Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.21 0 0 136

Kövér Laci:Aki egyébként 1986-ban tudta, hogy annak a rendszernek négy év múlva vége lesz, az vagy látnok, vagy nem mond igazat.

Na pl én Brezsnyev halálakor láttam VÉGE! csak én 1 - 2 atombombát is beleláttam a dologba. Na akkor tényleg látnok vagyok (szerencsére hibásan látó!)

Előzmény: Tamerlán (132)
AbacsCs Creative Commons License 2009.06.21 0 0 135
Nekem is vannak emlékeim a katonaságból.Megkérdezték első nap,hogy van-e KISZ tag közöttünk.Volt egy kopasz társam(együtt vonultunk be),ő KISZ tag volt,én nem. Ő azonnal írnok lett a politikai tisztnél,én mosogattam a konyhán és kiképzésekre "jártam".Na meg meneteltünk,ugráltunk,...stb.
pikdáma Creative Commons License 2009.06.21 0 0 134

"..akkor még úgy gondolta, hogy meg lehet javítani a rendszert?"- ez áll az interjú elején.

"...nem hittem, hogy belülről meg lehet javítani, legfeljebb abban, hogy - a lengyel Szolidaritás példájához hasonlóan - kihasználva az akkor már egyre nyilvánvalóbb válságot, egyre több szabadságot lehet tőle kicsikarni." -- ez meg a végén.

A következő interjúban már nyilván azért ment oda, hogy megtalálja a rendszer kritikus pontjait, hogy minél gyorsabban le tudja rombolni....

dorongoló Creative Commons License 2009.06.21 0 0 133
Felesleges ezt magyarázgatni. Amikor összeomlott a rendszer, a 800E MSZMP-párttagból 750E azzal magyarázta a korábbi belépését, hogy belülről akarta lerombolni/megjavítani a szisztémát. Kövér nyilvánvalóan egy senki volt ezen a helyen. Másoknak viszont égette volna a zsebét egy MSZMP bélyegző a kis sz.ig.-je munkahely rovatában. Neki nyilván nem.
Tamerlán Creative Commons License 2009.06.21 0 0 132
Jaja.
Ez a "segédmunkatárs" - mint tudjuk - akkor egy igen magas rang volt, komoly befolyással. Ráadásul, Kövér olyannyira lelkes volt, hogy 7 (hét) hónapig töltötte be ezt a pozíciót. (:–))))))

Egyébként
az Index-nek Kövér így vallott erről az időről:

"- Amikor 1986-ban az MSZMP Társadalomtudományi Intézetéhez ment dolgozni, akkor még úgy gondolta, hogy meg lehet javítani a rendszert?

- Ez - akkor már legalább is - elsősorban tudományos intézet volt, nem pedig pártintézmény. Körülbelül fél évig dolgoztam ott, amíg el nem vittek katonának, hogy letöltsem a hátralévő fél évemet a katonaságból. Tudományos segédmunkatárs voltam, itt a segédmunkatárs részt húznám leginkább alá. Ez gyakorlatilag a fénymásolások intézésétől esettanulmányok megírásában való részvételig terjedt.

- A fénymásolás akkoriban nagy kiváltság volt...

- Jó helyen kapizsgál. Bizony így volt, de nekem csak a papírok fénymásolóig való levitele tartozott a feladatkörömbe, ahol a bizalmi állásban lévő ember a megfelelő engedélyek ellenében ezeket az anyagokat lemásolta. Nagyon prózai oka van annak, hogy itt dolgoztam: Stumpf Pisti, Kéri László, akivel akkoriban nagyon jóban voltunk, hívtak oda. Én pedig halogatván a végleges pályaválasztás időpontját, jó kísérlet arra, hogy a tudományos életet belülről meglássam, hogy alkalmas vagyok-e erre vagy sem. Az adott viszonyok között a tudományos segédmunkatársság volt az, ahol el lehetett kezdeni. Mentségemre legyen mondva, hogy sem nem tettem olyat, sem nem vártak el tőlem olyat, amit azóta szégyellnék bevallani. Aki egyébként 1986-ban tudta, hogy annak a rendszernek négy év múlva vége lesz, az vagy látnok, vagy nem mond igazat. Visszatérve az előző kérdésre: nem hittem, hogy belülről meg lehet javítani, legfeljebb abban, hogy - a lengyel Szolidaritás példájához hasonlóan - kihasználva az akkor már egyre nyilvánvalóbb válságot, egyre több szabadságot lehet tőle kicsikarni."
Előzmény: dorongoló (124)
dorongoló Creative Commons License 2009.06.21 0 0 131

Kövér komcsibérencnek tartja őket, egy Fidesz-koalában pedig a kisgazdák sorsára jutnak.

Gondolkozzanak, az sohasem árt.

Előzmény: Törölt nick (130)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.21 0 0 130

????????.

Én abban hiszek, hogy a fiatalok maguk szeretik megválasztani az útjukat. És - az életkorból adódó lázadás készségen túl  -  gondolkodnak is.

Előzmény: dorongoló (128)
dorongoló Creative Commons License 2009.06.21 0 0 129
Zivike, akkor MSZP-Jobbik lesz ... és Viktor lexopja magát.
Előzmény: zividivi (127)
dorongoló Creative Commons License 2009.06.21 0 0 128
A trónkövetelő következő generáció vörösben jelent volna meg, ha nem terpeszkedne ott még a maszop. Így maradt nekik az előzés szélről...
Előzmény: Törölt nick (126)
zividivi Creative Commons License 2009.06.21 0 0 127
//"...hogyan lesz ebből Fidesz-Jobbik koalíció?.."//

Remélem, sehogy!

Ha a libikóka két végét összeforrasztják, akkor körhinta lesz belőle. Vagyik csupán körbe-körbe járnánk továbbra is, mint a 20 éve divatos koaliciókkal.
Előzmény: dorongoló (115)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.21 0 0 126
Somogyi Z. szerint Orbán Viktor elbaltázott utánpólásnevelési elvei a legfőbb oka a Jobbik - Fidesz kárára történt - szavazatszerzésének.
- Azt hitte Viktor, hogy a barátjaként aposztrofált Bayer Zsóti újságírói tevékenysége neki szerez szavazatokat a szélsőjobbról, oszt a Jobbik profitált belőle...
- Azt hitte Viktor, hogy a üdvöskéje Vona Gábor, majd erősíti a fiatalok között a Fidesz tábort, oszt ebből is a jobbik profitált...
- Azt hitte Viktor, hogy a Balog Zolival megalkotott Morvai profil majd emeli a Fidesz és saját imédzsét, oszt a letöbbet neki köszönhet a nyugateurópai arculatvesztésnek és a belföldi szavazatvesztésnek....
- Azt hitte Viktor, hogy Szíjjártó - közismert Orbán szócső - a legmegfelelőbb ember a Fidelitás élén, de annyira "kinőttek" alóla a gondolkodásra hajlamos fiatalok, hogy őt is gyorsan le kellett váltani....

Viktor a Mult, a Jobbik - elbaltázott kétfenekű szónoklatinak köszönhetően - a Jövő.

A Fidesz Viktorral már csak lefelé csúszik. Feltéve, ha nem keres más vezetőt. (Szándékosan nem Vezért írtam.)
Előzmény: halálcikibrk (-)
zividivi Creative Commons License 2009.06.21 0 0 125
//"..A cigányságot Mária Terézia óta próbálják asszimilálni, sikertelenül..."//

Mert mindenkit asszimilálni akarnak! Minek kell bárkit is asszimilálni?

Untig elég lenne ha csupán a helyi norma-és törvény betartására köteleznének bárkit.

Akkor nem is csador-, meg fejkendő háborúban véreztetnék ki a világot, hanem értelmes célokat tűznének az emberiség elé.

Bocs, de engem is nehezen lehet Amerika világállamához asszimilálni. Legfeljebb nem megyek Amerikába élni, ha nem tetszik az amerikai norma.
Előzmény: intrusion (81)
dorongoló Creative Commons License 2009.06.21 0 0 124

Apropó... :)

"Az egyetem elvégzése után, 1986. február-szeptember között az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének ifjúságkutató csoportjában dolgozott
tudományos segédmunkatársként."

segédmunkás ... a pártépítőknél

Előzmény: stevebi (120)
stevebi Creative Commons License 2009.06.21 0 0 123

téged: 119 hsz.

:DDDDDDDDD

Előzmény: halálcikibrk (122)
halálcikibrk Creative Commons License 2009.06.21 0 0 122
Kit érdekel.
Előzmény: stevebi (120)
stevebi Creative Commons License 2009.06.21 0 0 121

Arányok, azok a fránya arányok....

Anno Morvai nem politizált, független nemzeti jogvédőként dolgozott, de biztosan olvastad a Story nevű szennylap lejárató cikkét is. Tehát még csak nem is a lista élén lévő személyről beszélsz, hanem a volt házastársáról. Ellentétben pl Kövérrel, aki az mszmp-ben ügyeskedett....

de ez is jó csapat, nem?

http://www.youtube.com/watch?v=R0Mx5w8yPlg

Előzmény: halálcikibrk (118)
stevebi Creative Commons License 2009.06.21 0 0 120
Előzmény: halálcikibrk (119)
halálcikibrk Creative Commons License 2009.06.21 0 0 119
Miért is Soros-tanítvány?
Előzmény: stevebi (117)
halálcikibrk Creative Commons License 2009.06.21 0 0 118
A FIDESZ vagy a jobbik tette a lista elejére egy főlibsi exnejét?
Előzmény: stevebi (117)
stevebi Creative Commons License 2009.06.21 0 0 117

B.almádiban is szénné égette magát a Soros-tanítvány Laca ezzel az ostoba szöveggel, amelyre eddig 1 db. bizonyítékot nem tudtak felmutatni. :ppp

http://www.youtube.com/watch?v=5UIdC7kR7wk

Apropó! A fideszben v. a Jobbikban ülnek ex-mszmp-sek, besúgók?

Előzmény: dorongoló (111)
lilaköd mámor Creative Commons License 2009.06.21 0 0 116
majd ha be teccenek fejezni a permanens zsideszezést, akkor talán felértek az asztalig.
addig mint a dedó....
Előzmény: Törölt nick (14)
dorongoló Creative Commons License 2009.06.21 0 0 115
Nem vitatom. De akkor hogyan lesz ebből Fidesz-Jobbik koalíció? :DDD
Előzmény: halálcikibrk (114)
halálcikibrk Creative Commons License 2009.06.21 0 0 114
Kövér ritkán téved.
Előzmény: dorongoló (111)
dorongoló Creative Commons License 2009.06.21 0 0 113
Előzmény: Törölt nick (110)
halálcikibrk Creative Commons License 2009.06.21 0 0 112

Ezt akarja a többség!

De ehhez a jobbikra nincs szükség.

A Püspök Úr sem jobbikos, hanem FIDESZes.

Előzmény: Törölt nick (110)
dorongoló Creative Commons License 2009.06.21 0 0 111

Kövér szerint MSZP-kreáció a Jobbik

Kövér tehát liberális érdekeket szolgál? :DDD

Előzmény: Alba Ecclesia (105)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.21 0 0 110
Betiltani, nem. Szerintem a Tőkések az okai. Összefonta a narancs valamiért a bajszát az ex-püspökkel. Vallják, hogy idővel nagyobb ereje lesz a nemzeteknek, mint az országhatároknak. Talán az első lépcső, hogy az erdélyi magyarnak is állampolgári választó joga legyen. Ha a többség is azt akarja.
Előzmény: Törölt nick (106)
halálcikibrk Creative Commons License 2009.06.21 0 0 109
Jövő ilyenkor meglátjuk. :)
Előzmény: Törölt nick (108)
halálcikibrk Creative Commons License 2009.06.21 0 0 107
És ha 4.000.000 szeretné ezt, akkor sem?
Előzmény: Törölt nick (106)
Alba Ecclesia Creative Commons License 2009.06.21 0 0 105
vigyázat jobboldalt szándékosan megbontó liberális érdekű topik

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!