Itt lehet szavazni a kedvencekre. :)
Top 10 Aktív és All Time kategóriákban. Nőkre is lehet, de külön listán.
Érvényes szavazati joghoz 500 tenisszel kapcsolatos topikban elkövetett hozzászólás szükséges.
Mindenki csak 1 nicken of course.
Összesítés év végén.
Pontozás 20-15-12-10-8-6-4-3-2-1
Tnx!
Mérnem akkor ábrándultál ki Rogerből,amikor múlt évben Dohában,nem is akart nyerni Davy ellen,hogy ne kelljen Rafával játsznia.Vagy amit Estorilban Montanes ellen művelt.Én például sosem nézek bemutató meccset,most is csak azért tettem kivételt,mert Roger a kedvencem.Decemberben utoljára a Compaq Grand slam kupán láttam komoly meccset.Szerinted egy vadidegen pályán,lett volna értelme egy komoly meccsnek?Komolyan gondoltad,hogy egymásnak ugranak?
ha éles meccset játszottak volna, kevesebb pénz jutott volna afrikába, indiába? Nem. Akkor miért is kellett színlelt meccset játszaniuk?
és ne gyertek a sérülésveszéllyel: fed tán még életében nem adott fel meccset, nadal meg vigyázzon a térdszalagjára, amennyire érzi, hogy szükséges - GS döntőkben sem szokott lerokkanni tudtommal.
Kicsit szélesebb kitekintésben: részben azért játszottak megbeszélt 1-1 győzelmet, mert egyik sem vállalta, hogy egy esetleges 0-2 vel csorbuljon a presztízse, még ha csak barátságos-bemutató oda-vissza volt is. És nekem ez nem tetszik - nektek igen? távoli analógiaként utalok itt darnyira, akiről már egyszer kivitatkoztuk magunkat vmelyik tenisztopikban annak kapcsán: szép-e, ha egy "verhetetlen" sportoló pályafutása vége felé menekül-e a "kihívó" elől. (Ellenpélda: Edwin Moses.)
Részben pedig a média, a szervezők kérésére játszottak "döntetlent" - és nekem nem tetszik, ha mások mondják meg, mi legyen az eredmény - nektek igen? Nem tetszik nekem, hogy egyiküknek sem volt annyi vér a pucájában, hogy másképp képzelje, mint ahogyan a tittytainment megkívánja... még akkor sem, ha az egésznek minimális a jelentősége. (Itt ugyancsak távoli analógiaként megjegyzem, hogy Paral egyik hőse, Vik rendszeresen 6-0 6-0 6-0-ra verte élesben med.univ. Vajdát, és nem unta el a dolgot - hihetetlen módon med.univ. Vajda sem.)
és ha egyébként fontosnak tartották, hogy legalább x percen át szórakoztassák a nagyérdeműt,megoldhatólettvolna,hogycsakösszetettgame-arányrajátszanak,ameccs pedigvégetérpontosanxpercelteltével...továbbilehetőség lett volna a tányér-fasírt kombináció, ahogyan az elhangzott...
lülüke: A te álláspontod az én tunyult álláspontommal szemben nem kritikusabb, hanem egész egyszerűen baromság. Normális teniszező nem fog a felkészülési időszakban vérre menő meccset játszani. Egy bemutató meccsnek pont olyannak kell lennie, mint amilyen ez két meccs volt.
Kedves ohlulu!Általában egyetértek véleményeddel.De most nem értelek.Milyen bűnt követtek el szerinted Rafék?Nem ígérték meg,hogy éles meccset fognak játszani.Alapozás közepén,nem is lett volna semmi értelme.Aki meg nem szereti a bemutató meccset,annak nem volt kötelező néznie.Van két csodálatos sportember,akik példát mutatnak a világnak,hogy hogyan is kellene viselkedni,két riválisnak.Nem úgy például a senkiházi Ramos,aki szándékosan szétrúgta Messit.Nálam az ilyenek verik ki a biztosítékot.Ha rajtam múlt volna,ezt a pribéket 1 évre eltiltottam volna.
Barika, mariska: már leírtam, hogy azért vállalok szélsőséges álláspontot a kérdésben, hogy rávilágítsak: kritikusabban is lehet látni ám a dolgokat, mint - kissé tunyultan - teszitek.
Egyébként megszoktam, hogy erős kisebbségbe kerülök efféle szituációkban :)
p.s
az éhezőknek egy dollárcenttel sem jutott volna kevesebb, ha az eredmény nem az előre egyeztetett módon alakul.
Valami baj van Veled. Te nem tudod mi az, ha afrikai gyerekeknek van lehetőségük tanulni. Ki a szart érdekel az eredmény??? BEMUTATÓ volt, semmi egyéb. Le kellene már nyudodnod és ezt nem csak én ajánlottam Neked.
kénytelen vagyok korrigálni... Fednek többé-kevésbé megbocsátottam a tavaly évvégi hamiskártyázást delpóval, de a mai médiaökörködést nadallal semmiképpen.
Pitypalaty úrfi kérdésére, itt mondok igent. Köszönöm neki, nem ismertem ezt a topicot. A továbbiakban én is írok ide, ha lesz véleményem egy-egy teniszezőről és nem csak Nadalról.
hát igen, a tenisz nem az a sport, ahol világgá lehet ütögetni a labdákat, ha már az ember elfáradt, mert egyrészt susnyás sem sok akad teniszpálya környékén, meg az olyan renomé romboló...
Igen,volt időm felkészülni,ez az egyik,a másik meg,h az idők folyamán megedződtem..Annyi kedvencet kellett már elbúcsúztatnom,hogy nem maradt energiám rajta siránkozni.
Szar ügy,de inkább már magamat sajnálom,hogy megint öregedtem 15 évet.
Mondjuk Carlos volt az első,akit az elejétől a végéig kisértem,és mint ilyen,nem könnyű elengedni.
De mit lehet tenni,basszus.:(
Egy golfost kellett volna kedvenccé választani,és az az életem végéig ütögette volna a labdákat(a végén már többnyire a susnyásba,tóba,világgá:)),de megmaradt volna kedvencnek.