Először fordulhat elő a parlamentben, hogy olyan politikusok szólalnak fel a plenáris ülésen - például a jövő évi költségvetés általános vitájában - akik nem parlamenti képviselők és pártjuk nem parlamenti párt. A Jobbik képviseletében az Európai Parlamentbe került Morvai Krisztina elmondta: messzemenőkig ki szeretnénk használni, hogy lehetőségük van a felszólalásra a magyar Országgyűlésben.
http://www.fn.hu//belfold/20090921/bejutott_jobbik_parlamentbe/
Nem tudom, mióta a SZDSZ Júdea Népi Frontja szerint a SZDSZ Júdeai Népi Front antiszemita, nem tudom, hogy kiben lehet bízni. Talán a MDF-ben, az már minden volt, és minden ellentettje is.
Na, ezaz, és vele ki is fújt a dolog. Hisztike elmegy, Jobbiknak vége.
Egyébként ide sorolhattad volna még Vona kemény tanulással megszerzett töris diplomáját (miután kirúgták pszichóról) vagy Szegedi Csanádkát, aki még be sem fejezte az egyetemet. Tényleg nagytudású banda.
A nyilasokkal új hang jelent meg az Országházban; a gyakran alacsonyan iskolázott, kishivatalnokból vagy Beszkárt-alkalmazottból lett szélsőjobboldali képviselők nem értették a korabeli politikai nyelv sallangjait. Lényegre törő, gyakran durva stílusuk arra is szolgált, hogy kézzelfoghatóan is megjelenítse szakításukat a kor elitjével.
Forrás: Nyilasok a parlamentben
Ha az ügyészség -- hozzá nem értésből vagy kompetencia hiányból, netán nemtörődömségből -- nem kezdeményezi a Jobbik betiltását a bíróságon, akkor még megérhetjük, hogy a nyilasok akár képviselői helyet is szerezhetnek a jövő évi országgyűlési képviselő választáson.
"Erről jut eszembe! (Ha valaki nem ismeri a régi székely-viccet):
Éjszaka kopogtatnak Mózsi bácsi ajtaján.
- Ki a'? - szól ki az öreg.
- Néprajzgyűjtők vagyunk!
- És mit akarnak???
- Hát, csak beszélgetni!
Csönd, majd válasz:
- Háát... csak beszélgessenek..."
Nekem meg a következő székely vicc jut eszembe:
Székely góbé felkéredzkedik a szekérre, mennek mennek, madj megszólal:
- Mondja bátyám, mössze van még Kézdivásárhely? - Mössze bizony. Kis idő eltelik, ujra felteszi a kérdést: - Mondja bátyám mössze van még Kézdivásárhely? - Mössze, mössze. Megint megtesznek egy jó utat, ujra felteszi a kérdést: - Mondja bátyám mössze van még Kézdivásárhely? - Hát... most már tényleg ölég mössze....