A jobboldali pártok jellemzői a konzervativizmus és a liberális piacgazdaság. Csak azért tűnik furcsának, mert nálunk M.o-n kicsit minden föl van fordítva.
Hát komolyan beszarok. Egy neoliberális, meg egy konzervatív (majdnem royalistát írtam). Szerintetek milyen ügyben tud ez a két pólus majd egyfelé szavazni?
Esetenkint azt hiszem talán jobb lett volna az első világháborúba élnem.
Gondoljunk bele, Szent István, Rákóczi, Kossuth, Széchenyi országában Dávid Ibolyka pártvezér politikus lehet. Ez már a totális csőd, erre még rájön a gyurcsány, ha most nem halunk ki, akkor soha!
kezdem sajnálni az általam nem túlságosan kedvelt Ibolykát, ezzel a már Szabó Iván által is megénekelt borzalmas tagsággal nem lehet könnyű politikát csinálni.
ennek a baromarcú megyei pártelnöknek nem esik le, hogy nem az a kérdés, hogy Bokros, vagy Olajos, hanem az, hogy a Bokros kiváltotta médiafelhajtásra építve ESETLEG bejuthatnak...?
Komolyan, Ti vagytok a nevetségesek. Végre kezd ez amúgy komolytalan párt radikálisan új dolgokat csinálni. Az pedig, hogy egy ebben helyzetben, amikor vagy 1 millió ember már tök kiábrándult minden pártból, és teljes a politikusok (mindegyik) hitelvesztése, ez egy meglepően okos taktika. Bárcsak a többi párt is kidobná elhasznált hülye kis politikusait.
Még az is lehet, hogy sikerül elérnie a fő célt az MDF-nek: a politikai túlélést. Persze még elronthatják, ha belső megosztottságuktól lesz hangos a sajtó.
Szerinte borotvaélen táncolnak Bokros Lajos jelölésével.
Nem mint ha túl sok veszítenivalójuk lenne, a jelenlegi húzóneveik (húzónév, muhaha) közül úgysem lehet olyat választani, akivel bármi esélyük lenne az egyébként másfél évtizeddel ezelőtt pont általuk feljebb tett lécet átugrani.
na közben megtaláltam a család "mesterségének címerét" mondhatjuk az egész EUt képes képviselni
MI ELSŐ FERENCZ JÓZSEF ISTEN KEDVEZŐ kegyelméből Ausztriai Császár, Magyar, Cseh, Dalmát, Horvát, Tót, Halics, Ladomér, Ráma, Szerb, Kun és Bolgár országok Apostoli, úgy Illyria, Jeruzsálem stb. Királya, Ausztria főherczege, Toscana és Krakó nagyherczege, Lotharingia, Salzburg, Steyer, Korontán, Krajna és Bukovina herczege, Erdély nagyfejedelme, Morvai őrgróf, Fel- és Al-Slézia, Modena, Parma, Piacenza, Guastalla, Osvieczim és Zátor, Teschen, Friaul, Ragusa és Zára stb. herczege, Habsburg, Tyrol, Kyburg, Görcz és Gradiska grófja, Trient és Brixen fejedelme, Fel- és Al-Luzsicza s Istria őrgrófja, Hohenembs, Feldkirch, Bregenz, Sonnenberg stb. grófja, Triest, Kattaro és a Szláv őrgrófság Ura stb.
Hát, nem gyenge fordulat. Nem hittem volna, hogy valaha megfordul a fejemben a gondolat, hogy bármilyen kontextusban is (értsd: azért ez egy eléggé tét nélküli meccs lesz), de a madöfre szavazzak, elég balfax egy társaság az is. Meglátjuk.
Most mit köll háborogni. Ma voltan a megyeszékhelyi egyik Tuskóba ( régen Tesco) vásárolni. Kérlekszépen, ott már megoldották -ha jól tudom amerikai a bolthálózat- a történelmi szembenállást. Először nem hittem a szememnek, de aztán másodszor már igen. A Kaiser szalámira amin Ferenc Jóska K und K képe van föstve a csomagolásra, na mit tűztek ki a tuskó boltban? Na, na egy igazi kokárdát! Azt biza! Egy Kaiser, egy kokárda! Akkor miért nem lehet egy enyhén jobboldali ellenzéki párt EP jelöltje egy volt kamanista kormány minisztere és egy echte Habsburg?
Végül is már el kéne felejteni a múltat, Ferenc Jóskára a kokárdát és slusz pász. Úgyis mindig a Demszkyt dobálják meg tojással, a Gyurcsányit meg lehülyézik, már unalmas az egész. Négyévente pedig megválasztják kádár utódait, ez egy ilyen ország.
A harmadik-negyedik helyre javasolom a kétfejű sast, az ötödikre a Turul madarat.
Mióta Göncz Kinga maszop lett, éz nem is lenne tűlzás. A legjobb mégiscsak az vót, mikor a maszopos kampányfőnökj nem tudta a cigányságot képviselő EP jelöltjük nevét...
Sokat kéne javulnunk, hogy elérjük a szokásos balkáni színvonalat.
"Bokros mellett Habsburg György az MDF EP-listáján"
nem ertem a tisztelt alabbgyultek nyavajgasait, ha ez a paros kerul az mdf ep listajanak elere, csak a sajat szuk csaladombol szerzett az mdf 5-6 uj szavazot, akikben ket hete meg fel se merult a gondolat hogy valaha is az mdf-re szavazzanak...
Bocsánat, elég húszezer is.... Választókerületenként 300 db original.... Vannak olyan vk-ek, ahol működő MDF szervezet sincs... Zalában pl. 3 ilyen van az 5-ből...