A Barca, Brandon Davies, Cory Higgins és Nikola Mirotic után, Alex Abrinest is behúzta. Nagyon komoly gárda alakul.
Ettore Messina Milánója is spanyol világklasszissal erősödik, a CSZKA Moszkvát Eurolia győztesként elhagyó Sergio Rodriguez 2 évre írt alá Milánóban, és az olaszok a Zalgiris szétcincálásában is aktívak, már övék Aaron White a kaunasiak immáron egykori erőcsatára, és közel állnak a Zalgiris egyik legjobbjának, Edgaras Ulanovasnak a megszerzéséhez is.
Ez a szerb válogatott számára azért jó hír, mert így Teodosic biztosan tud csatlakozni a válogatotthoz a selejtezők során - amelyek most egyébként csak ősszel meg tavasszal lesznek, tehát alapvetően most abszolút nem lesz esély euroligás meg NBA-s játékosokat látni a kvalifikációs tornán... A vb-selejtezőkön legalább lehetett, mert voltak nyáron meg szeptemberben is mérkőzések.
Hát, még mindig semmi infó az Euroliga-menetrendről... Pedig szerintem most már jöhetne. Kicsit utánajártam, az elmúlt 3-4 évben ilyenkor már megvolt a menetrend.
Már mindenhova lehet online venni. Ha kijön a sorsolás, utána kell nézegetni a kinézett hazai csapat honlapján, hogy mikor indul a jegyértékesítés az adott meccsre. Olyan nincs, hogy ha el akarsz menni egy meccsre, akkor nem tudsz rá jegyet szerezni.
Madridban online lehet venni Real meccsekre, fokozatosan, általában 1-1 hónapot nyitnak meg előre, Real-Barcán is csak kb. 95%-os teltház volt (alapszakasz, nem PO), szóval nagyon jó eséllyel lehet kapni bármelyik alapszakasz meccsre, ha vki 1-2 héttel előtte próbálkozik.
Az idei Pana - Real meccsen bizony teltház volt! Hatalmas élmény volt! Mondjuk igen, valószínű ,h ez a ritkább. De ha nincs is telt ház a helyszínen lehet ,hogy csak fent a francba tudsz majd jegyet venni. Szóval érdemes előre megvásárolni ha tudod.
Ha Athénba szeretnél menni, akkor egyáltalán nem kell aggódni, szerintem 3 éve nem volt telt ház, és a helyszínen simán vehetsz majd.
Online viszont nem lehet, ugyanis csak görög vagy ciprusi bankkártyával enged fizetni (legalábbis tavaly így volt). Nekünk óriási szerencsék volt Körmenden, hogy éppen ciprusi edzőnk volt, aki azonnal kifizette a kártyájával. Mivel másnap görög-magyar foci volt, sok magyar volt a városban, akik közül jópáran kijöttek a Pana-Maccabira, simán a helyszínen véve.
A jegyek csapatonként más és más. Tavaly az első fordulóban jártunk Athénban Pana meccsen, már nagyon aggódtunk, talán 2 héttel meccs előtt lehetett először jegyet venni (akkor viszont bármelyik meccsre a szezonban). Milánóban amikor voltunk, ott jó előre megvolt, és mi is szemeztünk München-nel is, ott is.
Magára az időrendre szerintem nem kell sokat várni, tavaly július 10-én jött ki.
Az Euroliga pontos, hivatalos menetrendje általában mikor szokott kijönni, meg kb. mikortól lehet jegyeket kapni? A 2019/20-as szezonban elmennék szívesen Belgrádba, vagy ha úgy alakul, valami más közelebbi helyre is (pl. München vagy Milánó). És minél előbb szeretnék szállást meg ilyeneket rendezni. :)
A legdurvàbb az, hogy Mirotic elött most is 40-50 milliós ( több éves) NBA szerződések vannak... a Barca pedig (bruttó) 70 milliót kínál neki 6 évre, legalábbis az AS szerint.
Hogy viszonyítani tudjunk, ezzel Mirotic nemcsak a (magasan) legjobban kereső Európában játszó kosaras lenne, hanem az éves bére jónéhány Euroliga klub komplett költségvetésénél is több lenne...
Az milyen, hogy a tavaly a bajnokesélyes Bucksban játszó, 12.5 millió dollárt kereső, PO-ban is 20 perc fölött átlagoló Mirotic visszajön Barcelonaba?
Ilyen szintű igazolás szerintem még nem volt az NBA-ből (eltekintve, hogy pl. egy prime Navarro 1 nem is sikertelen szezon után visszajött, de ő nem töltött ennyi évet az NBA-ben).