A tegnapi interjú minden határon túlment. Elhangzott, hogy nem hajtanak végre életmentő műtéteket ("elvesztettünk egy 3 gyerekes anyát"), nem végeznek el életmentő beavatkozásokat ("3 perc múlva abbahagyja az újraélesztést") valamint hosszú távon ellátatlanul hagyják a betegeket ("kiszáradnak az idős emberek"), mert az orvosok "ki vannak égve"... És kiderült, hogy az interjúalany ezzel nemcsak egyetért, de kilátásba is helyezte, hogy eztán ez már csak így lesz! Tehát MEGFENYEGETTE a társadalmat, hogy amennyiben piszkálni merjük a feudális kiváltságaikat, akkor meg fogunk dögleni. Ez legalábbis nagyon súlyos etikai vétség! Pedig még nincsenek is oda ezek a kiváltságok, éppen csak elkezdődött a diskurzus, hogy talán mégsincsenek ezek a dolgok teljesen jól úgy ahogyan vannak. No nem baj, én már váron a jól képzett, lelkiismeretes, igyekvő euniós Román és Bolgár orvosokat.
A Nyugdíjas Polgári Kör meghívására érkezett Körmendre dr. Csókay András idegsebész, aki a hit és a tudomány kapcsolódási pontjairól beszélt az érdeklõdõknek. A Markusovszky kórház osztályvezetõ fõorvosa az elõadásában azt hangsúlyozta, hogy az élete gyökeresen megváltozott, amikor évekkel ezelõtt káromkodó orvosból imádkozó orvos vált belõle.
Az idegsebész elsõként személyes tapasztalatait, életének sikeres és kevésbé jó szakaszait tárta a nyilvánosság elé. Elmondta, hogy elõször mélyépítõ mérnökként diplomázott, s csak évekkel késõbb végezte el az orvosi egyetemet. Munkába állva sokszor nézett farkasszemet a halállal, s kezdetben káromkodó, idegeskedõ orvosként próbált segíteni a bajbajutottakon. Késõbb egy életveszélyes állapotban lévõ gyermek operációjánál döbbent rá, hogy jobb, ha a káromkodás helyett az imát választja. Mint mondta, azon a napon tért vissza gyermeki hitéhez, s azt tapasztalta, hogy azóta könnyebben mennek a dolgai a magánéletben és a munkában egyaránt.
Dr. Csókay András véleménye szerint azt a bizonyos gyermeki hitet logikus és tiszta gondolkodás, közösségi szellem, megbocsátó-képesség, a világra való nyitottság, mások karizmájának elfogadása és a tudás iránti alázat jellemzi elsõsorban. A fõorvos azt is hangsúlyozta, hogy az Istenhez való imádkozás kiöli az emberbõl a stresszt, s utána könnyebben és nyugodtabb körülmények között végezhetõ el egy-egy beavatkozás. Dr. Csókay András az egyetem elvégzése után budapesti kórházakban dolgozott, s mivel nézeteivel sokan nem értettek egyet, távoznia kellett a fõvárosi intézményekbõl. Ezután dr. Németh Attila sebész fõorvos megkeresésére Szombathelyre költözött azóta a Markusovszky kórház munkatársa. Meggyõzõdéseit kezdetben a vasi megyeszékhelyen is többen megkérdõjelezték, de mára azt is sikerült elérnie, hogy a kórtermek és mûtõk mindegyikében megtalálható egy-egy falra függesztett kereszt. Az idegsebész az operációk elõtt mindig imádkozik, s erre buzdította az összejövetel résztvevõit is. „Higgyünk a másik emberben, akkor lesz teljessé a hitünk" - zárta gondolatait az elõadó.
Nem. Az ügyvédjével tárgyal, hogy miként mászhat ki abból a várható orvosi műhibaperből, amit maga vallott be. "Háromgyerekes anyát veszítettünk el, mertnem csinálhattuk meg az életmentő műtétet a reform miatt." nem szószerinti az idézet, de ez volt a lényege a Csókay hűházásnak.
Azt állította,hogy kollégái sz..nak a betegekre, sőt miattuk meg is halnak emberek. Én nem vagyok elájulva az orvosoktól-ilyen produkció után meg pláne nem-, de ez durva. Egy orvos gyógyítson , de ha már mindenáron politizálni akar,hiszen szíve joga, akkor legalább korrektul tegye azt.
Észrevette. Ezért késik a fax, és természetesen a feljelentés is, hiszen ha ilyen esetekről tudomása van, neki kellene jelentenie, hogy a beteg a gondatlan ápolás és ellátás következtében halt meg.
Az a helyzet, hogy p. Oroszt minden nap látom a TV-ben és gyakran piszkolja a magamfajtát. Ha az ő értékrendjébe ez belefér és az én adomból még ezt neki jól meg is fizetik, némi fricskát az általam előfizetett szolgáltatáson meg engedhetek magamnak. Ez belefér az értékrendembe. Sőt közlöm ha kötelező lesz buzinak lenni fel fogok lázadni. Majd megtudjátok mily szörnyű a nép! Nem lehet csak úgy egy-két lóf@sszal elintézni.
Azért ez jelelmző: rátok is,meg a modikra is.. .o( Valaki büszkén leírhatja,hogy Pedoroszta, de ha én anynit írok,hogy szerintem ő az,hiszen mindenki magából indul ki,akkor az éber modi egyből itt van és töröl, a jobboldlal meg engem hülyéz le.... Éljen a ti demokráciátok.. :o((
Csókay le is szarta. Nemcsak Oroszt, a kollégáit, és beosztottjait, akik [b]szerinte[/b] a beteget nem etetik, itatják, akik életveszélyes állapotban lévő beteg ellátását reformra hivatkozva nem végzik el. Csókay nemcsak őket a betegeket is leszarta.