Keresés

Részletes keresés

gergerg Creative Commons License 2010.07.13 0 0 42
A kukacos hagymáim akkorák lettek mint egy alma!A fokhagyma sem volt még soha ekkora.
gergerg Creative Commons License 2010.07.06 0 0 41
Megérett az árpával érő körte.Hát tényleg árpával érő.
Hesperos Creative Commons License 2010.07.04 0 0 40
Az összes borsót felszedtem, a Zsuzsi volt az utolsó. A tökről leszedtem az első termést, a babról is az első kört. A málna beérett leszedtem. Ma még találtam egy epret. A ribizlit teljesen leszedtem. Tegnap előtt permeteztem a burgonyát, a paradicsomot és a paprikát Mikal-lal. Beérett a 2. szem áfonya a bokron, maradt még 7.
CBNora Creative Commons License 2010.06.26 0 0 39
23-án kiültettem a fóliába a paprikákat.
Ma vetettem az üvegház mellé 2 sor hosszúkás céklát.
gergerg Creative Commons License 2010.06.26 0 0 38
Kiszedtem a borsót,érik a málna meg a ribizli.
CBNora Creative Commons License 2010.06.20 0 0 37
Tegnap permeteztem a krumplit, paradicsomot, rózsákat Cuproxáttal.
Ma leszedtem az első Ritmo kígyóuborkát és főztem borsólevest új sárgarépával.
CBNora Creative Commons License 2010.06.18 0 0 36
Tegnap elfelejtettem beírni: voltunk Mórahalmon krumplibemutatón. Betettem csírázni kínai kel és pukkanó dudafürt magokat, dugványoztam egy Ceanothus gallyat.
gergerg Creative Commons License 2010.06.15 0 0 35
Ma megettük az első szem paradicsomunkat.Az uborkán is van már kicsi (4-5mm)Az összes paprika paradicsom virágzik és tegnap friss borsóból főztünk levest.
Deryan Creative Commons License 2010.06.15 0 0 34
Betetvesedett a paprika. Illetve csak a tetvek tojásait rakták le bőségesen valami pici apró legyek. Az összes paprika leveleit lemostam káliszappanos oldattal.
Még nem fordult elő, hogy tetves lett volna a paprika.
Ez az év úgy látszik a tetvek éve a kertünkben.

A káposztafélék levelének hátoldala újra tele van kis fehér lepkékkel.
Kiszedtük az első karalábét. Közel 1 kg-os méretű és nagyon zsenge, szaftos.

Tegnap délután hatalmas frissitö zápor érkezett.
A föld annyira lágy, hogy a kukorica megdőlt benne. Karózni kell.
CBNora Creative Commons License 2010.06.13 0 0 33
A 7-én vetett uborkák már sorolnak és kezd bújni a cukkini is.
Az idei 7. kullancs a vállamban volt. Még könnyen, körömmel kicsippentve egyben kijött.
CBNora Creative Commons License 2010.06.11 0 0 32
Permeteztem a vöröshagymát Cuproxáttal, mert peronoszpórás lett.
CBNora Creative Commons License 2010.06.09 0 0 31
Kinyíltak a sziklakertben az első virágok a rózsaszín virágú dagadt kaktuszon. Jól időzített, pont tegnap gyomláltam ki a sziklakert déli oldalát. Elültettem a tavaly vásárolt 3 télálló yukkát és 3 másik új növényt.
Szedtem a sziklakertből egy szatyor sóskát.
Kiültettem a Kobak saláták helyére az ananászzsálya dugványokat, a 4 tő poharas kukoricát és a rózsaív két oldalára 1-1 Luffa cylindricát és Leonotis nepetifoliát.
Deryan Creative Commons License 2010.06.09 0 0 30
Megjelent az első burgonyabogár. Megtapostam. 5 bokor Actarát kapott. Holnap folytatom.
Hesperos Creative Commons License 2010.06.08 0 0 29
Virágzik a fóliában az uborka és a paprika. Az erős napsütés ellen és a túlmelegedés elkerülése végett ma az egész fóliasátrat rasel hálóval vontam be. Emellett újra üzemképes a zuhany benne, így esténként tudok párásítani.
CBNora Creative Commons License 2010.06.07 0 0 28
Szombaton leszüreteltem a mézbogyót (6 szemet) és betettem csírázni a magjait.
Ma kiültettem az üvegházba a padlizsánokat. Virágzik az üvegházban a kígyóuborka.
Vettem kintre Zita F1 és Joker F1 uborkát és Black Beauty cukkinit. A palántának vetett magok nem keltek ki, talán majd szabad földben jobb lesz.
Hesperos Creative Commons License 2010.06.07 0 0 27
Tegnap este nem vettem észre micsoda burgonyabogár invázió dúl a kertben, ezért ma a burgonyát és azokat a növényeket amiket szeret a bogár lepermeteztem rovarirtóval.
gergerg Creative Commons License 2010.06.07 0 0 26
Hurrá!Nem esik az eső két napja.Azóta csak kapálok.Sietnem kell mert a héten nem lesz időm semmire mert nem leszek itthon.
Hesperos Creative Commons License 2010.06.06 0 0 25
A borsó egy részét leszedtem és kapáltam is. Este minden növényt lepermeteztem Mikal C64WP-vel, a frissen kiültetettek pedig kaptak Thomasolt is.
Ali-bá Creative Commons License 2010.06.05 0 0 24
Tényleg megjött a nyár! Szinte égetett a Nap, és hosszú idő óta ma először egy csepp eső nem esett.
Előzmény: Deryan (20)
Hesperos Creative Commons License 2010.06.05 0 0 23
Holnap hajnalban borsószedés, nagyon sok van. Ma ültettem bimbóskelt, és átültettem a fűszernövényeket a végleges helyükre. Szétültettem egy csomó büdöskét védőnövénynek, és még ültettem szét a szabadon kelt zellerekből is.
kics_ee Creative Commons License 2010.06.04 0 0 22
a március 15-én vetett borsó odavan... maradnak a későbbiek. Szinte dzsungel az egész borsóterület.
gergerg Creative Commons License 2010.06.04 0 0 21
A mai nap szétnézte és megdöbbenve láttam hogy: kb egy hónapja találtam az egyik körtefámon olyan ágat ami valamiért nagyon le volt maradva a többitől.Még épp csak pattantak a rügyek a többi meg már leveles volt.Szedtem róla oltóágat és benyomtam héj alá.Persze a rügyek libomlottak majd ezzel a lendülettel el is el is száradtak.Ma viszont látom hogy meg van pattogva és hajt.Kíváncsi vagyok mi lesz belőlük.
Deryan Creative Commons License 2010.06.03 0 0 20
:D
Már csak 1 nap és itt a nyár :)
Előzmény: gergerg (19)
gergerg Creative Commons License 2010.06.03 0 0 19
Ma is esik.Már nagyon nem kéne de ha holnap is esik akkor meg lesz trágyázva a kert mert beleszarok az egészbe.
Hesperos Creative Commons License 2010.06.02 0 0 18
Borsó, C tábla 4. sorról leszedtem a nagy borsókat, kb 3/4 kg lett. A meggyfán a szél által letört ágak helyét lekentem fagéllel.
Ali-bá Creative Commons License 2010.06.02 0 0 17
Zöldbe-fás oltás OK!
Előzmény: gergerg (16)
gergerg Creative Commons License 2010.06.02 0 0 16
Zöld oltás felejtős.Egy sem sikerült.Mindent elleptek a tetvek de már vannak katica lárvák!
Deryan Creative Commons License 2010.06.02 0 0 15
A tegnapi egésznapos esőzés teljesen levitte a hőmérsékletet. Ma reggel 6:00-kor 9 fokra ébredtünk. A kertben most még hidegebb lehet. A körtefák hegyén mérem a katasztrófát.

Mára eltüntek a nagy sötét felhők és süt a nap :)
Hesperos Creative Commons License 2010.06.01 0 0 14
Az víz elborította a burgonyát, de egyenlőre bírja. Búvárszivattyúval igyekszem a sorok közül kiszorítani egy kis vizet. A borsó behüvelyesedett, pár nap és szedhető. Pirosodnak a ribizlik, egyenlőre szemenként. A mézontófű a sok esőtől egészen megindult, szépen nő. A még el nem ültetett palántákat a hidegre való tekintettel a fóliasátorba visszavittem, ahol gyertyákat gyújtva fűtök.
gergerg Creative Commons License 2010.06.01 0 0 13
A mai napsütéses rét.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!