Trakció:
Vontatás területi Szolgálató Központ Budapest, Külső Szolgálati hely Hatvan
Gépészet:
Budapest, Szolnok, Balassagyarmat, Hatvan tartozik össze. "Nagy Budapest" azaz Fradi ,ex Keleti, ex Nyugati ami most Rákoson van , meg Istvántelek. Fradihoz eredetileg Keleti Istvántelekhez meg a Nyugati tartozott korábban.
Miskolchoz Füzesabony Szerencs tartozik, már ami megmaradt belőle.
Nagyon régen lehetett összevonás, mert pl Balassagyarmat tartozott Miskolchoz valami okból kifolyólag, de ők is most már Budapesthez tartoznak.
Én így tudom legalábbis.
Amúgy Régen a "Gépészeti Főnökség" magába foglalta a Trakció-t a vonatást, illetve a Gépészetet azaz a fenntartást.
A kisebb műhelyek megszűnése valóban probléma, mert sokszor vannak e miatt gépmenetek.
Van olyan kisebb műhely ahhol, jobban dolgoztak, csak ezeket a tevékenységeket áthelyezték egy nagyobb műhelybe.
Az Usgyik Talenetek a Flirtek megjelenése azért azt jelzi, hogy a mostani vezetés jól lobbyzik.
Lehet szeretni az öreg járműveket, csak a "nosztalgia park" fenntartása sok helyen alkatrészhiány, meg a magasabb üzemeltetetési költségek miatt nem kifizetődő. Én is szeretem az öreg járműveket, de sok helyen elmaradt a fenntartásra szánt pénz, így egyre nehezebb üzemeltetni őket.