Sok topik van itt,de a haszonállatokkal kapcsolatosan nem nagyon találni semmit.
Itt lehet beszélgetni sertésről,nyúlról,juhról,stb,de szerintem díszállatokról is,akik nem csak saját örömükre tartják őket,hanem eladási célból is.
Én is közéjük tartozom,mert a nyúlon,fürjön kívül vannak díszállatok is.
Tehát,ha valaki a szarvasmarhával kapcsolatosan szeretne segítséget kérni,vagy adni,itt megteheti.
régebben kb 20-30 éve a galambot is lelehetett adni még többen foglalkoztak velük a nyulat is nagyon olcsón veszik le inkább levágja otthon az ember minthogy pár forintért hurcolja leadni őket de hátha újra felvirágzik majd a haszonállatok tartása
Sajnos városban lakunk és elég kicsi a kert, sokféle állatot nem tudok tartani, amennyit szeretnék. A nyulakkal nagyon szépen elvagyok, most gyártok még ketreceket. Nemrég kezdtem újra, gyerek koromban öregapámmal nyulaztam. Jelenleg, csak 1 anyám van és a fiókái, nekem is 10 ellett, fialt. Szépen neveli őket, volt 2db ami kicsit kisebb volt a többinél, de már utolérték őket.
Szia. Szomorúan hallom, olvasom az esetedet. Sajnos ez manapság általános, egyre többen számolják fel az állományukat és hagyják abba a kisállat tartást tenyésztést. Persze drága a takarmány,nálunk is, és elég nagy meló 2 naponta elmenni friss zóldet kaszálni, esetleg a télire való szénát megtermelni. De én nagyon élvezem és próbálom a két kezem munkájával a költségeket leszorítani, takarmány nagy részét megtermelni. Persze ennek ellenére kénytelen vagyok én is tápot vásárolni.
Csövi! Szerintem nem szoktak kiállítani,mivel ezeknek is meg van a saját helyük,de voltam olyan galambkiállításon,ahol orpingtont és 1-2 papagájt,kanárit és gyémántgalambot árultak.
Sziasztok nem teljesen ide tartozik de megkérdezem a díszmadár kiállításokra szoktak vinni galambot baromfit fürjet kiállítani vagy árulni vagy az nem fér bele a díszmadárba?
Szerencsére,nekem jó,mert a feleségem és a fiam is ellátja az állatokat.Sőt,imádják is őket.Ha melózom,nyugodtan lehetek,mert ők elintézik őket. Szerintem sem gond,ha 10-et is fial 1 nyúl.Soha sem szelektálom őket,rábízom a természetre.Ha megmarad,legfeljebb 2 héttel később lesz vágnivaló.
Igazából drága párom az, aki leginkább lázad az állataim ellen. Van egy aligátorteknőse. No volt rá példa, hogy kaja kellett a teknősnek (én nem voltam otthon pár napig), és gondolkodás nélkül kivett egy szopós nyulat a fészekből és bedopta a tekinek a medencéjébe... Gondolhatod mit éreztem... :(
Nyugodt a lelkiismeretem, mert a bakot és az anyákat tenyésztőnek adtam tovább (ingyen). Nála azóta is megvannak. Rendszeresen 9-10-es almuk van. (bár sokan mondják, ez sok). De nálam is mindig felnevelték a 9-10 kisnyulat. Ezért is sajnáltam volna levágni őket. Új helyükön meg vannak velük elégedve, ez jó :)
Az a baj,hogy aki szereti is ezt csinálni,nem igazán tudja abbahagyni és bízunk egy jobb jövőben.Hátha.... És ha mindent felszámolsz,talán nehezebb újrakezdeni.Új beruházások(teny.állat,ketrec,stb.)Talán ezért vegetálok a jelenlegi létszámmal.
A felvásárló annyit se ad értük, hogy megérje őket felnevelni. Háztól eladni meg csak húsvét körül tudtam. Eladtam a nyúlketreceket is, nehogy eszembe jusson mégegyszer beszerezni valami tenyészanyagot... :)
Talán Neked van igazad.Már nem is tudom,érdemes-e még valamivel is foglalkozni. A takarmány kell nekik télen-nyáron.Nekem is itt a nyúl,nem nagyon van rá igény,felvásárlás nincs,az embereknek pedig pénze nincs.
Van valakinek szarvasmarhája? :) Szép nagy díszállat:)
Persze feltehetnénk a kérdést, hogy az mellett ki a fenének van ideje internetezni... de már végeztem a csapattal. marhák, lovak, kecskék sorrendben (nyulakat én felszámoltam, nem volt rá piac) Már csak a hülye roti és keverék társa verik az ajtót, hogy mintha késne a reggeli. :)
én az iskola mellett csinálom csak hobbiból mert szeretem az állatokat ha van szabadidőm mindig megnézem az összes állatos topikot én sem mondom magamat még tenyésztőnek a galambokban és a baromfikban csak a kutyában . én hobbinak tekintem ezt az egészet de jó ha vissza is jön a kiadásokból amit rájuk fordítunk
Hát nem tudom,mert kevés topik van a kedvenceim között és az Állati fórumra ritkán megyek. Szerintem aki dolgozik és mellette haszonállatot tart,nem igazán van ideje a net előtt ülni és olvasgatni,írogatni.Esetleg hétvégén és este. Akik a többibe írna,még ha tenyésztőnek is tartják magukat,csak hobbysták.Én sem tartom magam tenyésztőnek,pedig naponta így is elmegy rájuk 2-3 óra,plussz a hétvégi almozás.Igaz a nyulakra kell sok időt fordítani (kb 50 db,de ezek száma folyamatosan ingadozik)
Sziasztok na elkezdett pattogzani még egy tojás remélem délutánra ,estére meglesz a kicsi és követi majd a többi is a kibújással akkor már nem lesz egyedül egyébként már nem csipog a kiscsirke annyira tettem be egy dobozba neki melegvizes palackot azon ül egész nap és eszik iszik
hogy érted hogy magában? van a kis csibe ami már kikelt azt be vittem a házamba és ott van a többi tojás azóta már ül a tyúk rajtuk remélem kibírták a tojások végülis nem volt még túl hideg a tojás ha minden igaz akkor holnap délután elkezd kelni a többi is ha nem számoltam el magam
Lámpázd át a tojást és meglátod,hogy terméketlen,elhalt,vagy élő. Az elhalt és terméketlen tojás gyorsabban is hűlik,meg hidegebb is,mivel az embrió nem termel hőt,ami az élő esetében a keltetés 11.napjától van.
köszi a bíztatást és ha folyamatosan csipog a kicsi akkor valami baja van van infra lámpa fölötte víz és főtt tojás szétcsipkedve és indító táp akkor míért csipoghat ?
Heló! szerintem folyamatosan vedd ki a kotlós alól a csibéket mihelyst felszáradtak, és tedd egy dobozba őket, és lógass föléjük egy infra lámpát meg vizet, kaját. Utána elfogja fogadni őket amikor már mind kikelt és alárakod az összeset. (szerintem) Volt nálam olyan hogy a tyúk rossz állapotba volt mire kikelt az összes, ezért kiszedtem őket alóla, és 1 hét múlva raktam alá a kicsiket, és elfogadta, és védte őket! Ja, és szerintem kifognak még azok kelni, mert most már hidegebbek vannak, és nagyon gyorsan hűlnek a tojások, lehet hogy 10 percig volt csak lent a fészekről! üdv.
na az egyik pár texánom megtojt tegnapelőtt és tegnap estére megvolt már mindkét tojás remélem kiköltik akkor mégiscsak sikerühet ez a lámpás fűtéses tenyésztés