Ja, hogy nem láttál? :-D Itt is így kezdődött pár éve :-(
Aztán elleptek mindent. Ablakokon zárt szúnyogháló stb. Szeretnek a lakásban telelni. Pont a kívinek amúgy nem nagyon tudnak ártani. A petefészkeket szét kell taposni levelestől, a felnőtt egyedeket vizesedénybe lehet jól összegyűjteni.
Nagyon koszonom, lehetseges hogy megis poloska egyik fajtaja lehet/ egyebkent semmifele poloskat a kertben nem lattam eddig de a mult heten ketto darab zold szinut is.
Tiszta fekete, feher sok-sok pottyel, repul de ugralni is tud a levelen...
Sosem lattam ilyet, igaz hogy a kertemben nincs bogar vagy rovar invazio mert nem permetezek semmit, / a rovarok nem akarnak tulelni, surgosen szaporodni/, azonkivul vannak madarak amik bogarat irtanak...
Csak a leveleken ulnek, illetve a szarakon, a gyumolcson magan nem....
Nincs sok de nem szeretem az ilyen latogatokat, majd jobban utananezek a neten csak gondoltam hogy ti kivitermesztok talan tudjatok hogy mirol van szo...
Erosen hullanak a levelek meg potyog a kivi, az utobbi nem csoda mert roskadasig van a fa amit ugysem tud kinevelni, a levelek meg talan nem birjak a pokoli forrosagot ami iden van/ valtakozva a hirtelen lehulessel/, 38 fok van napok ora, a kivi a huvoset szereti es nem a tuzo napot.
Elvileg igen, ha egy időbe esik a virágzásuk mert a "golden kivi" az tágabb fogalom ,több sárga változat is került be főleg az olaszoktól meg kitudja még honnan (aztán majd később derül ki melyik volt zsákbamacska) .Nálam az idén szinte egyszerre virágzott a hayward és a sorelli (papírforma szerint van 10 nap eltérés köztük ) viszont a sárga porzós amit nem annak vettem (átverés) elvirágzott akkorára .Tettem el belőle virágokat a hűtőbe de nem volt rá szükség mert a tumori pótolta.
Mikor beindul akkor csak a fővirágok nyílnak ki ,ha megfigyeled a mellék virágok csak majd később egymást követően és jó eséllyel lefedik az egész virágzási periódust. Viszont előfordul hogy a termős is hoz mellék virágokat ,no azok már nem biztos hogy kapnak elég megporzást és ezért aprók maradhatnak, azokat érdemes leválogatni. De erre majd magad is rájössz ha lesz többéves tapasztalatod.
A jennynek kellene legyen bibéje. Ez porzós virág valóbban mint fretty9 is említi.(valószínű egy magonc ) De ha még az is lenne gyorsan oltsd át mert a jenny termése hitvány, apró és erősen szőrös. Nekem volt de már régen átoltottam.