Valami itt nagyon megváltozott. Más szelek fújnak a divatban, és ez nem az „Interfer”. Az elbaltázott 20 év köszön most vissza. Szekértáborok állnak egymással szemben, pártszimpátia alapján. Egymás ekézése folyik itt is, meg a való világban is. Ocsúdni kellene. Az SZDSZ alig mérhető, az MSZP rövidesen romokban. Vona vs. Orbán párharc zajlik. A többiek? Asszisztálnak, vagy asszisztálni fognak, és helyezkedni. A két pártvezér már többezres tömegeket mozgat. Itt valami rendszerváltás-féle dolog zajlik. Szerintem ezt kár tagadnunk. Talán ideje lenne itt is elgondolkodni úgy, ahogy egy sör mellet szoktunk, egymás vállát lapogatva a világ, vagy inkább az ország dolgairól. Őszintén, magunkba nézve. Valami ráérős, beszélgetősre lenne szükség. Személyeskedés és a betanult dilis fordulatok nélkül. Tudom, hogy naiv vagyok, meg nem is az én „csipkés lelkemnek” való ez a bazi nagy „Polidili” lagzi. Akkor így jártam, de legalább megpróbáltam. :-)
mert az istenadta nep joletet var a Fidesztol Nem vár.
Alabb mar lattam, hogy mostantol ez lesz Fidesz PR amit a hivek is nyomnak, hogy most mar a nep, meg mindannyian kozosen vagyunk hibasak nem is akar itt senki joletet mar.
Nem var persze nem var, azert jott sorozatosan a fidesz (most tegnap eppen Soltesz a nyugdijasokkal elotte a csaladokkal) a kormany barmi megvonasa ellen, mert a nepet nem erdekli, nem var joletet meg megvedjuk a gyes es gyedet, tamogatasokat mindent.
Ki uszitotta a nepet es allt ossze volt MSZMP PB tagokkal Nemzeti peticiozni hogy ne emelkedjenek az ara? Ki allt ossze a Munkasparttal is nepszavaztatni a reformok ellen (kulonosen korabbi EU maganositasi otleteik utan)?
Jarai mar 5 eve megmondta, hogy Medgyessyek jol latjak mit kellene de ugye a partok meg a nep nem akarja vallalni az arat.
Mindegyik kapcsolodik. Persze megszoktam, hogy itt az jobbosoknak a tomjen fustje az adat, forras mert ugye Orban es a fidesz ugy valtoagtja az elveit ahogy a szel fordul es kellemetlen szembesulni vele, hogy amit tegnap meg teliszajjal mocskoltak ma epp szeretni kell, holnap lehet megint utalni, holnaputan isteniteni...
Nem vár itt jólétet senki egyelőre, szerintem. Itt most nem a Fideszről van szó, bármennyire is szeretnéd, hogy arról legyen. :-P Inkább mindenkiről kéne szólni és nem elterelni egy irányba a dolgokat.
Én? Te vagy a nagy linkmester. Tessék szépen széthajtani a legyezőt. Ez a topic nem arról szólna, hogy behajigáljuk ide az összes interneten fellelhető linket, amiben szerepel a "Fidesz", illetve az "Orbán" szó. :-) Aki "á"-t mond, mondjon "b"-t is, csak a tisztánlátás végett. :-P
Most mintha nem akarnál emlékezni arra, amikor az orosz nagykövettel uniszólóban fröcsögtetek, ti posztkomcsik, Orbán az oroszok jelentette veszélyre felhívó szavai miatt. :)
Dolgozz meg erte te! Mert azt latom hozzaszolni, azt biralni nem mered. Mondom, jot fogok itt jovore rohogni amint megint a nep lesz a hibas es a fidesz sosem. Csak most nem az eddigi valasztasi veresegeikert, hanem mert az istenadta nep joletet var a Fidesztol azt meg nem tudjak adni.
Varja csak Orbanra amint majd az orosz tokebol (es azert adni is kell am valamit a ruszkiknak) fog nemzetet menteni!
Mert mar az is sokat elarul, hogy Orban ilyen kijelentese utan a nemzeti oldali hivek (ugye emlekszel ruszkizasokra, fuj 1 millio betelepulo kinaiak, fuj arab penzvaltok stb) szepen kussoltak. Ott neztek biztos, hogy ize most mit kell gondolni? Most akkor szeretni kell a ruszkikat jovere? :-)))
Nem a neprol Kosa es Kover beszelt ezen ugyben! Oh mit fogok rohogni amint majd a nep kepebe vagjak, hogy kuss legyen a joletrol maguknak koszonhetik, hogy a fidesz nem tudja azt adni amit a nep elhitt neki es var toluk!
Tessek itt valaszod hogy mi a Fidesz vezeto politikusainak velemenye "a neprol, a felelossegukrol" ! Probalna ilyet mondani egy szoci... Az is erdekes, hogy Vona is hallgat ezekkel szemben. Nem tudok tole felhaborodast az alabbiak miatt, de azt lehet a media hallgatta el.
Kósa szerint azért esett szét morális értelemben az ország, mert a rendszerváltás utáni politikai elit sem akart és nem is tudott újfajta moralitást adni az országnak. Kósa szerint az a legfőbb probléma, hogy legfeljebb 3-4 millió embernek van valamilyen elképzelése az életről, 3-4 millió embernek van komoly tartása, identitása, a többi 6-7 millió viszont nem rendelkezik ezzel.
A többség sosem gondolkozik el azon, hogy „egyszer mérlegre lesz téve, egyszer megkérdezik tőle, jó voltál-e, amikor lehettél jó?" Kósa szerint a társadalom többsége nem is igényli, hogy rendelkezzen morális tartással.
"Vegyük le egy kicsit a túl nagy felelősséget a politikusok válláról! Az, ami ma Magyarországon van, nem néhány száz vagy néhány ezer politikusnak a keze munkája. Nem azért alakult így, mert voltak ostoba vagy gazember politikusok kormányon vagy ellenzékben. Hanem azért, mert mi, magyarok - nem megegyezéses alapon persze -, közösen ide juttattuk a dolgokat."
Ha elég fiatal vagy és nem fogod végre meg a becsomagolt bőröndödet, akkor 2010-től sokáig élvezheted az Orbán-korszakot... Remélem, hogy akkor, ha lehet. még jobban fogsz szórakoztatni itt bennünket a beteges orbanofóbiáddal és agyatlan szadeszos gyűlölködéseddel. :)
De mit csináljon a Fidesz az ő posztkommunistáival?
Mondjuk jo elvtars Kosa mar egyszer pedzegette... De csak addig jutott el a nagy Orban biralatban (na ja hisz azert jo elvtars) hogy hiba volt. Azt hogy ki kellene oket vagni mint a hires macskat azt mar o sem mondta.
Mondjuk az kar hogy ezt csak a HIT gyulekezete elott merte elmondani es nem a Fidesz gyulesen ahol epp Szuros a meghivott szonok!