Arra szavaztunk március 9-én, hogy 2009-től töröljék el a vizitdíjat, a korházi napidíjat, és az oktatási hozzájárulást. Ehhez képest teljes az egyetértés a pártok(!) között, hogy már idén április 1-től töröljék el ezeket a díjakat, a népszavazás eredményét nagy ívben leszarva.
Tessenek érdekeltté tenni a költségtérítéseseket az ÁF-ba való átjárhatósággal a tanulában, oszt kész. Mindenkinek fel kell kötni a gatyát, és tanulni, ha azt akarja, ne fizessen.
Az átlag valóban 105 e ft lett volna, de akár a 180 e Ft-ot is elérhette volna, az adott fősuli döntésétől függően. Ez meg már majdnem ott van, ahol a költségtérítéses.
Az elvtársak annyira, de annyira tisztelik az ő népüket, hogy azt is megteszik ami nem kötelező...:D Viccen kívűl, azért csinálják, hogy lehessen hörögni, hogy a népszavazás miatt összeomlik az egészségügy. Mocskos egy bagázs, semmi sem drága nekik.
Nézd, én egy eccerű mezei fószer vagyok, de már jóval a szavazás előtt megírtam, hogy pölö a tandíj ügyében a felsőoktatási intézmények valszeg kifognak találni valamit...és lásd, szervezkednek. Valszeg szűkítik az államilag finanszírozottat (ahol tudtommal mostan is köll ám valamennyit fizetni), de ez állami dolog, viszont megemelik a kőccségtérítést...ergo, ha van kölköd aki odajár, vagy hamarosan fog, annak fizetheted majd a megemelt kőccségtérítését, ami azé van, hogy az ingyenes tanuló is tanulhasson... Nem mondom, aki teheccséges nem maradjon tudás nélkül azé, mer nincs pénze tandíjra, de tudtommal havi átlag 10500 lett volna a tandíj...ami lehet valakinek sok, de pár sör, cigi kimarad és nagyrészét behozza...
Ugyan, ugyan. Hallgasd már meg Gyurcsány március 9-i, közvetlenül a népszavazás után tett miniszterelnöki nyilatkozatát. Maga volt az egy merő mutogatás.
Mutogat? Dehogy! Azt mondja, meghajlik a népakarat előtt és elébe megyen a dolgoknak (nagyon helyesen, ha már így alakult)...törvényt mag nyugodtan módosíthat bármikor....
Azért érdekes, hogy a szlovák, stb. példákat emlegetve valahogy nem tartotta fontosnak az ottani terheket emlegetni. Nem súlyozta agyon a gazdasági növekedés szükségességét.
nagyon sajnálom azokat, akik megisszák ennek a levét,
Viszont a korzeti orvosok kozul nagyon keves allt ki azert, hogy nekik igenis fontos a vizitdij es ne hazudozzan Eger ur ossze vissza. Veluk nem tudok egyutterezni.
Csakhogy a kampánynak most már vége. A feladat roppant egyszerű: végre kell hajtani a népakaratot.
Pont ezt teszi a kormany: a leheto leghamarabb megszunteti a vizitfijat. Meghallja a nep szavat, s nem torodik a korzeti orvosok hozongo torpe kisebbsegevel. Vandoroljanak ki a doktor urak, ha itthon nem erzik jol magukat!
magyar politikai elit nem fogja vállalni a távlatos reformok végrehajtásával járó rövid távú konfliktusokat - mondta a Klubrádióban Békesi László.
Igaza van, de azzal együtt a pofáját sújban tarthatná.
Merthogy nagyon jól emlékszem, hogy a Bokros csomagot 90 százalékban ő dolgozta ki, de már beszariság és népszerűségvesztés okán a végrehajtást nem vállalta fel maga.