oldalrol nezem akkor a megfoggant embrio eletbentartasa nem lehet technikailag olyan tul nagy problema a jovoben. tehat nem elsodleges kerdes a magzat kihordasa az anya altal.

elfogadhato lenne ha az allam vagy valamilyen szervezet vallalna az embriok 'felneveleset'?

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1126

"picit beleolvasva szamomra ugyanolyan elkepzelheto lenne az ongyilkossag buntetese is."

Számomra nem, mert az önrendelkezés jogát előbbre valónak tartom az élet védelménél. Az _ön_rendelkezés jogát. Amíg mások érdekeit, mások életét ez nem sérti.

Előzmény: alfredoo (1123)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1125

miért, a 15 hetes magzatot már ölésnek neveznék?

itt a ficam a gondolkozásodban.

amúgy: mikortól nevezzük a magzat spontán halását halálnak?

mert ugye van egy határ, ahol nem meghal, hanem vetélésről beszélünk.

szóval ha ezt tudod akkor már közelebb vagy ahhoz a ponthoz amit csak te akarsz nagyon de nagyon meghatározni!

én csakis a 12. hétig írtam, hogy minek látom, hogy azután minek az nem releváns. Ugyanis anélkül szóba sem jön.

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1124

"Észre sem veszed, de már megint a saját nézeteidet húzod előtérbe, fensőbbségesen persze. Mert te úgy élsz."

Nem értem. Miért, te tudsz a megszületett gyerekeiket azonnal megölő anyák lelkiállapotáról, életéről? A nők azért választják ezt a megoldást, mert nem mehettek abortuszra? Nyilván nem. Akkor mitől vagyok én fensőbbséges?

Előzmény: asta (1121)
alfredoo Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1123

norainu

picit beleolvasva szamomra ugyanolyan elkepzelheto lenne az ongyilkossag buntetese is. hiszen egy elet megsemmisiteserol van szo. az egyhaz ezt a buntetest kodifikalta is. egy 'fejlett' korban elkepzelheto lenne az ongyilkossagi gen(ek) hordozoinak kiirtasa az elet vedelmenek jegyeben.

nem tudom hogy a megvalosult kozosules termeke miert jobban tekintheto 'eletnek' mint a petesejt onmagaban vagy a spermium onmagaban? hogy egyedul fejlodeskeptelenek? az embrio eletkorulmenyeinek megvonasa ugyanolyan eletkeptelenseget eredmenyez. 'fejlettebb' korban megvalosithato a letrejott eletek (spermiumok es ondosejtek) eletenek megorzese is. most meeg utopia.

es mi legyen az allaspontunk az elet mesterseges megteremtesevel? ez a modszer is eletnek fog szamitani, vedendo eletet fog eredmenyezni? mi zarja ki az elet szintetizalt megteremteset? a felmerulo kerdesekre nem lenne jo ELORE megszulni a valaszokat?

Előzmény: Törölt nick (1088)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1122

"Ezt nem akarod felfogni, hogy nem az a lényeg, hogy 11 vagy 12 hetes magzat ember-e vagy sem."

Abból a szempontból, hogy herczegkhyra jogosan akadt-e ki azon, hogy ölésnek neveztem az abortuszt, meghatározó jelentőségű, hogy a 11 vagy 12 hetes magzat ember-e vagy sem. Abból a szempontból, hogy jogosan nevezem-e ölésnek az abortuszt, lényeges ugyanez.

"Az nyilvánvaló, hogy nem önálló ember."

A 15 hetes sem az. És mégsincs egyforma mércével mérve az elpusztítása. Mi a különbség?

Előzmény: asta (1121)
asta Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1121

Észre sem veszed, de már megint a saját nézeteidet húzod előtérbe, fensőbbségesen persze. Mert te úgy élsz.

Más pedig másképp él és másképp is gondolkodik. Nem belőled áll a világ.

Ezt nem akarod felfogni, hogy nem az a lényeg, hogy 11 vagy 12 hetes magzat ember-e vagy sem. Az nyilvánvaló, hogy nem önálló ember. Egy megszületett csecsemő az, még akkor is ha gondoskodásra szorul. Az ő igényeit azonban más is ki tudja elégíteni, a magzatét viszont csakis kizárólag az anyja, aki a méhében hordja. Ez a különbség.

Más a viszony. A magzat az anya testének része is. Ezért nem lehet azonos módon megítélni a megszületett csecsemőt és a magzatot.

Előzmény: Törölt nick (1108)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1120

Nem. : ))) Több kutatás van arra, hogy mennyivel könnyebb nem etikusan viselkedni valakivel, ha elhiszed, hogy az illető nem ember vagy csökkent értékű ember. : )))

Lehet ezt könnyedén kezelni, persze.

Előzmény: Törölt nick (1118)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!