Egységes álláspontjuk: mindenki jól fog járni, közös erőfeszítéseket tesznek, miután elemezték a jelenlegi helyzetet, s sikerül kialakítani egy növekedést serkentő közös megállapodáson alapuló növekedési stratégia tervezetet.
Nemzeti megállapodást szorgalmazott Gyurcsány Ferenc az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) tagjaival tartott konzultáción, a javaslatot mind a munkáltatók, mind a munkavállalók támogatják. A miniszterelnök a konzultáció utáni sajtótájékoztatón elmondta: azt javasolta, hogy politikai háborúskodás helyett kössenek nemzeti megállapodást valamennyi társadalmi szereplő részvételével. Hozzátette: azért kellene megállapodni, hogy megalkothassák a következő 3-4 év társadalmi-gazdasági programját. A cél az, hogy Magyarország kijelölje az euró bevezetésének világos útját úgy, hogy javuljon a jelenlegi foglalkoztatási szint, és az ország gazdasági növekedési potenciálja - szögezte le a kormányfő.
A beszélgetésen, mind a három oldal felismerte, hogy új idők járnak, a világban paradigmaváltás lesz, sok tabu eltűnik és Magyarország fejlődéséhez új gondolatokat kell kitalálni - mondta Nagy Tamás. A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke, az OÉT munkaadói oldalának nevében kifejtette: fontos lélektani küszöböt léptünk át, hiszen mindhárom fél kész az eddigi stratégiáját feladni és együttesen cselekedni. Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke, az OÉT munkavállalói oldalának nevében a nemzeti megállapodás tervét támogatva azt emelte ki, hogy "az emberek szeretnék tervezni saját jövőjüket, ezért a tudatos rossz inkább elfogadható számukra, mint a bizonytalanság, ha nem tudják meddig működik a cégük, hogy alakul a törlesztő részlet".
Szerintem ara akar utalni kuorékolva, hogy több munkavállaló van ebben az országban, mint fidesz párttag. Csak azt felejti el, hogy pl. engem senki meg nem kérdezett, így az én nevemben csak ne nyilatkozgasson senki. De ha ilyen népszerű a maszop, csináljunk előrehozott választást, s akkor a szavazók is megerősítik Feri programját. Egyébként van neki?
A munkavállaló alattvalók elfogadták a nemzeti minimum programot. Elsejétől 16 órára csökkentik a munkaidőt, minden második vasárnap szabad lesz, a béreket természetben fizetik ki napi kétszeri étkeztetés, és garantáltan esőálló ponyvát és egy öltözet darócruhát kapnak akik 15 éves törzsgárda tagok. Az aláírás után a munkaadók elrepültek a jó kurva anyukba.
A munkaadói oldal képviselője, Nagy Tamás azt mondta: "fontos lélektani küszöböt léptünk át, hiszen mindhárom fél kész az eddigi stratégiáját feladni, és együttesen cselekedni".
Lehet, hogy lemaradtam valamiről, de melyik oldalnak, milyen stratégiája volt eddig??? Szerintem kormány: 0, munkaadók: 0 (ha csak a kizsákmányolást nem tartjuk annak), munkavállalók: 0 (ha csak a gyengécske sztrájkocskákat nem tartjuk annak). Na, és milyen együttes cselekvésre gondolt Nagy Tamás??? Együtt fogják majd megásni az ország sírját?
a hirben szereplo munka vallalok kepviseloi hany szazalekat kepviselik a munkavallaloknak? mekkora a tagletszamuk osszesen?
Ugyanez a kerdes a munkaadok oldalan - ez a szervezet kiket tomorit? a munkaadok mekkora reszet kepvielik hivatalosan?
mert ha csak maguk neveztek ki magukat erre a poziciora, akkor nem tortent semmi - ha a munkavallalok kepviseloi tudjak garantalni, hogy nem lesz MAV, BKV, LRI, Volan, tanar, orvos sztrajk a kovetkezo 12 honapban - akkor ert valamit. Ha megis lesz sztrajk akkor szart sem ert ez a megallapodas.