Keresés

Részletes keresés

plumbeus Creative Commons License 2008.02.17 0 0 233
jó ezen fölösleges vitatkozni hogy ki mit ért azon hogy racionális. a kreativitás emeli a szintet a kreativitás pedig meta racionáls ha maga ezt racionálisnak nevezi akkor nomen est omen:))
Előzmény: Kogitano (232)
Kogitano Creative Commons License 2008.02.17 0 0 232
A racionális gondolkodás mindig is tarolt.
Az ősember is az volt, legalábbis sokkal racionálisabb volt például vadakra vadászni, mint a saját törzsbeli gyerekekre.
Csak ha valaki a racionalitást a rövid távú előnyökkel összekeveri, a korlátozott felfogását annak kiáltja ki ...
Előzmény: plumbeus (230)
zsirosbodon Creative Commons License 2008.02.17 0 0 231
Kérdés mi köze mindennek a topik témájához?
plumbeus Creative Commons License 2008.02.17 0 0 230

a hit nem az erősségem a racionális gondolkodás a felvilágosodás óta tarol márpedig mintha a történelem régebbre nyúlna vissza

az emberiség szintjét az irracionális azaz meta racionális tudósok és művészek stafízorták

bízza rám hogy mit nem hiszek:)))

Előzmény: Kogitano (228)
plumbeus Creative Commons License 2008.02.17 0 0 229
egyenesen a tudomány koronája de mindegy
Előzmény: Törölt nick (226)
Kogitano Creative Commons License 2008.02.17 0 0 228
"a racionális gondolkodás az ami lehetővé tette hogy olyan szintre érjen az emberiség amire ért"

Ezt elhiheted. De tedd hozzá, ez a szint és pozíció éppen a szakadék pereme :)
Előzmény: plumbeus (223)
plumbeus Creative Commons License 2008.02.17 0 0 227

jajj már megint pörlekedni akar ne

előáll a személyes izével aztán csodálkozik...ezt én nem értem kiválóan érti a poláris stb-t de egyébként számomra követhetetlen:)))

Előzmény: avi01 (224)
Kogitano Creative Commons License 2008.02.17 0 0 225
Régen jártál iskolába, vagy nincs iskolás gyereked, vagy van, de eleve te pont ugyanolyan szellemben befolyásolod, mint az iskola és ezért nem tűnik fel neked.

Ma minden a kiskorú gyerekek tudatának a megerőszakolásáról szól.
Helyes és kivánnivaló társadalmi szocializációként beállítva.

És sosem kérdeznek, mindig állítanak, köteleznek, fenyegetnek és büntetnek.

Szerencsés az a felnőtt, akinek még maradt annyi öndetermináltsága, vagy olyan felébresztő trauma érte, ami képesség teszi őt a félrenevelésen való felülemelkedésre.
Előzmény: dr_bubo (210)
avi01 Creative Commons License 2008.02.17 0 0 224

épp elég időt vacakoltam itt.

Ez nem a legelegánsabb módja a megfutamodásnak, de ez van. Emailben akartam megírni, de a cím nem publikus, hogy ha az ember valakit bűncselekménnyel vádol, kötelessége feljelentést tenni, különben bűnpártolást követ el, így aztán két esehetőség maradt, vagy feljelentés, vagy bocsánatkérés és a vádolás visszavonása, de lett egy harmadik, hogy eleg időt vacakoltam. Végülis ez is megoldás.

plumbeus Creative Commons License 2008.02.17 0 0 223

"a racionális gondolkodás az ami lehetővé tette hogy olyan szintre érjen az emberiség amire ért"

hiszi aki hiszi hhh

Előzmény: dr_bubo (220)
plumbeus Creative Commons License 2008.02.17 0 0 222

"ja és ki tudja amit állitolag Mozes iort azt tényleg ő irta e, szóval hagyjuk"

és az mit számít?? akkor Efraim írta ez nem változtat a tartalmon amit maga nem ért

emelt fővel menjen: nyert   

hagyjuk az biztos állítólag Mózes micsoda érv úúú

Előzmény: dr_bubo (221)
dr_bubo Creative Commons License 2008.02.17 0 0 221

ja és ki tudja amit állitolag Mozes iort azt tényleg ő irta e, szóval hagyjuk

mostmár megyek mert épp elég időt vacakoltam itt.

az ég legyen veletek :)
dr_bubo Creative Commons License 2008.02.17 0 0 220

a filozofia nem science.

a racionális gondolkodás az ami lehetővé tette hogy olyan szintre érjen az emberiség amire ért.

Mózest hagyjuk. Ő azt mondta hogy van amit racionális érveléssel nem lehet megismerni. én meg azt mondom hogy amit nem lehet igy megismerni az nincs is, mert semmi sem bizonyitja, hogy van.

Előzmény: plumbeus (219)
plumbeus Creative Commons License 2008.02.17 0 0 219

a filozófia nem tudomány?? érdekes nem természettudomány esetleg

na sóval amit Gödel feszegetett kedves azt Mózes I. könyve ie. 1420-1220 óta feszegeti ennyit a racionális megismerés elsődlegességéről:)))

Előzmény: dr_bubo (218)
dr_bubo Creative Commons License 2008.02.17 0 0 218

a filozófia nem tudomány. itt is szótévedés van. Én a "science"-re gondoltam.
Előzmény: plumbeus (216)
dr_bubo Creative Commons License 2008.02.17 0 0 217

a matematika az egyetlen vallás ami ezt magáról be tudta bizonyitani. (pontosan a Gödel tétellel).

de lásd előző. beief és faith. irracionális elképzelést ne akarj logikai (racionális) elemekkel érvelni.
Előzmény: plumbeus (214)
plumbeus Creative Commons License 2008.02.17 0 0 216

ja mert a tudomány fogasztói nem keverik ááá

gattam párszor hogy a filozófia nem hit kérdése csókolom hogy maga mit hisz róla amit akar

Előzmény: dr_bubo (215)
dr_bubo Creative Commons License 2008.02.17 0 0 215

sajnos a magyar nyelvben egy szó van rá. angolban nagyon jól elkülönül a belief és a faith.

a tudományos hit a belief, ami nyitott a rációra, megdönthető, előrejelzéseket ad amik cáfolhatóak, vagy megerősithetik a hitet.

a faith az amiről itt mint hit szó van.

te ezt kevered itt és mosod össze.
Előzmény: plumbeus (211)
plumbeus Creative Commons License 2008.02.17 0 0 214
tényleg? akkor mi baja van azzal hogy a Bibliának ez már 3000 éve nem volt ily egyértelmű?
Előzmény: dr_bubo (212)
avi01 Creative Commons License 2008.02.17 0 0 213

Bubókám!

Pár hozzászólással korábban azt írtad, most kezdesz félni tőlem. Én nem félek tőled, de te elvitted a beszélgetésünket a higgadt nyugodt síkról egy indulatos irányba, már bűncselekménnyel vádolsz, ezért harag nincs, de én befejeztem  a beszélgetést veled.

Légy jó, ha tudsz!

üdv: avi

Előzmény: dr_bubo (206)
dr_bubo Creative Commons License 2008.02.17 0 0 212

Ó, Gödel óta ez már nem ilyen egyértelmű.
Előzmény: plumbeus (209)
plumbeus Creative Commons License 2008.02.17 0 0 211

rosszul fogalmazott de az én hibám hogy belekapaszkodtam bocsánat!!!

nagyon érdekes hogy ön szerint tudományos kérdés mert a tudomány szerint nem az ön szerint hit kérdése szerintem meg nem hit kérdése továbbá a tudományt ugaynúgy hinni kell aztán érteni tudni mint a nem tudományt azaz a ració nem különb az irrációnál

Előzmény: dr_bubo (208)
dr_bubo Creative Commons License 2008.02.17 0 0 210

nem, nem.

egy kiskorúnak ne mondd meg mit higgyen. ez erőszak. ez nem materialista álláspont. döntse el ha nagy lesz hogy miben hisz.

de azt kérni tőle, hogy képzeljen el valamit aztán igazságként kommunikálni vele, hogy ez reinkarrnáció az lelki terrorizmus.

egy gyereknek ne mondj olyat hogy képzelje el mi volt előző életében. Ez igenis lelki terror. Egy kifejletlen éntudatot befolyásolsz.

majd ha nagy lesz döntse el.
Előzmény: Kogitano (202)
plumbeus Creative Commons License 2008.02.17 0 0 209

"számomra nem evidens miért lenne a világ poláris abból a szempontból ahogy te mondod."

jellemző ))):

Minden állítás vagy igaz vagy hamis és nem lehet egyszerre igaz is és hamis is.

Arisztotelész

legalább a saját bálványait ismerné

Előzmény: dr_bubo (206)
dr_bubo Creative Commons License 2008.02.17 0 0 208

nem a hit jóslatairól van szó, hanem a tudományos elképzelések jóslatairól. pontosabban rosszul fogalmaztam, előrejelzéseiről. te egy szóba kapaszkodtál bele.

Isten léte vagy nem léte szerintem tudományos kérdés. szerinted nem. ez a lényeg.
Előzmény: plumbeus (201)
plumbeus Creative Commons License 2008.02.17 0 0 207
az olvasás nem mindenkinek az erőssége bár írni tudnak
Előzmény: avi01 (205)
dr_bubo Creative Commons License 2008.02.17 0 0 206

számomra nem evidens miért lenne a világ poláris abból a szempontból ahogy te mondod.

számomra nem evidens ha azt mondod isten időtlen és mindig létezik akkor miért ne mondhatnánk ugyanezt az univerzumra, kihagyva istent.

Hiszen a tudomány bebizonyitotta, hogy az idő és a tér egy, és az idő az univerzum keletkezésekor keletkezett. azon kivül meg hogy mi van (ha van egyáltalán) arról SEMMI infónk nincs. aki azt állitja tudja, az nem mond igazat.

ezzel semmit nem magyarázol. semmit.

számomra nem evidens ha mindez igaz is lenne hogy isten marhára foglalkozik velünk. sem az hogy ha egy ilyen időtlen valami van akkor miért ne lehetne több is. és máris visszajutunk Zeuszhoz, Apollóhoz. stb. És akkor jön, hogy válassz. melyikben hiszel.
Előzmény: avi01 (200)
avi01 Creative Commons License 2008.02.17 0 0 205
a jó és a rossz nem definiálható, csakis akként mit tartunk morálisnak, jónak, vagy rossznak.
Ezért akarsz már börtönbe dugni azzal, hogy rámsütöd a kiskorú elleni erőszak bélyegét? Belegondoltál egyáltalán, micsoda durva itélkezés ez? Még csak figyelmesen végig sem olvastad a történetem elírását, a kissrácok maguktól hozakodtak elő, engem is megleptek vele, de te rögtön erőszakot kiáltasz? Komolyan mondom, elképesztő, micsoda indulat és elfojtás van benned, amelyik csak arra vár, hogy alkalmas alanyra leljen és fetörhessen.
Előzmény: dr_bubo (196)
plumbeus Creative Commons License 2008.02.17 0 0 204

na zene füleimnek maga meg süketnek magyarázza Bach-ot ahogy vki mondta egy másik fórumon

Előzmény: avi01 (200)
avi01 Creative Commons License 2008.02.17 0 0 203
Köszönöm szépen, haladunk, haladunk, még folytatom egy kicsit, és keresztre feszítesz engem. Érdemes volt beszélgetni veled.
Előzmény: dr_bubo (197)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!