Keresés

Részletes keresés

tibib520 Creative Commons License 2019.07.23 0 0 406
Előzmény: Syssy01 (405)
Syssy01 Creative Commons License 2019.07.22 0 0 405

Sziasztok!
Az alábbiakban szeretnék segítséget, magyarázatot kérni:-)
Mit jelent, hogyan kell értelmezni a permetezőszeren feltüntetett alábbi mondatot?
"Utolsó kezelés ideje: érés (BBCH 82)."

Janulusz Creative Commons License 2019.07.05 0 0 404

Folytatom a posztomat.

A Hecht 416 akkus permetezőm 6-7 kannányi anyag kipermetezése utánnyomás visszaesést produkált. Párszor beindult a max nyomású jó porlasztás, de ha kiürül a tartály és levegőt szív be a membránszívattyú több ideig berreg a kütyü, és a nagyobb cseppminőségű permetet szór a porlasztó.

ahogy fogy a feszültség három kanna után, szinte érezhető a permetlé szivattyú rezgéssel azonos lüktető szóródása.

Mellékesen megjegyzem, hogy vettem egy másik gépet is, viszont otthon az első feltöltés után a fehér nylon kannán folyást észleltem az akkumulátor talpmagasságában levő műanyagba ágyazott fenekes anyánál. Amikor visszavittem az üzletbe, nagyítóval vizsgálta az üzletvezető, majd repedést állapított meg az anya mellett. Ha szerencsém lesz a szerviz visszajelzése után ad egy másikat.

Nos segíteni akartam magamon hogy a sok öregnél vállalt permetezést pumpálás nélkül gyorsabban elvégezzem így én is öregesen.

Az új gép első feltöltésének kényszerű ürítésénél észleltem a folyadék tetején egy jókora műanyag hulladék szálat, amely szerintem a tartály töltőnyílásának leszabályozott menet darabja.

Meg kell tanulni, hogy az új gépet is ki kell mosni. Lehet hogy az előbbi gépnél is valami hulladék szorult a membránszivattyúba és az okoz problémát.

Majd folytatom hogy a permetezést sikerült-e a szezonban jóra fordulva befejeznem, vagy a nyűg jövőre hogyan szűnik meg, vagy nem.

Előzmény: Janulusz (398)
joskabacsi Creative Commons License 2019.06.29 0 0 403

Szia,

furcsán hangzik, de én egy sárga OBI-s akkumulátoros kínait ajánlok.

Kb. 20 ezer, második éve van meg, 16L-es tankja van. Nagyjából 15 tankot fújtam ki idén és még nem kellett töltenem.

Ha nem ciki az olcsó, egy próbát megér. Alig lassabb, mint a Solo motoros háti - és az csak 12 L-t tud.

Előzmény: binladen007 (399)
ker51 Creative Commons License 2019.06.26 0 0 402

Németeknél keressél, ott talán hamarabb lesz.

Előzmény: joskabacsi (396)
Ali-bá Creative Commons License 2019.06.23 0 0 401

Nekem Froggy húzhatós vezetékes permetezőm van, de ha most vennék, akkor ilyet vennék: Marolex VX 20 akkus permetezőkocsi (P20VX) (Barátomnak ilyen van, nagyon bevált.)

kavicsos64 Creative Commons License 2019.06.22 0 0 400

A cifarellit mondják jónak ,abból is a vegyszer szivattyúsat vedd ! Nekem telepithető van én azt jobbnak találtam ,ebben az évben vettem én is ! 40 litert egyszerre tudok benne mozgatni 20 méter csővel ki tudom szórni ! Egyedül a csőkígyóval vagyok bajba az összetekeredés miatt ! De még mindig nincs a hátamon !

binladen007 Creative Commons License 2019.06.22 0 0 399

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, permetezőgépet szeretnék vásárolni a jó öreg Solo helyett (végleg kilehelte a lelkét). Amit permeteznék pár gyümölcsfa ( kb 10) és szőlő (kb 100 l permetlé).

Az lenne a kérdésem milyen gépet ajánlotok, Stihl SR 200-D, Oleo-Mac MB 800 és Cifarelli M1200 gépeket nézegetek. Nem 3 évre venném és hajlandó is vagyok érte fizetni.

Janulusz Creative Commons License 2019.06.16 0 0 398

Üdv. Vettem egy Hecht 416 accu akkumulátoros háti permetezőt. A NET-en nem találok véleményt. Ma két tartály permetlét nyomtam ki vele. Annyi a tapasztalatom, hogy szűk helyen a beállító potméter el tud mozdulni vissza ha eltalálja valami vessző. Lehet, hogy a kis gombot zsebre vágom a következőkben ha lombos helyen dolgozok. Egyébként meg vagyok elégedve a permetlé porlasztásával.

Ha van más tapasztalat kérem a választ. Előre is kösz.

kavicsos64 Creative Commons License 2019.06.15 0 0 397

A márka forgalmazónál érdeklődjél ! Sajnos ez a márka eléggé alkatrész hiányos ,ez a gép sem gyakori ! Ha van is hozzá az alkatrész ára horror !

Előzmény: joskabacsi (396)
joskabacsi Creative Commons License 2019.06.14 0 0 396

Sziasztok,

motoros, önjáró SOLO permetezőhöz keresek folyadékszivattyút (423) természetesen nagyon sürgős lenne ...

Ha valakinek van ötlete, hogy hol tudnék venni - ne tartsa magában, legyen szíves!

(végső esetben bontott vagy egész gép is érdekelne)

kavicsos64 Creative Commons License 2019.05.12 0 0 395

Félálarchoz általában adnak szűrőt is, csak neked kell megmondani melyiket adják hozzá ,az nélkül nem sokat ér ! A szemüveg nagyon jó csak az a gond vele ha ráhull már nem látsz vele semmit sem ,feszt mosogatni kell ,úgy 2-3 percenként ,én eldobtam képtelenség benne dolgozni ,vagy valami speckó szerrel kezelni kell a külsejét hogy a vegyszer ne ragadjon hozzá ! Ha ilyet találnál ird ide meg ,kipróbálnám !

Előzmény: Ladislas2008 (394)
Ladislas2008 Creative Commons License 2019.05.11 0 0 394

A közeljövőben több alkalommal is kell néhány gyümölcsfát és szőlőt permeteznem. Ezért nézelődtem, milyen védőfelszerelést is kell beszerezzek. Az alábbiak elegendőek gombaölő, rovarölő szerek kijuttatásához?
- védőruha

- védőszemüveg

- permetező félálarc (ez egy szűrőbetétes, de van kettes is?) Ha jól gondolom, szűrőbetét is kellene hozzá?

- gumicsizmám, kesztyűm van

Esetleg valamit kihagytam a sorból?

Topacsenkó Creative Commons License 2019.05.01 0 0 393

Sziasztok. Nissorun,mospilan, karate bármely napszakban kijuttatható? Az adatlap szerint méhekre nem jelölésköteles, de mégiscsak rovarirtóról van szó. 

halkergető Creative Commons License 2019.04.09 0 0 392

Köszi a választ!

Csak a paprika permetezésére használnám!

Nem a 16 l-es kanna súlyával van a bajom, hanem a pumpálást viseli el nehezen a váll-ízületem.

A gyümölcsfákhoz, meg a szőlőhöz van egy motoros Maruyama táska permetező, kiskocsira szerelve, kb. 15 méteres tömlővel. Azt mindenhova el tudom húzni, csak a szórópisztolyt kell tartanom. A szórópisztollyal-tömlővel a létrára is fel tudok menni, akár fölülről is le tudom szórni a fákat.

Előzmény: arpad-lajos (391)
arpad-lajos Creative Commons License 2019.04.07 0 0 391

Az akkumulátoros háti permetező nem rossz, ha nem akarsz magas fákat permetezni. De az akkumulátornak is súlya van és 3-4 óra használat után tölteni kell. A paprika permetezésére megfelel. Nekem van egy, de az akku miután tönkrement majdnem annyiba kerülne mint egy új gép. Én most a Marolex háti gépét használom kézi hajtással teljes megelégedéssel. 5-10 ltert teszek bele és akkor nem nehéz.

Előzmény: halkergető (390)
halkergető Creative Commons License 2019.04.07 0 0 390

Üdv. a T. Kartácsaknak!

Érdeklődön tisztelettel, van valakinek személyes tapasztalata az olcsóbb árfekvésű akkumulátoros háti permetezőkannákról?

Lehet-e velük permetezni, vagy csak úgy néznek ki, mint egy virtigli permetezőkanna, de célzottan szórni nemigen lehet velük?

Kimondottan csak a háti kanna érdekelne, mert a fűszerpaprika területemen használnám elsősorban, ott a 38-40 cm-es sorközben a húzható-gurulós változatot nem tudnám használni.

Kézi pumpás kannákkal jól vagyok ellátva, csak az életkorom miatt a 40 sort (60 m hosszúak) leszórni már nagyon megerőltető számomra.

Előre is köszönettel várnám a tanácsokat!

Üdv.!

hk

Ali-bá Creative Commons License 2019.03.29 0 0 389
Előzmény: Sliderke (387)
kavicsos64 Creative Commons License 2019.03.29 0 0 388

Ilyen drágát én nem vennék ! Nézz szét inkább a telepíthető permetezők közt ! Én is épp ilyesmi dilemmában vagyok ! A tavaszi lemosós permetezések sok lét igényelnek és az ember öregszik a háton hordott permetező nehéz ,a telepíthető meg minden a földön van csak a csövet húzigálod ahová kell ! Létezik robbanómotoros és 220voltos rendszerű is ,talicskára szerelt ,külső tartályos megoldások léteznek belőlük ! Nagyság rendekkel kényelmesebbek mint bármelyik háti gép !

Előzmény: Sliderke (387)
Sliderke Creative Commons License 2019.03.29 0 0 387

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni pár alapvető kérdésről. Milyen permetezőt érdemes venni? Egy 1000nm-es kertől van szó, de abban van minden. Gyümölcsfa, szőlő etc...

Két választás ami érdekel:

Benzinmotoros vagy az akkumulátoros megoldás.

Sokáig a benzinmotoros gépekkel szemeztem de mostanában az akkumulátoros permetező is mint opció felmerült.

Valakinek van tapasztalata a Birchmeier permetezőgépekkel?

Ezen az oldalon az utolsó gép amit kinéztem: Link itt!

Nem olcsó de kérdés, hogy ez hozza e ugyanazt mint a benzinmotoros gépek? Vagy ezek gyengébbek?

Az utolsó kérdésem, hogy létezik olyan is ami 10 bár nyomásra képes, érdemesebb lenne inkább azt venni?

Mi a véleményetek? Kérlek segítsetek ebben az ügyben, nagyon fontos lenne.

A döntésben ami a benzinmotorostól elriaszt, hogy olaj dzsuva, keverék, hangos... de ha hatékonyabb akkor jó, csak ilyen kis területre érdemes-e?

Ha benzinmotoros akkor Stihl SR 450 amivel szemeztem. Bár valakik előttem írták, hogy függőlegesen tartva nem jól adagolja a keveréket és a fák nem kapják meg a permetlét. Nagyon bízom részletes válaszotokban. Nagy segítség lenne.

binladen007 Creative Commons License 2019.03.25 0 0 386

Nincs valakinek Vegyépszer D2, D3 permetezőhöz robbantott ábrája, D4, D5-höz találtam.

Miben más a légüstön, szivattyún kívül.

Azért kérdezném mert pár dolgot pótolnom kell pl szívócső, egy pár tömítés, szórófej, pillanatzáró, permetezőtartály fedél (ez sem egyforma).

Topacsenkó Creative Commons License 2019.03.20 0 0 385

Megnyugtattál, köszönöm.

Előzmény: Ali-bá (384)
Ali-bá Creative Commons License 2019.03.20 0 0 384

Szerintem jó ez így együtt, ha mindezekre használod.

Előzmény: Topacsenkó (383)
Topacsenkó Creative Commons License 2019.03.20 0 0 383

Átmostam vízzel, rázogattam, kijött. Kevertem újat. Chorus + dithane + alfa solo. Most már mindegy, de egyébként ezek mehetnek egy koktélban, vagy jobb lett volna külön? Kajszi,meggy,ribizli,köszméte,őszi is van, mindből 1-max2db, nem szeretnék mindnek külön keverni.

Előzmény: Ali-bá (382)
Ali-bá Creative Commons License 2019.03.20 0 0 382

Feljött az aljáról rázással?  VÍzzel próbáld ki, mielőtt újat keversz bele, hogy nem tömödött-e el valahol.  Én egyszer vederben hagytam maradékot és csak kefével jött fel.

Előzmény: Topacsenkó (381)
Topacsenkó Creative Commons License 2019.03.20 0 0 381

szerencsére még nem kötött bele, ki bírtam pucolni. Nem akartam ennyi ideig benne hagyni, csak hétvége óta nem hagyott a szél permetezni, este talán lesz rá esélyem. köszi

Előzmény: Ali-bá (379)
Topacsenkó Creative Commons License 2019.03.20 0 0 380

Basszus, koszonom.

Előzmény: Ali-bá (379)
Ali-bá Creative Commons License 2019.03.20 0 0 379

Szerintem négy nap alatt a Dithane kiülepszik, a Chorus pedig bomlásnak indul. A kiülepedett Dithánet  elég nehéz lesz maradéktalanul kipucolni a permetezőből.Moshatod, rázhatod egy párszor.

Én újat kevernék.

Előzmény: Topacsenkó (378)
Topacsenkó Creative Commons License 2019.03.20 0 0 378

Sziasztok, bekevert permetszert meddig lehet felhasznalni? 4 napja fujtam chorus+dithan kombót, de maradt belőle. Felhasznalhatom még?

Előzmény: kavicsos64 (377)
kavicsos64 Creative Commons License 2018.12.07 0 0 377

Lenne egy SOLO háti robbanómotoros permetező olcsón, érdemes megvenni ? Vagy nem lesz hozzá alkatrész ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!