Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
nekem az első évad tetszett. nyilván nem vártam tolkieni zsenialitást, de korrekt volt. döcögött a történetvezetés meg sok minden, de az ötletek és úgy általában... rendben volt. sajnos a második évad totál szét van esve. továbbra is vannak jó ötletek, de ez már nem döcögés hanem szétesés... összevisszaság... teljesen érdektelen szereplőkkel... :( azért persze még így is jobb mint egy átlag sorozat, fantasy sorozatokhoz vagy filmekhez képest meg magasan jobb...
The Boys 4. evad - hat nem a legporgosebb, de talan a leggore-abb evad. Kezd teljesen elborulni a sorozat, aminek ezen evada szepen racuppan temajaban az USA elnokvalasztasra es gyonyoru gorbetukrot tart a valasztok ele. Hat kabe ez a gondolkodas erheto tetten most abban a tarsadalomban, ami egeszen elkeserito. A cliffhager a vegen nem sok jot sejtet a sorozat befejezo evadahoz, de kabe azert sejteni lehetett, hogy ez nem az a heppiendinges sori. En varok es otletes, minden szalat lezaro vegso befejezest.
1899 [NetFlix] - Misztikus dráma, egy luxushajón (Kerberos) találjuk magunkat. Itt nyilván rejtélyes dolgok történnek, pl. találkozó egy másik furcsa hajóval (Prométeusz). Vizuálisan nagyon jó, látványvilág, díszletek, jelmezek rendben. Fokozatos feszültség és rejtélyek sora. Nekem egy kicsit lassan csordogált. Aztán a végére a rejtélyek lehet, hogy "kibogózódtak"/megoldódtak, de ezen még gondolkodnom kell :-) Jó rejtvényfejtést ;-)
nem értek egyet. ez az új évad határozottan jobban indul. történések vannak, ráadásul ezek már közel állnak a LOTR történéseihez, legalábbis már konkrét a ráhatás. szerintem rendben van.
három rész jött ki, de az első után nem éreztem kényszert, hogy ledaráljam. kb ugyanaz az érzésem, mint az első évadnál, szép a látvány, de nekem továbbra sem hozza a LOTR feeling-et. mintha ez a sori az Amazon Acolyte-ja lenne, az ősfan-ok ekézik is rendesen, inkább a kevésbé rajongóknak tetszik valamennyire. azt hittem, majd megszokom a casting-et is, de az sem megy.
SPOILER
Sauron, Középfölde egyik legerősebb lénye vitatkozik az orkokkal? aztán feltámad, mint black goo-spagettiszörny?
a végén kiderül, hogy az orkok is jófejek? szerintem ide nagyon nem hiányzik ez az érzékenyítés...
szóval elég nehezemre esik folytatni, inkább elkezdtem újranézni a GoT első pár évadát :)
Helgoland 513, [SkyShowTime] - Jó, érdekes téma, néha magával húz, mégis egy kicsit elfecsérelt lehetőség. Valamiért érdekesnek tartottam, hogy németül lehet megtekinteni, magyar felirattal néztem. Németország egyetlen tengeri szigetén egy zárt közösség próbál túlélni, miközben vírus tombol a világban - innen indul a történet. Az ismeretlen színészek nem dobtak sokat a színvonalon, a történet is kicsit döcög néha, mégis néha elhittem, hogy érdekel a közösség sorsának alakulása. Sorozatb*@knak ajánlom.
5/10
Úriemberek, [Netflix] - Guy Ritchie. Nekem bejött, magával vitt a sori. A szereplőket is kedveltem, itt az az érzésem, hogy ez erős szórást mutathat másoknál. Igényes rendezés, operatőri munka, képi világ.
Ajánlom.
8/10
Sárkányok háza [MAX]- Nem vagyok egy nagy GoT rajongó. A képi világ szuper, a sárkányok jók benne, jönnek-mennek :-) Kicsit talán ugrál (időben) a történet, és picit lehet gyors is valakinek, fene tudja.