Keresés

Részletes keresés

kitadimanta Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1539

„Péter a zsidók szemében volt pogány, mert kereszténnyé lett, és olyan szokásokat kellett gyakorolnia, amit a zsidók elvetettek.

Ezért a zsidók szemében pogányság volt, hogy Péter odaült enni a körülmetéletlenek közé.”

Végre egyetértünk, azzal a kitétellel, hogy ezeket a zsidókat Pál személyesítette meg, vagy képviselte, ugyanis az ő szájából hangzott el a vád.

„Péter a zsidó származású személyek láttán zsidó módra különült el a körülmetéletlenektől,”

Világos, értem, de nem ez volt a fő indok.

A fő indok az idézett mondat második fele: hogy Péter zsidó életmódra kényszeríti a pogányokat.

Szerinted ez igaz volt, vagy hazugság?

„Elég nehéz a felfogásod….

Megint ostobaságokat feltételezel….

Hiába keversz, mert ezzel a fafejűségeddel…”

Magadról állítasz ki bizonyítványt. Csaxólok….

Előzmény: Valdir Perez (1490)
Valdir Perez Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1538

:-)

Nevetséges, amit erőltetsz.   Ha már szerinted létezik Pál evangéliuma, hol olvashatjuk ?  :-)

"Sokadszor mondom: Ezt csak és kizárólag Pál állítja, senki más nem támasztja alá, így bárki mondhatja magáról, hogy „Jézus által jött”. Ez a páli állítás önmagában semmit nem ér."

Én is sokadszor mondom, hogy ostobaságokat erőltetsz.  Szerinted ki írta be Pál nevét a Csel könyvébe, vagy a 2Pét3:15-be ??    

"Maga Pál igazolja mindezt:

Gal2:2.[14 év múlva ! (ez igen sok idő)] „Fölmentem pedig kijelentés következtében és eléjök adtam az evangyéliomot, melyet hirdetek a pogányok között,"

Pál egyeztetni szándékozott, amiből az következik, hogy nem azonos evangéliumot hirdettek."

Ostobaság.  Pál azt az evangéliumot hirdette, amit Jézus rábízott.  Szerintem kezd el előlről olvasni az ÚSZ-t és légy figyelmes.  Teljesen más jön ki belőle, ha nem követed a saját mániádat.

Előzmény: kitadimanta (1537)
kitadimanta Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1537

„Az örömhír Jézus által jött, Pál csak továbbadta. „

Sokadszor mondom: Ezt csak és kizárólag Pál állítja, senki más nem támasztja alá, így bárki mondhatja magáról, hogy „Jézus által jött”. Ez a páli állítás önmagában semmit nem ér.    

„Éppen ezért nem saját, külön  evangéliumot hirdetett, hanem az örömhírt, melyet ő is a többi tanítvány is hirdetett mindenfelé.”

Minden bizonnyal elkerülte a figyelmed, hogy mindkét változatban az én evangéliumom szerint és a Jézus Krisztus (ige)hirdetése [szerint] szerepel, ami kizárja az azonosságot.

Maga Pál igazolja mindezt:

Gal2:2.[14 év múlva ! (ez igen sok idő)] „Fölmentem pedig kijelentés következtében és eléjök adtam az evangyéliomot, melyet hirdetek a pogányok között,"

Pál egyeztetni szándékozott, amiből az következik, hogy nem azonos evangéliumot hirdettek.

Ez a zavaros mondat is arra utal, hogy korábban nem beszélték meg, nem egyeztették, hogy ki mit hirdet:

6 „A tekintélyesektől pedig, (bárminők valának régen, azzal nem törődöm; Isten nem nézi az embernek személyét: mert velem a tekintélyesek semmit sem közöltek;”

Előzmény: Valdir Perez (1489)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1536

te se :-)

Előzmény: Valdir Perez (1533)
kari333 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1535

"Bármi megtörténhet."

Még talán az is, hogy a többszörös gyilkos keresztényverő bandavezér megtér?

Nicky_Cruz-Repulj_kicsim_repulj.pdf Nicky_Cruz-Repulj_kicsim_repulj.doc

Előzmény: kitadimanta (1508)
Valdir Perez Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1534

Szerinted így néz ki egy selejtes vízesés ?   Ha pl.  alulól felfelé folyna, akkor azt mondanám, hogy hibás, de így  nincs vele probléma. Sőt, nagyon is szép. :-)

Előzmény: exxo (1532)
Valdir Perez Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1533

Ne fárassz, légyszi.

Előzmény: Törölt nick (1531)
exxo Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1532

Ugye csupa véletlen ez a foto. Vagy talán Nietzsche szavai?

Előzmény: Valdir Perez (1521)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1531

ami valakinek evidencia, az másnak nem feltétlenül az...

ha azt írod, hogy "egy férfitől származunk", akkor evidensnek veszed, hogy nő is van a dologban

- de ha azt írnád, hogy "egy isten teremtett", akkor nem evidens, hogy volt ott egy istennő is? ;-)

Előzmény: Valdir Perez (1528)
plamiátus Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1530

Miféle bizonyítékok...

Előzmény: kitadimanta (1504)
plamiátus Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1529

"Tévedsz, sőt, valótlant állítasz, mert azt mondtam, nagyságrenddel több bizonyítékét találtam Jézus nem-zsidó eredetére a Bibliába."

Akkor ideje lenne eme "bizonyítékaidat" a tisztelt publikum elé tárnod...

Előzmény: kitadimanta (1503)
Valdir Perez Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1528

Evidens, hogy nő is kell hozzá. Azt hittem ez nem lehet probléma. ;-)

Előzmény: Törölt nick (1524)
plamiátus Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1527

"Nem a saját népét, hanem Jákób leszármazottait, az izraelitákat"

Mintha Hóseás nem Jákob leszármazottja lett volna.

"Hóseás azt mondta: „Kanaánita ő.”"

Vagyis nem azt mondta, hogy kánaánita etnikumú...

Előzmény: kitadimanta (1502)
Valdir Perez Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1526

"Te idézted ezt a verset:

„s azonnal elkezdte prédikálni a zsinagógákban Jézust, hogy Ő az Isten Fia.”

Hol prédikált Jézus? A ZSINAGÓGÁBAN. A ZSIDÓKNAK. Ezért akarták megölni.

Ez arra bizonyíték, hogy nem a pogányokhoz ment, hanem a zsidóknak hirdette igéjét.

Nem ?

Ne engem okolj, ha saját magad alatt vágod a fát…"

Már miért vágnám magam alatt, amikor te értetlenkedsz és kiforgatsz.

Olvasd csak el újra Jézus szavait, miszerint a nemzetekhez küldi el Pált, de a zsidóknak is prédikálnia kell.

"Az Úr azonban ezt mondta neki: „Menj, mert választott edényem ő, hogy elvigye a nevemet a nemzeteknek és királyoknak, és Izrael fiainak is. 16 Világosan megmutatom neki, mennyi mindent kell elszenvednie az én nevemért.”  (Csel9:15,16)

Előzmény: kitadimanta (1514)
plamiátus Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1525

"Alapvetően az izraeliták és a héberek között."

Azok ugyanazok.

"Miből gondolod, hogy a cca. ezerötszáz éve fennálló ellentétek Jézus korára népi-urbánussá szelídültek?"

Nem ugyanaz a helyzet volt Jézus korában, mint 1500 évvel azelőtt. Ilyen egyszerű. Ha Galileában az Általad vázolt etnikai összetétel dominált volna, akkor Galilea százszorta, ezerszerte inkább >>tiltott zóna<< kelletett volna, hogy legyen, mint Samária. Márpedig Samária az volt...

Előzmény: kitadimanta (1500)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1524

nem mondtam, hogy mondtad: kérdeztem, hogy hogy is gondolod... amúgy az a bizonyos férfi száz éve még másik volt (és máskor-máshol élt), mint ma, és száz év múlva már megint más lesz (és máskor-máshol élt)... a leszármazás már csak ilyen...

Előzmény: Valdir Perez (1522)
plamiátus Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1523

"Ezt már kitárgyaltuk, hogy itt a nemzsidóknak, a törvényt nem-ismerőknek szólt ez az átkozódó kijelentés."

Ezt csupán Te állítod. Önkényesen. Semmiféle etnikai konfliktusról nincs ott szó...

Előzmény: kitadimanta (1495)
Valdir Perez Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1522

Hogy nem kell hozzá nő.

Előzmény: Törölt nick (1519)
Valdir Perez Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1521

Ugyan. Azért mert te selejtnek látod, az még nem selejt.  Az egész Föld állapota az emberi csökfejűség következménye.

Pl. a  Viktória-vízesés mitől lenne selejt ?

Előzmény: Perzsian (1507)
plamiátus Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1520

"Az viszont tény, hogy a mai zsidók között nemigen találni keresztény"

Nem kevesebbet, mint a görögök, cigányok, németek között...

Előzmény: kitadimanta (1085)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1519

mit?

Előzmény: Valdir Perez (1518)
Valdir Perez Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1518

Ezt hol mondtam ? ;-)

Előzmény: Törölt nick (1516)
Valdir Perez Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1517

Az a baj, hogy kiragadgatsz Pál szavaiból részleteket, majd úgy ollózod össze, hogy támogassa a kiforgatott elméleteidet.  Egyébként a körülmetélést többnyire már átvitt értelemben használták, lásd Pál szavait:

"Mert nem az a zsidó, aki külsőleg az, és a körülmetéltség sem az, amelyik külsőleg van a testen, 29 hanem az a zsidó, aki belsőleg az, és az ő körülmetéltsége a szív körülmetéltsége szellem által, nem pedig írott törvénygyűjtemény által. Az ilyennek dicsérete nem emberektől, hanem az Istentől jön."     (Róma2:28,29)

Előzmény: kitadimanta (1514)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1516

nő nem is kellett hozzá? ;-)

(és arról is hallottál, hogy az a bizonyos férfi kitől származott?)

Előzmény: Valdir Perez (1515)
Valdir Perez Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1515

"És ha két embertől származnánk, akkor a világon mindenki ugyanazokra a betegségekre lenne fogékony és ugyanazokat a genetikai hibákat hordozná"  

Pedig még az NGC-n is elismerték, hogy egy férfitől származunk.

Előzmény: Perzsian (1509)
kitadimanta Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1514

„Pál nagyon is Krisztust prédikálta, miután megtért.”

Az a baj, hogy csak ezt az oldalát látod Pál megnyilatkozásának, pedig két, egymástól merőben eltérő személy(iség) bontakozik ki az ő levelezései ismeretében.

Készséggel elismerem, sőt, magam is bizonyítottam jópárszor Pál jézusi sajátosságait, gondolatait. Ugyanakkor felhívtam a figyelmet, hogy azok ellenkezői is rendre ott sorakoznak a levelekben.

Gal 5:3 „Bizonyságot teszek pedig ismét minden embernek, a ki körülmetélkedik, hogy köteles az egész törvényt megtartani.”

Ez ugy-e a körülmetéltekre, így Pálra is vonatkozik, mégis ennek ellenkezőjét állítja:

Rm3:28 „Azt tartjuk tehát, hogy az ember hit által igazul meg, a törvény cselekedetei nélkül.”

1Thess.2:15. "A kik megölték az Úr Jézust is és a saját prófétáikat, és minket is üldöznek, és az Istennek nem tetszenek, és minden embernek ellenségei;"

Tit1:10 „Mert van sok engedetlen, hiába való beszédű és csaló, kiváltképen a körülmetélkedésből valók,”

Ezek a sorok összecsengenek Mt –Jézus véleményével:

Mt23-ból  „Így hát magatok ellen tesztek bizonyságot, hogy fiai vagytok azoknak, a kik megölték a prófétákat.

"Kígyók, mérges kígyóknak fajzatai, miképen kerülitek ki a gyehennának büntetését?"

"Annakokáért ímé prófétákat, bölcseket és írástudókat küldök én hozzátok: és azok közül némelyeket megöltök, és megfeszítetek, másokat azok közül a ti zsinagógáitokban megostoroztok és városról-városra üldöztök."

"Hogy reátok szálljon minden igaz vér, a mely kiömlött a földön, az igaz Ábelnek vérétől Zakariásnak, a Barakiás fiának véréig, a kit a templom és az oltár között megöltetek."

"Jeruzsálem, Jeruzsálem! Ki megölöd a prófétákat és megkövezed azokat, a kik te hozzád küldettek,…"

Ezek viszont kifejezetten mózesi-farizeusi tanítások:

Róm3:1-2. „Mi tekintetben különb hát a zsidó? vagy micsoda haszna van a körülmetélkedésnek? Minden tekintetben sok. Mindenek előtt, hogy az Isten reájok bízta az ő beszédeit.”

Rm9: 4. „A kik izráeliták, a kiké a fiúság és a dicsőség és a szövetségek, meg a törvényadás és az isteni tisztelet és az ígéretek;”

Ezzel szemben megint Jézusi gondolat:

Rm12:5 „Azonképen sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai vagyunk.”

Jn 14:20 "Azon a napon megtudjátok majd ti, hogy én az én Atyámban vagyok, és ti én bennem, és én ti bennetek."

Ezek megint Jézusi gondolatok:

ApCsel17:24 [Pál:] "Az Isten, a ki teremtette a világot és mindazt, a mi abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik."

Mk14:58 „Én lerontom ezt a kézzel csinált templomot, és három nap alatt mást építek, a mely nem kézzel csináltatott.”

És ez is:

2Kor13:5 „…nem ismeritek-é magatokat, hogy a Jézus Krisztus bennetek van?”

Kor. 6,19 "Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, a melyet Istentől nyertetek; (…)?"

Lk17:21 „..az Isten országa ti bennetek van.”

Miközben másutt a testet teszi felelőssé minden bűn okául.

Rm7:14 „Mert tudjuk, hogy a törvény lelki; de én testi vagyok, a bűn alá rekesztve.”

Rm7:18 „Mert tudom, hogy nem lakik én bennem, azaz a testemben jó; mert az akarás megvan bennem, de a jó véghezvitelét nem találom.”

Megint egy jézusi , sőt, gnosztikus gondolat:

Rm5:13. "Mert a törvényig vala bűn a világon; a bűn azonban nem számíttatik be, ha nincsen törvény."

Mária Magdolna Ev. 4.26. „Nem létezik bűn, azonban ti vagytok azok, akik a bűnt megteremtik, amikor olyan dolgokat tesztek, mint a házasságtörés, melyet bűnnek neveznek.” (A törvény az, amikor bizonyos cselekedeteket bűnnek nevezünk.)

Ezzel szemben így vélekedik  másutt:

Zsid10:28 „A ki megveti a Mózes törvényét, két vagy három tanubizonyságra irgalom nélkül meghal;"

Ugyanakkor ezt is hirdeti:

Gal3:11 „Hogy pedig a törvény által senki sem igazul meg Isten előtt, nyilvánvaló, mert az igaz ember hitből él.”

Gal2:16 „Tudván azt, hogy az ember nem igazul meg a törvény cselekedeteiből, (…) Mivel a törvény cselekedeteiből nem igazul meg egy test sem.”

És amin oly régóta vitatkozunk…. Álljon itt saját vallomása arról, hogy ki hirdette a körülmetélést:

Gal5:11 Én pedig atyámfiai, ha még a körülmetélést hirdetem, miért üldöztetem mégis?”

„Jézus küldte a nemzetek közé, és mivel elég eredményes munkát végzett, természetes, hogy a nemzetek apostolának nevezi magát, mert az is volt.”

Ezt csakis ő maga állítja. senki nem támasztja alá.  

„Én is hozzájárultam Pál cáfolatához ???   Neked komoly problémáid vannak, már ne is haragudj.  Olyanokat olvasol ki a Bibliából, ami nincs ott, és olyanokat tulajdonítasz nekem, amit nem tettem.”

Te idézted ezt a verset:

s azonnal elkezdte prédikálni a zsinagógákban Jézust, hogy Ő az Isten Fia.

Hol prédikált Jézus? A ZSINAGÓGÁBAN. A ZSIDÓKNAK. Ezért akarták megölni.

Ez arra bizonyíték, hogy nem a pogányokhoz ment, hanem a zsidóknak hirdette igéjét.

Nem ?

Ne engem okolj, ha saját magad alatt vágod a fát…

Előzmény: Valdir Perez (1488)
Valdir Perez Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1513

Az csak egy dolog, hogy az emberek miket mondanak a választottságukról.  Az a lényeg, hogy Isten kiket választott (Cse15:14).

Előzmény: Ellenörző Kód (1497)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1512

Fényes csillagnak, Hajnal Fiának nevezi a Szentírás Lucifert akiben a bűn megfogant

Előzmény: Törölt nick (1511)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1511

Az ember, aki annyira elromlott, hogy "bün" keletkezett benne:

A bűn nem az emberben keletkezett.

Előzmény: Ellenörző Kód (1441)
exxo Creative Commons License 2014.01.26 0 0 1510

Móricka rosszul tanul az iskolában. Apja megfenyegeti, hogy ha továbbra is rosszul tanul, átiratja a Piaristákhoz. Móricka nem veszi komolyan a fenyegetést,

apja viszont beváltja ígéretét.

Év végén szin ötös bizonyitvánnyal jön haza a fiu. Kérdezi az apja, ez hogyan lehetséges.

-Tudod apu, ketten vagyunk zsidók az osztályban, a másik a tábla fölött keresztre van feszítve. Itt nem babra megy a játék!

(csak lazításként)

Előzmény: kitadimanta (1505)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!