Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

roomi Creative Commons License 2013.11.04 0 0 1879

A 2.cimkét hol találom egészen pontosan??

Előzmény: bigjohni (1872)
bigjohni Creative Commons License 2013.11.04 0 0 1878

Értem.

Akkor Téged is.

:)

Előzmény: _Brazil_ (1877)
_Brazil_ Creative Commons License 2013.11.03 0 0 1877

Mer'? Harminc fölött minden nap ajándék vagy miafene :DDDDDDDDDDD

Előzmény: bigjohni (1873)
_Brazil_ Creative Commons License 2013.11.03 0 0 1876

Nem biztos, hogy a papíron teljesen jó motor egészen megnyugtató gondolat, különösen akkor, ha olyat is hall a hozzáértő fül, amit a papír alapján nem kéne hallani. Két dolgot gondolok, az egyik, hogy el kell menni hallásvizsgálatra, mert mégse hallani, a másik meg az, hogy vajon mindegyik szervízben ilyen a mentalitás, vagy van aki hajlandó érdemben is foglalkozni az autóval? Kicsit, de csak egészen kicsit kezd zavarni, hogy a szekember megnézi mit mond a BC, és ha az nem jelez hibát, akkor minden jó. Időnként esetleg mégis bele lehetne nézni a vasba, de lehet, hogy ez már eléggé elavult módszer, és csak nekem vannak ilyesfajta buta elképzeléseim.

(ha nem történt volna ilyesmi velünk párszor az elmúlt időkben, akkor is zavarna, de mivel történt, kimondottan zavar)

Előzmény: bigjohni (1872)
bigjohni Creative Commons License 2013.11.03 0 0 1875

Gondolom annak az alkatrésznek a gyártási időpontja.

Előzmény: roomi (1874)
roomi Creative Commons License 2013.11.03 0 0 1874

Es a masik datum mit jelent? A 06.14.

Előzmény: bigjohni (1871)
bigjohni Creative Commons License 2013.11.03 0 0 1873

"az öreget"

Én meg csókoltatlak. :)

Holnap rendelek egy kupakleszedőbiszbaszt.

Előzmény: roomi (1870)
bigjohni Creative Commons License 2013.11.03 0 0 1872

Pont került a lánccsörgés végére. Kicsit halvány, de akkor is pont.

Sajnos azt kell mondjam én battam el.

Az említett papíroson szerepel 2db fotó, amin bejelölték, hogy hol ellenőrizhetem a gyártás időpontját. Az első hely egy műanyag alkatrész a motor tetején, ott nem volt semmi.

Második hely, magán a motoron hátul. Igencsak szerencsétlen helyen, amihez közel van a tűzfal.

Benyúltam egy törlőkendővel, letakarítani a szennyeződést, miután megörültem, hogy előbukkant egy vonalkódos matrica dátummal.

Mivel az a hely volt bejelölve teljesen biztos voltam benne, hogy jót találtam.

Ráadásul a papíron szereplő gyártási dátum (11.06.29) szerepelt rajta, csak nem dátumként, hanem időpontként. Azt gondoltam valaki valamikor rosszul olvasta le. (ennek örültem volna a legjobban)

Az említett törlőkendő erősen olajsáros lett, (ez teljesen normális egy 2 éves 40e-t futott autónál)

tegnap a gumicsere után gondoltam rendberakom. Kitöröltem a motor alján lévő műanyagból az olajat, ami összeretkelte a garázst (szűrő cseréjénél kicsit belefolyhatott) majd letakarítottam a motor hátulján lévő részt. Oldalról bekukkantottam, és halványan a csövek mögött, az alkatrész alján megláttam egy újabb vonalkódot. Többszöri próbálkozással tudtam fotót készíteni róla.

Azon is szerepel a 11.06.29, de sajnos már dátumként.

Benéztem. Fene sem gondolta, hogy két vonalkód van a megjelölt helyen.

Ezért természetesen egyrészt elnézést kérek mindenkitől, másrészt örülök, hogy jó a motorom.

Papírforma szerint jó.

A papír szerint javítást nem kell végezni. Tehát ha zörög, akkor sem zörög(het). De ha mégis, akkor sem.

Abban az esetben, ha én, és rajtam kívül két szerelő hallja, akkor sem. De ha mégis, akkor nem jelent hibát.

Tehát elnézést kérek mindenkitől a figyelmetlenségem miatt.  

Előzmény: bigjohni (1871)
bigjohni Creative Commons License 2013.11.03 0 0 1871

Pont került a lánccsörgés végére. Kicsit halvány, de akkor is pont.

Sajnos azt kell mondjam én battam el.

Az említett papíroson szerepel 2db fotó, amin bejelölték, hogy hol ellenőrizhetem a gyártás időpontját. Az első hely egy műanyag alkatrész a motor tetején, ott nem volt semmi.

Második hely, magán a motoron hátul. Igencsak szerencsétlen helyen, amihez közel van a tűzfal.

Benyúltam egy törlőkendővel, letakarítani a szennyeződést, miután megörültem, hogy előbukkant egy vonalkódos matrica dátummal.

Mivel az a hely volt bejelölve teljesen biztos voltam benne, hogy jót találtam.

Ráadásul a papíron szereplő gyártási dátum (11.06.29) szerepelt rajta, csak nem dátumként, hanem időpontként. Azt gondoltam valaki valamikor rosszul olvasta le. (ennek örültem volna a legjobban)

Az említett törlőkendő erősen olajsáros lett, (ez teljesen normális egy 2 éves 40e-t futott autónál)

tegnap a gumicsere után gondoltam rendberakom. Kitöröltem a motor alján lévő műanyagból az olajat, ami összeretkelte a garázst (szűrő cseréjénél kicsit belefolyhatott) majd letakarítottam a motor hátulján lévő részt. Oldalról bekukkantottam, és halványan a csövek mögött, az alkatrész alján megláttam egy újabb vonalkódot. Többszöri próbálkozással tudtam fotót készíteni róla.

Azon is szerepel a 11.06.29, de sajnos már dátumként.

Benéztem. Fene sem gondolta, hogy két vonalkód van a megjelölt helyen.

Ezért természetesen egyrészt elnézést kérek mindenkitől, másrészt örülök, hogy jó a motorom.

Papírforma szerint jó.

A papír szerint javítást nem kell végezni. Tehát ha zörög, akkor sem zörög(het). De ha mégis, akkor sem.

Abban az esetben, ha én, és rajtam kívül két szerelő hallja, akkor sem. De ha mégis, akkor nem jelent hibát.

Tehát elnézést kérek mindenkitől a figyelmetlenségem miatt.                                                                                          

roomi Creative Commons License 2013.11.03 0 0 1870

Ja,ja,ja........ja. Johni ,,basszál,, mar oda az asztalra. Nehogy már hulyenek nezzek az oreget.

Előzmény: _Brazil_ (1868)
roomi Creative Commons License 2013.11.03 0 0 1869

Na elmennek a jó k.........a-ba. 2x +100km , kupakleszedő stb. Milyen egy proli tarsasag. Es termeszezesrn az ugyfel a HÜLYE, nehogymár megjegyzese legyen es okoskodjon nekunk.  TETVEK.

Előzmény: bigjohni (1867)
_Brazil_ Creative Commons License 2013.11.02 0 0 1868

Már nem biztos, hogy a helyedben én teljesen őszinte mosollyal tudnék beszélgetni a szervízben bárkivel, legyen az szerelő, munkafelvevő, vagy a főnök. Eddig egyszer lett rajtam úrrá (picit) a harctéri idegesség, akkor nagyon csúnyán kiosztottam a szervíz főnökét, és nicsak, meg lett rendesen csinálva amit előtte nem sikerült.

Ha igazad van a dátumokkal, és ez a motor valóban még nem a módosított, akkor az észrevételeket én mindenképpen írásban rögzíteném. Sőt, mivel ez egy papírország, ahol senki sem akar/mer vállal felelősséget semmiért, és a jó édes anyukáját is letagadja ha nincs semminek nyoma, ma ha olyan a helyzet úgy kezdem, hogy akkor írjuk le, rögzítsük a beszélgetőst, stbstb. Hamar tudnak másképp menni a dolgok. Mennyire unalmas már, hogy majdnem mindenütt ez van.

Szerintem kultúrált keretek között ne legyél túl barátságos...

Előzmény: bigjohni (1865)
bigjohni Creative Commons License 2013.11.02 0 0 1867
A felső törés fölött van 1-2mm-el.
Nem a recés részen belül.
Kereket cseréltem.
Nem volt egyszerű, mert a műanyag kupakok leszedője valakinek jobban kellett mint nekem. (az autót én használom és soha nem volt gumisnál)
Olaj a motor alatti műanyagból folyik, mert belecsurgatták csak nem törölték ki.
A leeresztőcsavar környéke tiszta.
Előzmény: roomi (1866)
roomi Creative Commons License 2013.11.02 0 0 1866

Hi. Nincs max.felett az olajszint??

Előzmény: bigjohni (1865)
bigjohni Creative Commons License 2013.11.02 0 0 1865

Sajnos a helyzet bonyolultabb, de hétfőn nekifutok, mert időm annyi mint a tenger.

Amúgy öröm és bodotttá, mert az autó alatt ma egy olajfoltot találtam. Nyilván véletlen. :(

Előzmény: roomi (1864)
roomi Creative Commons License 2013.11.02 0 0 1864

Na Hello. Ja a mikulasnak :-). Pont ezt irtam, h 3x 20 percet sikerult beszelnunk az elmult 10 napban. Igen Ön megnyerte a pálcikás nyalókát. :-((. Nem úgy ismerlek, mintha egy 15 eves hulyerek lennel. A Te autod datuma es a frissitett valtozate nem ugyanaz. Ezt a hulye is latja. IGEN KEREM EZ MAGYARORSZAG. ÉS JOBBAN TELJESIT. Na most felvennem a telefont es egy olyan IQ flájter 2 ált.isk vegzettseggel kezdenek el beszelgetni. Most akkor mi van ezzel a datummal, ha:a Te autod 2011.06.14. Totalkesz allaptban volt. Igy kell ezt erteni? Modositasok pedig 4 nap mulva 18.-tól.Nos????

Előzmény: bigjohni (1860)
bigjohni Creative Commons License 2013.11.02 0 0 1863
Amikor japán autót említettem nem a török Hondára és nem az angol Toyotára gondoltam. Nyilván.
Megint nézegettem a papírkát, és azon filóztam, hogy vajon hány ember kezén ment át a gondos munka?
11.06.18.-tól nem lehet rossz. Nem lehet, eértsed megfele. Meg amúgy is tele van a tökünk már.
A képeken megnézheted, hogy hol van a dátum.
Csakhogy a matricán pont az van, hogy bizony az enyém még a gyengus fajtából való.
Ezen hibás dokumentum hányszor írta már ki az arcukra, hogy húzzál már innen a retekbe, anélkül, hogy bárki megnézte volna?
Az ügyfélnek soha nem lehet igaza, csak az asztal mögöt üldögélőnek?
Előzmény: www.octinfo.com (1862)
www.octinfo.com Creative Commons License 2013.11.01 0 0 1862

Ott sem biztos, hogy korrektebb a hozzáállás. Magyar emberek dolgoznak ott is az importőrnél.

Nekem alapból nem szimpatikus az ázsiai "3 csomagot választhatsz az autóhoz, ha tempomat kell, vegyél még 400e ft értékű extra cuccot mellé" hozzáállás.

Pl. egy utólagos tempomathoz kormányt kell cserélni...

Olvastam egy darabig az Audi levlistát a Yahoo-n. Egy srác kiment Új-Zélandra és autót szerel ott is. Ott a jobbkormányos rendszer miatt rengeteg a japán import és új autó.

Azok sem műszaki csodák:

- franciáknak tulajdonított szerelhetőség, idióta megoldások

- rohadás (Autobild szétszedős tesztje szerint a totoja verso egyterűje 100e km és 1-2 év után olyan helyen rohad, ami a csomagtartóban, nedvességtőll védett helyen van)

- gagyi anyagok

- minimális anyagvastagság mint a Swift 1-nél

Nehogy csalódj...

Én már senkinek sem hiszek, nem hiszem, hogy ma gyártanak bárhol tartós autót.

Nem ezt tapasztalom.

Előzmény: bigjohni (1861)
bigjohni Creative Commons License 2013.11.01 0 0 1861
Berágtam, veszek egy japánt
Előzmény: www.octinfo.com (1859)
bigjohni Creative Commons License 2013.11.01 0 0 1860
Hová? A Mikulásnak?
Előzmény: roomi (1858)
www.octinfo.com Creative Commons License 2013.11.01 0 0 1859

Akkor most kellően lekezelő stílusban, és óriási mellénnyel, valamint még nagyobb hangerővel fáradj vissza és javasold az általános iskola elvégzését, ahol is tanítják, hogyan írunk időt és hogyan dátumot (valamint azt is, hogy mi a különbség a kettő között)!!!

Valamint érdeklődd meg, ki és miért akar megkárosítani és veszélyeztetni azzal, hogy gyári hibás alkatrészt épít be az autódba, majd még papíron is igazolja, hogy az alkatrész tényleg hibás.

Ezután említsd meg, hogy milyen költségeidet tervezed ezért az adott szervizre hárítani az ügyvéded segítségével.

Definiálj egy kellően rövid határidőt a kijavításra, valamint kérd a +110 km költségét, amit az autóddal megtettek, részedre kifizetni.

Előzmény: bigjohni (1856)
roomi Creative Commons License 2013.11.01 0 0 1858

Ezek szerint még a nem a modositott a Tied? Ha jol ertem. De tenyleg hova tunt a reggeli 2.hozzaszoladom? Pefig elkuldtem.

roomi Creative Commons License 2013.11.01 0 0 1857

Ez kurva jo. Hová tünt a reggeli hozzaszolasom? Pont ezt ugattam. 

bigjohni Creative Commons License 2013.11.01 0 0 1856

Nem szerettem volna erről írogatni, de néhány perccel ezelőtt úgy felment bennem a pumpa, hogy majdnem agyvérzést kaptam.

Tehát az autót hétfőn hagytam (ismét) a szervizben, második szervizre (44e km).

Ezen felül két probléma orvoslását kértem,

-motor indítás után zörög (vezérmű lánc)

-kuplung indulásnál nyikorog (20e kilométernél már nyikorgott az első amit 30e-nél cseréltek. Az új állítólag már módosított, 38e-nél ismét nyikorogni kezdett)

Mivel a nyikorgós jelenség nem állandó, és előidézni sem tudom, ezért nem csodálkoztam, hogy a szerviz elhajtott, mert a kiolvasott adatok alapján jó a váltó.

Nyilván az én elmondásom alapján nem kezdenek javítást, csak mert szeretem a darabokra bontott új autót, és az egy hét autó nélküli üzemmód is a kedvenceim közé tartozik.

Érdekesebb a lánc téma.

Már 20e-nél is megemlítettem. Válasz az volt, hogy ez már módosított, így nem cserélhető.

A hang erősödött, ezért most is megemlítettem. Munkafelvevő beindítás után azt mondta, hogy nem ilyennek kell lennie. Szerelő is azt mondta, hogy zörgött, de nem tudta felvenni(!!!!!), mert másodszorra nem adott zörgő hangot.

Felvenni azért kell mert a PoHu csak hangfelvétel alapján cseréli(???!!!!), de csak az említett dátum előtti motorokban.

A szervizvezető véleménye alapján nem!

Felmerült az a megoldás is, hogy én rögzítem a hangot.

Tegnap mikor mentem az autóér nagyon lekezelően fogadtak. (nem éreztem magamat jól)

Orrom alá dugtak egy papírt amin ez áll:

„A szelepállítás alkatrészeit 2011.6.18 motor gyártási dátumtól (azt is beleértve) módosították.

Ettől a motor gyártási dátumtól nem kell javítást végezni, az indítás utáni kopogó zajok nem jelentenek hibát”

Ez azt jelenti, hogy a felvevős megoldás nem játszik, és hogy húzhatok a sunyiba.

Kérdeztem magamban, hogy ha módosított a vezérlés akkor nem zöröghet? Más nincs ott?

Lógó orral beültem a 7 millás autómba és hazamentem.

A gondosan előkészített papíros alján két fényképen be van jelölve, hogy a motoron hol szerepel a gyártási idő.

Gondolták nézd meg te majom.

Ma pusztán kíváncsiságból megkerestem. 11.06.14. (az előbbi fotón)

Na ekkor qrvára ideges lettem.

Az említett papíroson gyártási dátumnak 11.06.29 van megjelölve, és kiemelve. (az az idő, és nem a dátum)

Ki nézte meg a vonalkódot? (rajtam kívül)

Miért nem javították meg eddig, függetlenül a gyártási dátumtól?

Én akkor sem kezelnék le senkit, ha előtte 20x megnéztem volna a dátumot.

Lopom az időt?

Hát ez van.

Előzmény: Törölt nick (1853)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.01 0 0 1855

Az lehet akár az adott gyárnak egy bizonyos kódja.

De ugye a kérdés a számokra irányult.

Előzmény: Airbag. (1854)
Airbag. Creative Commons License 2013.11.01 0 0 1854

És az A1

VWH

?

Előzmény: Törölt nick (1853)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.01 0 0 1853

Gyártási időpont szerintem:

2011.06.14, 11:08 perc 29 másodperc-kor gyártották.

Előzmény: bigjohni (1852)
bigjohni Creative Commons License 2013.11.01 0 0 1852

Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek mit jelentenek a számok.

roomi Creative Commons License 2013.11.01 0 0 1851

Nekem az offroad valtozat bejon. De a problemas 1.4 tsi helyett miert nem lehet az ujat belemuteni? 

Előzmény: ckerti (1848)
ckerti Creative Commons License 2013.10.31 0 0 1850

Én tegnap kaptam egy 2,0 TDI 110 lovas 4x4 Adventure-t egy hétre kölcsön.

Nagyon tetszik, igaz ennek manuális váltója van.

Tiednek mi volt a baja?

Előzmény: bigjohni (1849)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!