Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.03.03 0 0 229
:-)
Előzmény: Törölt nick (204)
ági anyu Creative Commons License 2009.03.03 0 0 228

Bizony...ám ez mindkét oldal esetében igaz

Előzmény: Törölt nick (216)
ági anyu Creative Commons License 2009.03.03 0 0 227

Attól, hogy nem magyarellenes - vagy azt hiszi magáról - , még nem feltétlenül hiteles.

Előzmény: carl solomon (225)
flugi Creative Commons License 2009.03.02 0 0 226
na látod, ez az. Van az igazság-hazugság, és van a magyar-barátság és a magyar-ellenesség. Két független dolog.

Az tény, hogy a saját felfogásuk szerinti magyarság nagy barátai. Az is, hogy eszerint a felfogás szerint elég sok minden magyar ellenes, de ebbe ne menjünk bele.

És az is tény, hogy hazudni a saját felfogás szerinti magyarság érdekében ugye nem is olyan randa dolog az ilyen sajtóorgánumokban. Kis kreatív vágás, kis hangulatkeltés, kis szelektív ismertetés még belefér, úgyis jó célt szolgál.

Azt hinni, hogy a saját felfogás szerinti magyarság érdekében bármit kritikátlanul leírás és az igazmondás között egyenlőség van, elég korlátolt dolog.
Előzmény: takacsi (224)
carl solomon Creative Commons License 2009.03.02 0 0 225
Te vagy az én emberem, nosza, mesélj, mit tudsz Bonavent(ura) Pál alkotmányjogászról? Tudod, őt szokja időnként idézni a nagyonmegbízható Magyar Hírlap.
Előzmény: takacsi (224)
takacsi Creative Commons License 2009.03.02 0 0 224
A Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap a két hiteles napilap a sok hazudozó újság között.
Náluk nem fordul elő magyar érdek ellenesség....
Előzmény: carl solomon (214)
Terra Kotta Creative Commons License 2009.03.02 0 0 223
"Muszáj.
Muszáj egy nagy jobboldali néppártot tartani, 94 nagy tanulsága pont ez. Ha csak a listás szavazatokat nézem, akkor a jobboldal többet kapott mint a szocik, de mégis 54%-al nyertek az utóbbiak.
Azért, mert nem arányos a magyar választási rendszer, aki nyer, az nagyon nyer. Az egyéni körzetekben egymást ütötték ki a jobber pártok, míg a szociknak ilyen gondjuk nem volt, hisz a nagy böhöm baloldali gyűjtőpárt már létezett.
Ezért a jobboldalon is kell egy ilyen, mert különben az életben nem jutunk kormányra. És lőn, a választási törvényünk és a belátás kikényszerítette a jobboldaliakból, mostanra már nekünk is egy heterogén nagy böhöm pártunk van."

Igazad van. A szándék a nagy jobboldali néppárt létrehozására kézenfekvő megoldásnak tűnt. Egy bökkenő volt vele: nem voltak jobboldali tömegek. És ma sincsenek. Szocializációját tekintve a leghomogénebb tömeg ma Magyarországon a kádári kisemberek tömege, akik adózás nélkül vagy minimális adózással teljes állami ellátást gondolnak helyénvalónak. Bizonyíték ezen mentalitás uralkodó voltára az ún. "szociális népszavazás" eredménye. Na pont annyira tehető létszámában a jobboldali gondolkodású tömeg, amennyien akkor a tandíj, vizitdíj bevezetése mellett szavaztak. Minden bizonnyal tisztában volt ezzel az aránnyal a Fidesz vezetése korábban is, ezért tűzte ki célul a kádárista tömegek begyűjtését. Ehhez pedig nem azt az utat választották, hogy a jobboldali értékrendet propagálják, hanem ők idomultak a tömeghez először csak a retorikában, majd az alapvető tartalmakban is. (A Fidesz gazdaságpolitikájáról most érvényesen azt lehet tudni, hogy vezérelve: "Ne az emberekkel fizettessék meg".) Szóval, kedves Ejelhar, valóban, megvan a vágyott nagy böhöm pártotok. Csak éppen nem jobboldali.

Nem tudtam, sírjak-e vagy nevessek, amikor megláttam ma a Chikán Attiláról nyitott topicot. A nyitója szerint Chikán a "nemzeti oldal" árulója...
bandikaa Creative Commons License 2009.03.02 0 0 222
elgurult a gyógyszered?
Előzmény: carl solomon (221)
carl solomon Creative Commons License 2009.03.02 0 0 221
Bibibííí, óvónéni, beszartam, de bibibííí, mert a Jancsika is!
Ügyes vagy, Móricka, leülhecc.
Előzmény: bandikaa (219)
carl solomon Creative Commons License 2009.03.02 0 0 220
Az igazság az nem felfogás kérdése, pláne, ha tényszerű dógokról van szó. Ott, ahol egy kijelentés igazságértéke viszonylag egyszerűen eldönthető mit kavarjunk felfogással? Hazudik, mint a vízfolyás, ezért tájékozódni inkább máshonnan.
Előzmény: Törölt nick (216)
bandikaa Creative Commons License 2009.03.02 0 0 219
Japersze, a kormány és a slepplapjai nem hazudtak, mi?
Előzmény: carl solomon (214)
ninive_8 Creative Commons License 2009.03.02 0 0 218
most meg hiányoznak?
nem lehet ám rajtatok kiigazodni...
Előzmény: Megálló (-)
John Doe(520i) Creative Commons License 2009.03.02 0 0 217
Hová tűntek (miért nem írnak) a maszoposok a "Gyurcsány porig alázta Magyarországot" c. topicból?
upi2000 Creative Commons License 2009.03.02 0 0 215

Ki rugdos minket?

/már úgy értem, jobban, mint eddig?/

Előzmény: Megálló (206)
carl solomon Creative Commons License 2009.03.02 0 0 214
A Magyar Nemzet annyit hazudott az utóbbi években, hogy szerintem ő már az igazság fogalmát sem ismeri, szóval keress már valami emberibb példát, mert súlyosan kiröhöglek.
Előzmény: takacsi (208)
kalocsay Creative Commons License 2009.03.02 0 0 213

"Ha a Jobbikra szavaz akkot mitol baloldali?"

Sokkal érdekesebb az a kérdés, hogy aki még mindig az MSZP-re szavaz az mitől baloldali? Mert hogy az MSZP már régen nem az.

Előzmény: Derek (198)
nafta11 Creative Commons License 2009.03.02 0 0 211

Én négy évig laktam abban a lépcsőházba ahol a Gyurcsány-mama él.Nem egyszer láttam a kis Fetót mikor jött anyukázni (ekkor még nem volt ilyen Nagy ember).A faszom se gondolta volna arról a szürke-veréb emberről hogy egy diktátor lesz belőle!      

jobbparti Creative Commons License 2009.03.02 0 0 210
Amúgy a 2/3-hoz még akár tényleg jól is jöhetnek, ha teszem azt be kell vezetni a kötelező templombajárást, vagy meg köll választani a Zorbánsátánt Örökös Miniszterelnöknek. Netán ha alkotmányjogi problémák támadnának az MSZP betiltásával kapcsolatban ... de ez még nagyon ráér ...
jobbparti Creative Commons License 2009.03.02 0 0 209
Nem, csak pontosan olyan jól tudjuk, mint te, hogy a Jobbik nem fog bejutni, vagy ha bejut, hát majd elüldögél szépen a jobbszélen, ellenzékben. A Jobbik-Fidesz koalícióval való riogatást pedig nem tartozik a Fidesz szimpatizánsainak érdeklődési körébe, azzal csak a ballibek próbálják mozgosítani a 2006 óta egyre jobban bedurculó szavazóikat. Hát, sok szerencsét hozzá, de minek ehhez akár csak egyetlen Fidesz szavazó is?
takacsi Creative Commons License 2009.03.02 0 0 208
A mai Magyar Nemzet sajtószemléjében megtalálod a választ.
Szingapur példáján.
Ők több, mint tíz éve minden róluk szóló hazug cikket cáfolnak.
Helyreigazítást kérnek.
Az a lap, amelyik ezt megtagadja elnyeri a terjesztés felfüggesztését.
A régi "fasisztázást" felváltotta a "tekintélyuralmi" minősítés, amit mára elhagytak, mivel pozitív konnotációja lett Szingapur páratlan sikerei miatt a "tekintélyuralmi rendszernek".....
Előzmény: Megálló (156)
takacsi Creative Commons License 2009.03.02 0 0 207
Elgondolkodtam, hogy most más vagyok-e?
Nem.
Korábban is pártoktól független, keresztényszociálisan gondolkodó ember voltam, most is az vagyok.
Aztán, hogy mások, pláne a szélsőségesek mikor, minek neveznek, az tök mindegy.
Megálló Creative Commons License 2009.03.02 0 0 206
Hát magatokat meg mér hagyjátok rugdosni? Vagy még mindig azt gondoljátok, hogy jó lesz a Jobbik koalíciónak?
Előzmény: upi2000 (205)
upi2000 Creative Commons License 2009.03.02 0 0 205
Nem tűntünk sehová, csak mi nem rugdossuk a döglött oroszlánt pannonpumát...
Előzmény: Megálló (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.02 0 0 204
Unom a komcsit és unom a szittyát.
Unom a libsit, a buzit, a bodzát.

by Dunai :-D
carl solomon Creative Commons License 2009.03.02 0 0 203
Mert már hónapok (évek) óta semmi különös nem történik

Öreg, erről az alábbi butuska kis sútka ugrott be:

Gyerekeket terelget a tanítónéni az utcán, elmennek egy lovasfogat mellett, aholis a csődörnek éppen a földet súrolja a pöcse.
-Tantónéééniiii, mi az ott?-kérdi az egyik égetnivaló kölyök.
-Semmi, kisfiam, menjél csak szépen tovább.
Hm, jó firma lehet ez a bige is, ha neki egy ekkora méretes kékeres semmi- morfondíroz a gyerkőc.
Előzmény: Commander Pepe (100)
carl solomon Creative Commons License 2009.03.02 0 0 202
Naja, csak ugye ehhez meg türelem kell. Az utóbbi időkben egyre gyakoribb, hogy ránézek a futó topikok neveire és már el is megy a kedvem az egésztől.
Előzmény: Törölt nick (101)
Megálló Creative Commons License 2009.03.02 0 0 201
Nem lehet majd Mekdöncit nyitni?

Ha nem lesz rá igény, nem lenne felesleges? - MOST MITŐL VAN RÁ IGÉNY?

Betiltjuk a Coca-Colát?

Ki akar majd tiszta víz helyett cukrozott, adalékanyagokkal telített löttyöket inni? - MOST KI AKAR?

Kizavarjuk az Audit?

Egy elhúzódó válságban kinek lesz pénze új gépjárműveket vásárolni? Aki igen, az vajon nem szúrja ez majd azok szemét, akik meg nem lesznek képesek erre? Pláne, ha a mindennapi megélhetésük is kockázatokkal lesz telítve? -

EZT BÁRMELYIK ÚJ TERMÉKRE EL LEHET MONDANI. TILTSUK BE AZ IPART?

Amire majd megtiltják a magyar mezőgazdasági termékek eladását az EU-ban?

Ki mondta, hogy 10-15, vagy 50 év múlva még lesz Európai Unió abban a formában, ahogy azt most ismerjük? - JÓ. AKKOR A NÉMETEK, A FRANCIÁK, AZ OLASZOK KÜLÖN-KÜLÖN FOGJÁK MEGTILTANI. AZ JOBB?

Nem fogadják majd el a magyar egyetemi diplomákat?

Részletkérdés. - EZT MONDD EL EGY MAI EGYETEMISTÁNAK, AZTÁN FUTÁS!

Lezárják a határokat, mint az 50-es években?

Nem csak akkor voltak lezárva, egyébként meg részletkérdés. - VALÓBAN. DE AZÉRT NEM BAJ, HOGY LEHET UTAZNI, NEM?

És letartóztatják majd nálunk azt, akinél dollár van?

Ki mondta, hogy mondjuk 20 év múlva lesz még dollár? Honnan tudod? - AKKOR LEGYEN UGYANEZ NÉMET MÁRKA. ÚGY MÁR JÓ?

Betiltjuk a külföldi lapokat?

A nyomtatott médiumok részesedése a tájékoztatásból rohamosan csökken, 10-15 év alatt különösebb eszközpresszió nélkül is teljesen elhalhatnak. - FONTOS, HOGY SZITTYAMAGYAR LEGYEN. MERT AZ ÖRÖK.

3 évenként lehet majd külföldre utazni?

Miért kéne külföldre utazni, ha adott esetben Magyarországon, vagy a közvetlen lakókörnyezetben nagyobb lesz a közbiztonság, lesz áram, lesz tiszta víz, lesz fűtés, ellentétben a nagyvárosokkal zsúfolásig telt nyugati országokban, mondjuk Angliában, ahol az erőforrások drasztikus csökkenésével súlyos társadalmi hanyatlás várható? - MIT TEGYEK, HA A MACHU PICCHU NEM MAGYARORSZÁGON VAN?

Mindezen negatív hatások kivédéséhez természetesen a magyar államot meg kell erősíteni, mindenfajta értelemben, katonalilag pedig különösen. - ERRE MÁR MÁS VÁLASZOLT - NAGYON SZELLEMESEN...
Előzmény: Aerion (169)
seeman Creative Commons License 2009.03.02 0 0 200

Fogós, ravasz kérdés! :)

Nem baloldaliak ők, sem a párt, amire eddig szavaztak. Kontraszavazók lesznek most belőlük.

fejenagykoma Creative Commons License 2009.03.02 0 0 199

...látom résen vagy...   :-)    most nem akarom a kocsmai légkört leírni az eredeti szavakkal, de igencsak morgolódnak( a fröccsnek ehhez semmi köze)

...nemtudom, én nem festem az ördögöt a falra...de....ez jön le....

Derek Creative Commons License 2009.03.02 0 0 198
Ha a Jobbikra szavaz akkot mitol baloldali?
Előzmény: fejenagykoma (197)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!