Az a gyanúm, hogy nekem egyszerűen az analóg lánc saját(os) hangja az, ami tetszik. Azt lehet tudni, hogy a FLAC-ból hogyan lesz wav? Mi vész el ilyenkor?
Ugyan vaktesztet még nem végeztem, de tény, hogy marhára tetszik, ahogy ezek az anyagok szólnak. Egyébként mi kéne ahhoz, hogy ezeket úgy játszam le, hogy kihasználjam a benne rejlő lehetőségeket? PC + DAC?
Most Redbook formátumrol teccik beszélni, amihez oda van írva, hogy 96/24 Remastered és CD, vagy vinylrippről? Tehét nativ nagyfelbontású, 96/24-es PCM?
Ha a nagy felbontású anyagot kiírod CD-re, adtál a matériának egy pofont. Tapasztalataim szerint a 24bit-16 bit, illetve a 96K-44K konverziók többet rontanak, mint amennyivel jobb (lehet) a nagyobb felbontásban elérhető (pl. berippelt) anyag.
Nemrégiben rábukkantam egy-két helyre a neten (link1, link2), ahová jó minőségben bedigitalizált lp-ket töltöttek fel rendes emberek, ráadásul veszteség mentesen tömörítve. Azóta nagyon jó albumokra tettem így szert. Ez a topik jó fórum lehetne arra, hogy ti is megosszatok hasonló linkeket. Továbbá - miközben a remekebbnél remekebb zenéket hallgattam - felmerült bennem, hogy mitől szólnak ezek jobban (hallgathatóbban), mint akár a gyári cd-k. Lehet-e több információ az így kiírt cd-n, mint a gyárin? Mit is jelent pontosan az a 24 bit/96 kHz. Persze nagyjából értem, de mi megy át ebből a cd-re, amikor kiírom, és a cd-játszómon lejátszom? Nos, ilyenekről lehetne szó ebben a topikban.