Nyomásszabályzó szelepet honnan lehet venni? Olyan kéne,ami 0-3 Bar-ig beállítható,esetleg óra is van rajta.Levegőhöz találtam,de az nem jó.Tuningosoknál van valami hasonló,horribilis áron.Valami ötlet? (adok cserébe plutonium-nitrátot) :-)))
Nekem ilyen van,ezt láttad a repnapon nálam,ezzel mértünk ott valamit.Ez tuti jó,nem kerül 17000-be,megbízható.Ha a fiam nem tudja tönkre tenni,akkor tényleg az! :-) Már megvan egy pár éve,használva is van rendesen,de elemet még nem kellett cserélni!
Figyu, nem fogsz találni ekkora hőmérsékletre. Csak a kolléga által említett K típusú hőelem jó. Nekem is az van, igaz az gyárilag egy gázturbinában volt. Az amatőr tubina építők mind ilyet használnak. Vagyék egy olcsó multimétert, kapsz hozzá hőelemet is. Pl. itt:
Tudom,hogy megigértem neked ezt a hőellenállást,de nincs olyan,ami ide jó.Az a baj a hőellenállásokkal,hogy csak 600 fokig használhatóak,ez nekünk kevés.Ide az kell,amit adtam neked,azokat hőelemnek hívják.Amit adtam az "k" tipusu,1100 fokig hiteles,azzal kéne valamit kezdeni.Legegyszerübb az,amit mutattam,rá kell kötni egy digitális multira,amin van hőmérséklet mérés funkció.
0,5-öt mértem,de volt már olyan,hogy beleért a házba a lapát,de akkor már sárga volt...
Én is,nem bírlak valamiért felhívni.Új a számom,majd küldök egy sms-t!
Milyen ellenállás hőmérőt vegyek a tcm -től ebben segíthetnél ,és azt is megmondhatnád hogy a turbó feltöltő meleg oldalán mennyi az illesztés a lapát és a ház közt?
Dehogy raktam! Dobzban minden,a keret meg kint az esőn...Most egyébre kellett koncentrálni,de hamarosan eljő az én időm!:-) Már van fűtés a garázsban,a hideg nem lehet akadály.Tervek vannak,alkatrészek is vannak,mostmár hely is van.