Új vagyok itt, tetszenek nekem ezek a kínai órák, van is egyem, egy Eric ChevillardIlluminationom, de ez quartz, nem tudom a mechanikusak, automaták mennyire strapát. Én a Navitimerrel szemezgetek,mármint kínai Navitimerrel, Jaragarokkal, csak nem ismerem a minoseguket.Megeri? Ha elromlik lehet benne szerkezetcsere?(a segedszamlapok datumjelzok)
Koszi a gyors valaszt! Muszaj elvinnem mostmar orashoz, mert ma felmondta a szolgalatot vegleg, ha picit megpockolom elindul, de szinte azonnal le is all.. Nem hiszem el, hogy valamit nem lehet ugy megcsinalni, hogy ne haljon meg legalabb 1-2 evig... tudom-tudom, ettol olcso..
tökmindegy mennyibe kerül egy óra,az órásnak ugyanannyi munkája lenne vele,mint egy jóval drágább órával. csak egy ismert (nem kínai) márkához nagyobb eséllyel kap alkatrészt....
A segítségeteket szeretném kérni, mert hátha valaki találkozott ilyennel.
Pár hete vennem ebay-ről egy GOER karórát, mert nagyon szép és már régóta szerettem volna egy ilyet. A first look képeket és videót csatoltam :).. Szépen fut, de észrevettem valamit, ami eléggé szúrja a szemem.
Ma elég sokat nézegettem, közben lassan fordítgattam az órát és arra lettem figyelmes, hogy egy bizonyos szögben tartva, a járókereket mintha valami fékezné. Ez a szög változik egyébként.. Ezt abból gondolom, hogy a kilengése több, mint a felére lecsökken és többször volt olyan is, hogy annyira lelassult, hogy megállt, igaz az reggel volt, mikor már 8 órája felhúzás nélkül járt. Viszont tökig felhúzva is belassul rendesen. Amikor a hátára teszem, megint elkezd "rendesen" lengeni, jó nagyokat.
Nem szeretném, ha tönkre menne, hiszen csak most vettem meg. Nézegettem órásokat, de irdatlan árak vannak az órához képest (ami 11 dollár volt ~2600 forint). Tudom, nem kell sokat várni ezektől, viszont nagyon a szívemhez nőtt. Szóval nem tudom mit csináljak. Van ötletetek? Egy olcsó és jó órás? : /
Egyébként napi 1 percet késik :)..
A videó: https://www.youtube.com/watch?v=zPfzcRdeuP0
Van egy valjoux 7750 szerkezetü órám , egy különös problémával...
késik vagy meg is áll ha leteszem vagy nem mozgatom, de eközben a masodpercmutato tökéletesen müködik. Viszont ha a kronográfot elinditom semmi baja nincs..Mintha szorulna valahol, ha áll a kronográf . A mutatók nem érnek össze azt tudom.. valakinek volt ilyen problémája? valami ötlet mi lehet a gond? köszi elöre is ..
Olcsó kínai órából minél egyszerűbbet vegyél, ha mechanikus. A kézihúzós unitas klón szerkezetet mindig olcsóbban szervizelik, mint egy kronográfot. Azért nem mindegy, hogy 5-6 évente 15 ezret pengetsz ki, vagy 30-at. És az órást nem fogja érdekelni, hogy nem svájci. A bonyolult szerkezetet drágábban tisztítja.
Másrészt az egyszerűbb szerkezetnél mindig kisebb a hibalehetőség, mint egy 23 mutatós, részidős, holdfázisos stb. kronográfnál. És jó eséllyel utánpótlást is kapni.
Olcsó, és relaitve jó minőségű kínai óra ügyében nézegesd
Talán arra érdemes figyelni, hogy 6498 vagy 6497-es másolatokat vásárolj - ezekkel elvileg kevés gond van (az enyém is megy már 2 éve gond nélkül) - és az árak regisztráció után harmadával kevesebbek, mint amit most látsz:), és ha nincs az órán felirat, akkor még csak nem is számít hamisítványnak.
Most jött a hírlevél, ezt most 70 USD-ért hirdetik ingyen postával:
Ezeket az árakat látva komolytalan, amikor ugyanilyen órákat próbálnak elsütni 25-30 eFt-ért a Vaterán.
És még komolytalanabb, amikor ezekbe a tokokba raknak tucat IWC zsebóra szerkezeteket és 300 eFt-ot kérnek értük vagy a múltkor volt fent egy Molnija zsebóra beépítés 100 eFt-ért ilyen kínai tokban:
Gondolkozom egy minőségibb kínai óra vásárlásán. Nem feltétlenül replikára gondolok, ha saját név alatt gyártanak valami figyelemre méltó órát, de hasonlít valamire, az sem bántja a csőrömet.
Pár éve hoztam Thaiföldről egy 20 dolláros replikát, na az kettő hét alatt tönkre is ment, pont úgy ahogy megmondta kint a szállásadónk: ha olcsó replikát veszek, addig bírja amíg hazaérek. :) Szóval kifejezetten a minőségibbre hajtok, bárönmagában csak ezért nem tudok kimenni ismét külföldre.
Szóval hol nézelődjek, melyik oldalak a megbízhatók, és itt milyen gyártóktól érdemes rendelni? Ha valakinek van tippje kérem írja ki ide vagy dobjon egy emailt a bananisztan kukac gmail pont com címre.