Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 231
Nekem úgy rémlik, szokott ő hasonlókat írni más témákban is.
Előzmény: Törölt nick (229)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 228
Felesleges felsorolnod, felsorolnotok őket. Ennek a topicnak a cime, vezérmotívuma Biszku Béla. Részben a portréfilm kapcsán, részben azért, mert a még élők közül őt közvetlen felelősség terheli a halálos ítéletekért. A többi elvtárs sem érdemes a megbecsülésre, sem erkölcsi szempontból, sem anyagilag.
Előzmény: znam (225)
Derek Creative Commons License 2010.07.02 0 0 227
az igaz, de Lazar csak 75-tol lett ME amikor mar az un gukyaskommunizmus volt. Sok adat ezen kivul nem erheto el rola a halon.  Eleg szurke ,jellegtelen alak volt
Előzmény: znam (222)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 226
Emlékeztetőül idézet önmagamtól:

Nagyon kevés olyan ember él már közülük (a forradalmárok közül), de a megtorlásban közreműködők is megfogyatkoztak. A nyugdíjuk nem oszt nem szoroz, de az áldozatok, azok leszármazottai felé tett gesztus lenne, egyfajta elégtétel a „hóhérok” nyugdíjának felülvizsgálata. Persze csak az állami nyugdíjról lehet szó. Én azt tartanám igazságosnak, hogy azok a jogszerző időszakokat vegyék ki a számításból, amit az apparátusban szereztek. Ez után számolják újra, s a csökkentett összeget kapja.
Lehet persze így sok évtized távlatából olyan revánsot is venni, hogy teljesen fosszák meg a nyugdíjától.
Magam nem tudom mi lenne a jó megoldás.
Előzmény: Szilard Kigyo (191)
znam Creative Commons License 2010.07.02 0 0 225
De ott van még a 87 éves Marjai József és a 99 éves Kovács István és még sokan mások, csak nincsenek a nyilvánosság előtt....
Előzmény: Törölt nick (221)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 224
Lázár György (Isaszeg, 1924. szeptember 15.) magyar kommunista politikus, miniszterelnök.

1945-ben lépett be a Magyar Kommunista Pártba. 1948-70-ig az Országos Tervhivatalban dolgozott, 1958-70 között az OT elnökhelyettese. 1970-1973-ig munkaügyi miniszter, 1973-tól a Miniszertanács elnökhelyettese, az Állami Tervbizottság és az Országos Tervhivatal elnöke. 1975-től 1987-ig a minisztertanács elnöke. 1987-1988-ban az MSZMP főtitkárhelyettese. Ekkor nyugdíjazták.

1970-től az MSZMP KB, 1975 márciusától 1988 májusáig a PB tagja.
Előzmény: znam (222)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 223
Wittner védelmére kelnem nem kenyerem. Nem ismerem összes nyilatkozatát ez ügyben, csak egy felvételt hallottam ma. Ilyent még nem írtam le vele kapcsolatban: teljesen korrekt volt. Ő nem is beszélt Biszkuról, a riporter kérdezett a filmről. Wittner nem is az 56 utáni megtorlásban részt vevőkről beszélt, hanem mindenkiről, aki az előző rendszerben felelős vezető politikai beosztásban volt.
Arról is volt itt poénkodás, hogy szerinte a túlélő forradalmárok egyharmadát, azaz több mint kétszázezer forint nyugdíjat kapnak. Lehet, hogy valamikor mondott ilyent, de ma délután az infó rádió műsorában ilyen nem volt hallható.
Előzmény: mamicska (203)
znam Creative Commons License 2010.07.02 0 0 222
3 évvel fiatalabb csak Lázár György, aki 12 évig volt miniszterelnök. Most is él.
Előzmény: Törölt nick (221)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 221
Más szavakkal, más megközelítésből, de lényegében ugyanezt mondom én is.
Abból a korból már csak ő él.
Sajnos nagyobb baj az, hogy azok szép számban tolonganak ma is a húsosfazék körül, akik a kötélnél kisszerűbb, megfoghatatlanabb, alattomosabb módon folytatólagosan emésztik fel az életünket.
Előzmény: Törölt nick (197)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 220
Tehetek én arról, hogy te nem tudsz olvasni?
Előzmény: Szilard Kigyo (191)
nickodemus Creative Commons License 2010.07.02 0 0 219
Az a komlói bányász elment 50 évesen nyugdíjba és a fizetésük is kiemelkedő volt.

Esetleg a példád a meghalt bányászra vonatkozhatna.
Előzmény: széles tamás (208)
horex Creative Commons License 2010.07.02 0 0 218

Ha szerinted győzött, legyen ugy.

Igen, a maiak piti utódai, de gondold végig, mint állitottam, ha lennének lehetőségek leradirozni a másik fél képviselőit,nem megtennék ma is?

És nem kizárolag az egyik pártra gondolok csak

OK én nagyjábol elmondtam mit gondolok

by horex

Előzmény: #FF4500 (205)
Nagulnov Creative Commons License 2010.07.02 0 0 213
"Nem azért rendes ember, mert nem ítélték el, hanem minden emberi mérték szerint!"

Te v.mi próbaperre hajtasz?
Előzmény: Törölt nick (212)
#FF4500 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 210
Eddig mit kellett megúsznia?

Ez a probléma, hogy húsz éve semmit!
Előzmény: Törölt nick (209)
széles tamás Creative Commons License 2010.07.02 0 0 208
Szerintem csacsiság lenne a nyugdíjak maximalizálása.

Nem irigylem a több százezer forintos nyugdíjat attól a komlói bányásztól aki az életét a föld alatt töltve minden nap kockára tette az életét azért, hogy nekünk legyen mivel fűteni, világítani.

Nem szabad mindenkit egy-kaptafára venni.
Előzmény: moziga2 (28)
#FF4500 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 206
És ez az, ami igazán durva.
Előzmény: Törölt nick (204)
#FF4500 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 205
A bő családban voltak kulákok is meg főávos/főpárttitkár is
Hova álljak akkor?

Mondjuk számomra nem kérdés, hogy a diktatúra kiszolgáló, vagy áldozatai mellett van-e a helyem, de bevallom, nem igazán tudom magam beleképzelni a "főávosok/főpárttitkárok" utódainak helyébe. Az én (bővebb) családomban az utolsó párttag nagyapám volt, a KNEP-é.

Szvsz. szerint ugyanolyan szar világ lett volna 56után ha győz a forradalom, mint most

A forradalom győzött, más kérdés, hogy a szovjet leverte és újra megszállta a hazánkat. A mai 'világ' pedig minden szar ellenére fényévekkel jobb, mint a diktatúra volt.

Ilyen politikusaink vannak , biszkuk/kádárok, most a jelenböl nem idéznék senkit

Én aztán nagyon utálom az utódpártot, de Biszkuhoz, Kádárhoz hasonló hazaáruló gyilkos azért nincs köztük. Ezek már csak pitiáner (és kevésbé pitiáner) tolvajok.
Előzmény: horex (201)
mamicska Creative Commons License 2010.07.02 0 0 203
piszokul utálom magyarázni az érthető dolgokat

próbáld megérteni, hogy a nyugdíj elvétele, csökkentése nem büntetés - annak már jóval előbb meg kellett volna történnie és más formában
az, hogy Wittner Mária most ezzel hozakodott elő az annyi, mintha az elefánt farát gombostűvel böködné.
Előzmény: Hun Quijote (199)
mamicska Creative Commons License 2010.07.02 0 0 202
nagyon kellett erőlködnöd, hogy ezt a topik címéből kihámozd, de minden hámozás ellenére ez nem kegyeleti topik, pásssz.
Csodálkozom, hogy te nem tudod.
Előzmény: Nagulnov (200)
horex Creative Commons License 2010.07.02 0 0 201

Igy érthető

Nem hinném hogy valaki is védené őt/őket, csak nem ennyire keményen érvelnek

A bő családban voltak kulákok is meg főávos/főpárttitkár is

Hova álljak akkor?

Ez olyan mint a magyar/hazafiság kérdése, annyifélék vagyunk

Forradalom/ellenforradalom

Szvsz. szerint ugyanolyan szar világ lett volna 56után ha győz a forradalom, mint most

Ausztriára nem ér hivatkozni. Vessük össze a 20év elötti Ausztriát és minket az eltelt 20 év után

Ilyen politikusaink vannak , biszkuk/kádárok, most a jelenböl nem idéznék senkit

Ha lehetőség lenne , ma is eltenné láb alól az egyik oldal a másikat, aztán újratemetné

by horex

Előzmény: #FF4500 (188)
Nagulnov Creative Commons License 2010.07.02 0 0 200
"mert ez még nem kegyeleti topik"

Mondjuk ez - pont egy kegyeleti topic. Akik a B. miatt haltak meg - azoknak a kegyeleti topicja.
Előzmény: mamicska (198)
Hun Quijote Creative Commons License 2010.07.02 0 0 199

1. ne írd elő, hogy mikor és hol mosolyogjak, mert ez még nem kegyeleti topik

Sosem tennek ilyet, de velemenyem lehet a mosolygasodrol

2. az, hogy mi a te véleményed az egy dolog és másik, hogy azt a nyugdíjat az illetők törvényesen kapják vagy nem ( jelenleg még igen)

Ez minositi az elmult 20 ev politikai elitjet

3. sehol sem írtam azt, hogy megérdemli a nyugdíját, sőt!

Ezzel egyetertek, es ezen TORVENYESEN lehet, es kell valtoztatni

4. semmit nem értettél abból, amit írtam

Ingored

5.bagatellizál a Lutz Gizi:)))

De bizony velemenyem szerint azt tetted eddig.

Előzmény: mamicska (198)
mamicska Creative Commons License 2010.07.02 0 0 198
1. ne írd elő, hogy mikor és hol mosolyogjak, mert ez még nem kegyeleti topik
2. az, hogy mi a te véleményed az egy dolog és másik, hogy azt a nyugdíjat az illetők törvényesen kapják vagy nem ( jelenleg még igen)
3. sehol sem írtam azt, hogy megérdemli a nyugdíját, sőt!
4. semmit nem értettél abból, amit írtam
5.bagatellizál a Lutz Gizi:)))

és most leszállhatsz rólam
Előzmény: Hun Quijote (128)
#FF4500 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 196
Ezt a Biszku-ügyet én lufinak látom, ezrek bújnak mögé.

Lufi a Szabadi-, vagy a Zuschlag-ügy volt, ahol kispályás tolvajok mögé bújtak a nagypályások.

Biszku viszont minden kétségen kívül a legnagyobb még élő kommunista gyilkos, a felelőssége csak Kádáréhoz mérhető.
Előzmény: Törölt nick (194)
#FF4500 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 193
Persze. A Holokauszt-megemlékezések sem az elkötelezett náciknak szólnak.
Előzmény: Törölt nick (190)
#FF4500 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 192
Igen, elírás volt, természetesen az elődről beszéltem. De megint egy lényegtelen részletet ragadsz meg, a lényeget pedig válasz nélkül hagyod.
Előzmény: Törölt nick (189)
Szilard Kigyo Creative Commons License 2010.07.02 0 0 191
Egy loszart mama,hogy finom legyek.
Nehogy mar Biszku meg az o csaladtagjainak az erzekenysege fontosabb legyen mint azoknak az embereknek az erzekenysege akik Biszku miatt haltak meg,nyomorodtak meg.
A minimum hogy erkolcsileg elegtetelt kapjanak azzal, hogy a Biszku-feleket nem tartjak tobbszazezer ft-os nyugdijakon az allam penzen,es birosag ele allitjak oket.
Előzmény: Törölt nick (150)
#FF4500 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 188
A családban két halott, és kilenc menekült. De az érvelésem vehemenciája nem az ő emléküknek szól, rájuk csendes méltósággal szoktunk emlékezni. Hanem a gyilkosokat mentegető, történelemhamisító hazugságnak, a szemforgató szerecsenmosdatásnak, amellyel az egykori kollaboránsok és mai rajongóik a Biszku-féle hazáruló, tetű hóhérokat védik.
Előzmény: horex (187)
horex Creative Commons License 2010.07.02 0 0 187

Mennyire vagy érintve 56 esetében,hogy ennyire vehemensen érvelsz?

by horex

Előzmény: #FF4500 (183)
horex Creative Commons License 2010.07.02 0 0 186

szabad óráit önfeledt teniszezéssel tölti. "

Pilhál is elmehet a fenébe

Az ilyen cikkek teszik hiteltelenné a tényleg hiteles cikkeket is

Tévedhetek persze, de nem hinném hogy az öreg "önfeledten teniszezne" hisz lépni is alig tudott

by horex

Előzmény: AntonMohl (166)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!