Keresés

Részletes keresés

PuPu Creative Commons License 2008.08.19 0 0 587

Ami azt illeti, Putyin most reszketve üldögélhet a Kremlben, - én meg összeroppantam a felismerés súlya alatt: kiderült, hogy a NATO azt szeretné, ha a NATO által felbiztatott Grúzia pofáján éktelenkedő kék foltokra Putyin/+Medvegyev adna egy puszit és elnézést kérne, mert visszaütött.

Milyen szép is lenne, - de nagy kár, hogy csalódnod kell.

Ez a Putyin egy genya!

De hogy te meg penge vagy, az már tuti!

Nem is tudok a kisebbségi érzéseimmel mit kezdeni...

:O)))))

Előzmény: Törölt nick (583)
cziffra plachta zasztava Creative Commons License 2008.08.19 0 0 585
ti beszeĺtek erkolcsrol, oszod utan? vastag a kepeden a bor:O
Előzmény: PuPu (580)
vegyializ Creative Commons License 2008.08.19 0 0 582
úgy gondolja nyilván hogy aki bush papával vacsorál ... az már mégse nem mondhatja ,hogy hű de böszme fiad van neked vazze , már megint rendesen elqurta ...vagyis mondhatná ha épp államférfi lenne, és nem egy nem gagyi másod osztályú realpolitikus
Előzmény: iegaec (-)
meghallgatom Creative Commons License 2008.08.19 0 0 581
Ez igaz 2005 szeptembereben.De nem mondott le hanem uj valasztasokat irt ki amit aztan el is vesztett.
Előzmény: maonika (579)
PuPu Creative Commons License 2008.08.19 0 0 580

Erről meg azt gondolom, hogy a fehérorosz demokrácia kissé kezdetleges állapota senkit nem ment fel nálunk a demokratikus játékszabályok betartása alól, - mellesleg nálunk nem tegnap engedték ki Vitykát két év csukda után a sittről, ellenben ő az, aki a demokrácia határait kóstolgatja, sunyin erőszakra buzdít  és a csőcseléket lázítja.

Depersze ez az ő dolga, meg a tietek.

Addig viszont, ameddig a ti csürhétek tombol az utcákon, ti akartok idő előtti választásokat terrorral és utcai erőszakkal kikényszeríteni, addig semmiféle  erkölcsi alapotok nincs semmiféle számonkérésre.A milliárdos olajosok meg valószínűleg tudják, miért nem mehetnek haza, - at titkosszolgálatoknál meg halál jár az árulásért.

Rendszerfüggetlenül.

:O)))

Előzmény: zabfaló (578)
maonika Creative Commons License 2008.08.19 0 0 579
Schröder kormányzása előrehozott választásokkal ért véget.
Előzmény: meghallgatom (575)
zabfaló Creative Commons License 2008.08.19 0 0 578
Hja, a belorusz elnököt is a többség akarta elnöknek...Ez is igaz. Csakhogy őkelmék még nem EU-tagok, hanem vmi mások. De Putyinék is jól elbántak az Angliába menekült kgb-s haverjuktól kezdve a milliárdos olajosokig vagy a nekik kellemetlen újságírókig. Tehát Fletónak méltó mintaképei vannak ott is.
Előzmény: PuPu (577)
PuPu Creative Commons License 2008.08.19 0 0 577

és?

Tudod, úgy kellene kezdeni, hogy demokratikusan viselkedtek, - utána lehetne számonkérni.

De addig?

Ugyan már!

Előzmény: zabfaló (576)
zabfaló Creative Commons License 2008.08.19 0 0 576
Demokráciában nem vernek véresre képviselőt, nem vernek véresre újságírókat. Nem tűznek újságírók fejére 5 milliós vérdíjakat és ha mégis, a gyanúsítottak bíróság előtt felelnek mielőbb!Mivel nálunk ebből nem sok áll fenn, tehát a belorusz modell a közelebbi.
Előzmény: PuPu (570)
meghallgatom Creative Commons License 2008.08.19 0 0 575
Schröder nem mondott le hanem a valasztasokat Merkel nyerte.Az igaz Schröder es Merkel kormanyaban is sokan lemondtak.
Előzmény: maonika (571)
zabfaló Creative Commons License 2008.08.19 0 0 574
Több esze van annak a lánynak, minthogy egy lökött Gyurcsány-fival adja össze magát.:)
Előzmény: kölyök (572)
PuPu Creative Commons License 2008.08.19 0 0 573

Ez is egy megoldás, de a kisebbségi kormányzás is elfogadható, amíg folyamatosan le nem szavazzák.

Mikor Orbán támogatottsága már nem volt elegendő, vásárolt magának.

Az tán jobb volt?

Ez a kormány majd akkor mond le, ha ha lesz rá, oka - a pofázás és a tettek között van hálistennek egy kis differencia...

:O))))

Előzmény: maonika (571)
kölyök Creative Commons License 2008.08.19 0 0 572
Egy mai cikk apropóján nem tudtam hova írni, de talán egy kis üdeség jól jön a "háborúban": Orbán lánya és Gyurcsány fia egy évfolyamra jár. Elvileg összejöhet egy magyar Rómeó és Júlia :) Milyen jól csengene a Gyurcsányné Orbán Ráchel név :DDD
maonika Creative Commons License 2008.08.19 0 0 571
Németország egy normális demokrácia. Mikor Schröder úgy vélte, hogy a támogatottsága már nem elegendő, lemondott. A parlament ezt nem tudta volna kikényszeríteni, önként csinálta.
Előzmény: PuPu (570)
PuPu Creative Commons License 2008.08.19 0 0 570

Ez persze butuskaság, - talán meg kellene próbálkoznod a demokrácia mibenlétének megértésével.

Tudod, egy normális demokráciában megválasztják a Parlamentet, a kormányfőt és az államelnököt az Alkotmány szabályai szerint, utána majd négy év múlva ismét lesz választás és akkor imét ugyanez a folyamat zajlik le.

kettő között meg a Parlamentben folyik a politikai élet, a polgár meg legfeljebb érdeklődéssel szemléli, - a többség persze rá se hederít a sok honatyára és honanyára.

Ez az ország is megérdemelné végre, hogy  polgárai legalább az ilyen elemi ismereteket elsajátítsák és eszerint viselkedjenek, - sajnos ez ma nincs így.

Türelem, - már csak másfél év, oszt lehet már vekkerrel a nyakatokban kampányolni, - a túl korai kampány olyan snassz...

:O))))

Előzmény: zabfaló (569)
zabfaló Creative Commons License 2008.08.19 0 0 569
Itthon? Ameddig a diló Fletó min.elnök lehet, semmivel nem vagyunk jobbak egy belorusz szintnél ebben a témában.
Előzmény: PuPu (568)
PuPu Creative Commons License 2008.08.19 0 0 568

Tőlem!

De ha majd jönnek a kínaiak, ne reklamálj, ha nem kapsz jakvajat!

(Mellesleg: itthon kellene elsősorban tisztességes demokráciát kialakítani, addig nem ildomos mások portája előtt söprögetni, ameddig a mienket elborítja a szar és szemét.)

Előzmény: zabfaló (567)
zabfaló Creative Commons License 2008.08.19 0 0 567
Und es lebe das freie Tibet!
Előzmény: PuPu (558)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 566

Azért Miferink összecsórt fontja felülmúlhatatlan:)

Előzmény: én12 (565)
én12 Creative Commons License 2008.08.19 0 0 565
Rátapintottál, mire asszociáltam tudat alatt a keresztnevekkel.
Előzmény: Törölt nick (564)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 564
Radnóti Mátyás
Előzmény: én12 (562)
én12 Creative Commons License 2008.08.19 0 0 563
Eörsi Mátyást természetesen.
Előzmény: én12 (562)
én12 Creative Commons License 2008.08.19 0 0 562
Gratula!
Ha én gárdahadnagy vagyok, akkor Eörsi Miklóst remélem minimum gárdakapitánnyá nevezed ki! Vagy inkább gárdagenerálissá kis orosznyaloncka?
Höhöhöhöhöhöhöhöhöhöhöhőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőő
Előzmény: Tecs (561)
Tecs Creative Commons License 2008.08.19 0 0 561

jól illenek Radnóti szavai: "nekik térkép e táj".

Meg kellene tanulnod az idézőjel használatát. Amit beidéztél, azt természetesen nem írta le Radnóti, csak valami hasonlót.

Még mindig adós vagy a válasszal arra a kérdésre, hogy ha az orosz támadás Grúzia ellen agresszió volt, akkor a NATO-támadás Szerbia ellen miért nem volt agresszió. Sajnos olyan a kérdés, hogy ennél egyszerűbben nem lehet megfogalmazni, de talán így is megérted. 

Ha majd Szerbia érdekében is malac módra visítozol, ahogy Grúziárét teszed, akkor sem lesz több eszed, de legalább valamiféle következetesség fog megnyilvánulni az ostobaságodban, kis gárdahadnagy.

Előzmény: én12 (552)
én12 Creative Commons License 2008.08.19 0 0 560
Eörsi most szélsőjobbos, szélsőbalos vagy egy megrögzött Orbán-fan?

Eörsi: Oroszország célja kizárólag a károkozás
2008. augusztus 19. 13:20 | Forrás: MTI

Új világrend a tét, mivel Oroszország úgy hiszi, bármit megtehet, s ha nem állítják meg, más ország is áldozatául eshet, például Ukrajna vagy a balti államok - jelentette ki az MTI-nek kedden Eörsi Mátyás, aki az Európa Tanács megbízásából Grúziában tájékozódik a helyzetről.

A magyar képviselő telefonon nyilatkozva úgy vélekedett, hogy Grúziában puszta megszállás, a lakosság terrorizálása, céltalan károkozás folyik.

Szavai szerint Grúziában humanitárius katasztrófa fenyeget.

Beszámolt arról, hogy a legfrissebb hírek szerint az orosz katonák Poti kikötőjében hajókat koboznak el.

Annak a véleményének adott hangot, hogy az orosz eljárás célja Grúzia megalázása legitim ok nélkül, s kijelentette: a tét egy új világrend kialakulása, mert ha nem állítják meg Oroszországot, más államok is áldozatául eshetnek.

Eörsi Mátyás hétfőn este érkezett Tbiliszibe. Kétnapos látogatása során találkozni szeretne Miheil Szaakasvili grúz köztársasági elnökkel, a külügy-, illetve az integrációs miniszterrel, a parlament elnökével, képviselőkkel és ellenzéki politikusokkal is. Szerdán el szeretne látogatni Goriba, amelyet a tudósítások szerint rendkívül súlyos csapások értek a harcok során.

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=370427
PuPu Creative Commons License 2008.08.19 0 0 558

Majd én megvédem a grúz/afgán/iraki/stb... érdekeket...Annak idején az abházok és az oszétok azt mondták, hogy ha Grúzia független lehet, akkor ez számukra is lehetőség kell legyen, és ők a grúzoktól való függetlenségüket deklarálták.

Mellesleg ha jobban kedvelik az oroszokat, mint a grúzokat, ehhez is joguk van, - ők tudják az okát.

Szvsz az oroszok meg joggal nehezményezik, hogy az USA valamennyi határukat tele kívánja pakolni támaszpontokkal, - ha most egy kicsit rákoppintottak az ajtórésen a rigli után nyulkáló kézre, hát jól tették.

Szvsz amióta megszünt a kétpólusú világ, Amerika mértéktelenül elpofátlanodott, - itt az ideje emlékeztetni arra, hogy gátat kellene szabni az agresszivitásának.

Előzmény: zabfaló (557)
zabfaló Creative Commons License 2008.08.19 0 0 557

Ez igaz, csak a függetlenség orosz kézben van. Akik ki és bevonulnak, röhögnek a markukba, ha akár Bush, akár Merkel, akár Sarkozy szól rájuk, a NATO nem tud mit tenni jelenleg. Az orosz meg megmutatja, hogy a volt tagjai csak úgy ugrálhatnak, ahogy ő fütyül. Mint 56-ban, 68-ban, vagy később, az afhgánoknál, ahonnan végül is a helyi erők kiverték nagyjából.

Előzmény: ZSOTYESZ (554)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 556

Nézd, már az is jelent valamit, hogy a fidesz álláspontjával kapcsolatos kérdésnél Göncz Kinga nem tett semmilyen pikírt megjegyzést. Pár napja hallottam az interjút.

Mellesleg:

Az EU külügyminiszterei rendkívüli Tanácsülést tartottak szerdán. Az ülésen arról döntöttek, mi legyen az Unió szerepvállalása a Grúzia és Oroszország között kialakult háborús helyzetben. A miniszterek egyetértettek abban, hogy az Unió katonailag nem vesz részt a konfliktusban, viszont a rendezésben „a terepen” kell közreműködnie. Ez azt jelenti, hogy az ENSZ és az EBESZ emberei mellett, EU-s megfigyelők és diplomaták is a térségbe utaznak, hogy ellenőrizzék a békefolyamatot.

Félő azonban, hogy a konfliktus azonban nem csak Grúziát destabilizálta, hanem ingoványos talajra vitte az EU és Oroszország közti tárgyalásokat is. A rendkívüli Tanácsülés után Göncz Kinga, Magyarország külügyminisztere elmondta, hogy a grúziai konfliktus mindenképpen hatással lesz az eurázsiai szomszéddal ápolt kapcsolatokra. A külügyminiszter nem tért ki ennek részleteire, annyit mondott, „végig kell gondolni” a konfliktus következményeit.

Előzmény: kábelbúvár (555)
kábelbúvár Creative Commons License 2008.08.19 0 0 555

Ezekután má csak 2 vélemény érdekes:

Göncz Kingáé

Gyurcsány Ferencé

Előzmény: ZSOTYESZ (554)
ZSOTYESZ Creative Commons License 2008.08.19 0 0 554

Előbb mondta a Klubrádióban Eörsi Mátyás, hogy Orbán igazat mondott, amit mondott,helyénvaló. Grúzia megszállás alatt levő ország. Oroszország mindenkit megfenyegetett, akik kiálltak Grúzia mellett. Oroszország bünteti Grúziát. Egyik ok lehet az, hogy meg akarja akadályozni, hogy Kaukázuson keresztül független olaj, gáz tudjon Európába jutni. Grúzia független ország, saját maga határozhatja meg külpolitikáját.

Nagyjából erről beszélt Eörsi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!