Kíváncsi vagyok az esélyekre, mennyi az annyi?
Érvénytelen lesz?
Van ami érvényes, van ami nem?
Sehol sem láttam még körkérdést - magad uram, ha szolgád nincsen... körkérdés a blogon..
http://viccesvideok.blogspot.com/
remélem, elmúltűűál már 20 éves és emlékszel az előző rendszerre. minden gyakorlatilag ingyen volt, mégis ácsingőztunk a nyugat és a szbadság iránt.
nem kevesen azt hitték, kolbászból vannak a kerítések...
akinek élnek arrafelé rokonai, barátai tudhatta már akkor, ez nem igaz!
hát most nálunk is "nyugat" van, vagy legalábbis alakulgat!
nehezen, mert senki nem merte vállalni az igazi rendszerváltás kockázatát.
feltételezem, te nem azok közül való vagy, akik most kezdik kapizsgálni, hogy véget ért a szocializmus építése (mert ugye, akkor is csak építgettük...)
tegnap beszéltem a nővéremmel. Németországban 10 EU az első vizitdíj, további beutalás eseté 3... van várólista, aztán az emberek mégsem hullanak... (túúúdom, a jöveledmek is magasabbak)
a járulék levonásoknak senki nem örül.én sem.
de tedd a szívedre a kezedet, te még soha nem adtál borítékot orvosnak?
most adod ennek a töredékét.
üres a kassza.
de ugye nem mered állítani, hogy az elmúlt 6 évben ürült ki?
Krónikus beteg is van a családban, aki már nem jár orvoshoz...
Középosztálybeli bátyám nem tudja fizetni két egyetemista gyerekének továbbtanuását egyszerre. Ez nem esélyegyenlőség, hanem lóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóvvvvvvvvvvvvvvvvvvéééééééééééééé kérdése immár.
Nem tudom. De ami terméket gyárt a magyarországi ipar gerince, az ma versenyképes, nem úgy mint 20 éve.
Hehe...ja versenyképes nyugaton. Apró nüansz, hogy a piacaink meg nem arra lennének...
Igen, jobb van helyette.
Lelked rajta...
A Sanofi vonatta ki a vénynélküli körből az Algopyrint, hogy piacot csináljon a saját Algoflexének...jobban megéri neki az utóbbit eladni, mint az előbbit, ami szintén a saját terméke. Csak apró érdekesség a kapitalizmus működéséről...
s közben nem fizették ki a gazdák jogos EUs jussát 1 évig, majd azután sem teljesen
"jogos"?
ha emlékezetem nem csal, akkor a történet arról szólt, hogy Torgyán dr. minisztériuma elfelejtette a Nemzeti Földalap teljes körű regisztrációját elvégezni, s amikor 2005-ben a kérelmezők benyújtották az igényeiket, kiderült, annyi termőföld nincs is Magyarországon...
szerinted ki kellett volna fizetni az összegeket "bemondás"alapján?
Te fölötted viszont semmilyen "szuronyokat" nem látok,
tehát röhejes vagy.
Már megbocsáss... :)
Nézd, szerintem ritka görény dolog kiprovokálni az agressziót. De igazad van, legközelebb pl. egy nevetségessé tevés céljából ingyenebédet hozónak / ingyenteát osztogatni kezdőnek (ez utóbbit egyszer velünk csinálták meg) egyszerűen a pofájába kell önteni a forró levet, mert addig nem tanul...hiba a burzsujjal ember módjára bánni, mert addig saját magát fogja nyeregben érezni.
Csak tudod, az a baj, hogy én az emberséget önmagamhoz mérem, ergo akkor se fogok szuronyokhoz nyulni, ha csak ezzel tudnám a röhögést a burzsuj pofájára fagyasztani, röhögjön, csak felnő egyszer. Nem ereszkedek a röhögő burzsuj szintjére...
Ma több adósságunk van, és ennek már semmi köze a 18 év előttihez, azt olyan 1997-re visszafizettük. Ez tény. Ahogy az általad kárhoztatott "nem innovatív posványban" ugyi volt a Chinoinnak pl néhány világszabadalma, a mai kiváló, innovatívban meg már Chinoin sincs. A többi ugye szubjektív vélemény:)
"valszeg ugyanezt mondogatták a 47-es államosítások előtt is a kapitalizmus helyeslői a "hőzöngő csőcselék"-re"
Nem nem mondtak ilyet, mert élesben ment akkor a "játék", és egyáltalán nem a hőzöngő csőcselék irányították a dolgok menetét a kommunista SZU szoronyai alatt.
Te fölötted viszont semmilyen "szuronyokat" nem látok,
Nem "némi" adósságunk lett, hanem csak adósságból tudtunk fejlődni, de ez a fejlődés baromira kevés volt az adósságspirálból való kikerüléshez.
S miközben technológiáink fokozott ütemben maradtak le a világ élvonalától, emiatt a biztos csőd felé haladtunk, de nem azért mert béna, hozzá nem értő volt a kormányzat,
hanem mert a csőd a posványos, innovációt visszafogó, pazarló rendszerbe* volt kódolva, az egyszerű túléléshez a rendszert kellett megváltoztatni.
Na ez még: a "3. utas" egy közismert fogalom ugye, azt jelöli, ami nem a létező kapitalizmus, és nem is a létezett szocializmus nyomdokán halad, hanem egy 3. utat hoz létre. Magam ezen belül a tulajdonformák (magán, közösségi, állami) egyensúlyán alapulót preferálnám, ahol az alapvető közszolgáltatás-infrastruktúra állami és nonprofit.
Még mindig nem értem, miért elkurvulás, ha jobb kocsit szeretnék venni
Antisystem válasz | megnéz | könyvjelző 2008.02.12 11:46:33 (758) Nem az az elkurvulás, hogy ki mit akar, az elkurvulás az, ha ezt meg is kapja. És nem kocsit, az nem a létezéshez szükséges alapvető dolog, itt kizárólag EÜ-ről, oktatásról beszélünk.
És nézd, természetesen jogod van az egoizmust és individualizmust értéknek tartó véleményedhez.
ÜdV
ps: na megyek, dógom van...
Addig is halál a vadkapitalizmusra, halál a fafejű rendpártiságra...:)))
Ne maszatolj! Ha már kategorikusan kijelented, hogy a kapitalizmus elfogadhatatlan, akkor mondj másikat. Melyik a harmadik út? gondolom nem magántulajdonon alapuló tárdasalomra gondolsz. Sok választás nem lehet:) Én itt befejeztem, mert off, de nagyon. Meg nem is érdekel, mert teljesen agyament dolog. Ennyi erőből beszélgethetnénk arról is, hogy mi lenne ha hosszú, sárga és csilingel...
Jó, jó Poli!!!!!!! De hogyan lehet egy, többség által rossznak tartott kormányt elzavarni???????? 1 képviselőt visszahívni, aki nem a választói akaratot érvényesíti???? Nem hiszem, hogy az a demokrácia, hogy ami nekem jó, azt ráerőszakolom az emberekre:((((((( Ez max. az USA-ban jó, ahol nagy ívben szarnak a kormányra, hogy merre, mennyiért terjesztik a "demokráciát", miközben a legjobbban élnek a világban!!!!!!! WTC-t meg általában 100 évenként döntenek le a talibok, azt is hamar elfelejtik, mert sokkal érdekesebb, hogy Nicolson milyet fingott:DDDDDDDDDDDDDDDDDD