Megjelent a MIO következő GPS "generációja", széles kijelzővel. Találkozott már vele valaki? A véleményeket várom, gyakorlatban hogy vált be, ki hol, mennyiért jutott hozzá, milyen térképek vannak hozzá.
Nem, Schaf a gép sajátjától eltérő SI alaklmazása ellen is tiltakozik, szerinte jogos az az elvárás a Mitac részéről, hogy ha az SI-jében levő programok 2 év alatt használhatatlanná öregednek, akkor vegyél egy új PNA-t, mert te szerződésben kötelezted magad, hogy a Mitac vasán csak az ő általa szállított szoftvert használhatod.
Hogy a partizán SI által indított program maga warez (mert az SI free szoftver), az a következő kör. Abban nincs véleménykülönbség.
"az NNG (mert a kártyát valószínüleg ő sokszorosítja, nem a TopMap) csináltasson új térképet a TopMappal"
Amit persze nem köteles ingyen adni, ha nem ingyenes örökéletet ígért. Én a Mitac helyében az egész frissítési ügyet odacsaptam volna az NNG nyakába, annak megvan a terjesztő rendszere, keressen vele pár fillért. De nem járatom le a Mitac nevét.
A szoftver licenszszerződéssel azt írom alá, hogy nem fogom feltörni, továbbértékesíteni, és mivel OEM szoftverről van szó, csak a hozzá kötődó készüléken használom. Ezt nem is sértem meg. Az NNG érdekei védve vannak vele. Esetleg majd akkor lesz gond, amikor a Stopworddel csak hekkelt iGO-t tudok majd használni, de annak semmi köze a Mitachoz.
A TopMap benne van a képben, mert ő a térképgyártó, az ő térképei avulnak el, ebből van a cirkusz. Azt jó lenne tudni, hogy mivel ő a térképfejelesztést folytatja, mi akadályozza abba, hogy az NNG bevonásával, vagy akár önállóan is, de a Mitacot kihagyva hazai boltoknak frissített térképet adjon el Kelet-Európáról. Ha ezt nem tiltja MEGBÍZÁSI szerződése, akkor hülye, mert jó pénzt kereshetett volna annyi költséggel, amennibe a kártyára írrás kerül.
A Stopword a Mitac érdekeit sérti, mert ő azért szállt ki az NNG-vel kapcsolatos üzletből, mert az új masináiba nem akart NNG szoftvert, viszont jó sok Moovot akart eladni. Ha talál olyan hülye vevőt, aki mégegyszer tőlük vásárol. De semmit sem tehet, mert az ő jogai a hardverhez kötődik, és azt sehol sem íratta alá, hogy az ő hardverjét (a garancián kívül) mire használja. Akár diót is törhet vele, vagy szétszedi és a részegységeit másra használja.
Nem kell neki megígérni a térképfrissítést, neki az eszköz rendeltetésszerű használatát kell biztosítani. Ha egy bíróság úgy itéli meg, hogy egy navigációs eszköz elvárt élettartama pl. 5 év, és ezt 3 éves térképekkel nem lehet biztosítani, akkor vagy visszaadja a pénzt, vagy ő gondoskodik arról, hogy az NNG (mert a kártyát valószínüleg ő sokszorosítja, nem a TopMap) csináltasson új térképet a TopMappal.
De igen aláír.. csak ezek szerint te sem olvasol. :) A szoftver használatbavételével elfogadja, egyszer s mind aláírja a szerződést.
Ezzel együtt kevered a szezont a fazonnal... a TopMap-nak csupán annyi köze van az iGO-hoz, mit a TeleAtlasnak vagy a Navteq-nek. A készülék eladásakor pedig SENKI nem ígért akár csak 1 hónap térképfrissítést sem!!
Az csak később a NAVON korszakban lett divat, amit néhány hét után az NNG le is tiltott, mivel senki sem garantálhatta a térképek frissítését. ,-)
Mutasd meg, hogy hol van ez a licenszben. Max. a garanciális feltételek között, ami logikus. A garancia lejárta után a hardver eladójának semmi joga nincs a hardveren futó szoftverhez. A stopwordot lehetővé tevő lehetőséget a Mitac nyilván azért hagyta benne a rendszerben, hogy lehessen hibát javítani, továbbfejleszteni. Utóbbi elmaradt.
A sz...ban hagyás esete ezért megvalósult, mert a régi gépen futó újabb MioMap (tudtommal) nem került forgalomba, a régihez való térképfrissítést a TopMap nem folytat(hat)ta (talán egy Mo. térképet adtak ki 2009-ben). A hazai kereskedelmi törvények egy ilyen nagyértékű hardvernek több éves használhatóságot írnak elő. Márpedig egy navigációs eszkóz térképfrissítés nélkül nem felel meg az eladáskor igért szolgáltatásnak.
A Mio x20 családot 2007-ben még forgalmazták full Eu térképpel, amit már 2008 után nem frissítettek. Azaz használhatatlanná vált a hardver.
Nem egészen, mert a készülék licence eleve nem engedi ezt a fajta módosítást sem. :)
Amit írsz az pedig NEM IGAZ! A MIO lehetővé teszi a frissítést FIZETŐSEN az új Mio szoftverre. Az igaz, hogy annak köze nincs az NNG szoftverhez és annak minőségéhez, de a lehetőség adott.
A MIO-nál ez bocsánatos bűn, mert sz...ban hagyták a vevőiket.
Egyébként a Stopword a firmware által nyújtott legális lehetőség. A linkelt megoldások az indítómenüt tartalmazzák, a benne hivatkozott programokat nem. Azt mindenki onnan szedi, ahonnan az erkölcsi érzéke megengedi.:-)
Ugyanaz lehet a megoldás, mint amit eddig az x20-as családról leírtunk, elfelejteni a régi rendszert és a stopword-os trükkel új menut, programokat tenni a helyére. Olvass vissza párszor tizet.
Persze más az x10 és az x20 sorozat, de lehet, hogy ebben a bootolási rendszerben egyeznek. Nem sokba telik kipróbálni.
Ez azért volt jó nekem mert már készen volt és nem kellet a nulláról mindent felépíteni. Idő hiányában nem tudok sokat foglalkozni vele, de így sikerült megbuherálni.
Szerintem felejtsd el a Mio saját eredeti rendszerét, az már halott. Vannak kerülő megoldások, amikkel a saját menüjét le tudod cserélni egy újra, ami a Systeminformation nevű német programra épül, ami megállítja a Mio eredeti bootját és átirányítja a saját felületére. Ez egy keretrendszer, amivel azt indítsz el, amit nem szégyelsz. Nézz szét itt. Én megcsináltam a haver C520asára, azóta is használja.
valaki tudna segíteni C520-asom van. Megcsináltam az idézett lépéseket, mégsem nyitja meg a kért programot, nem csinál semmit ha rámegyek a Miomap ikonra. Már kezdem feladni hogy nem lehet frissíteni ezt a vacakot... 3 napja mást nem csinálok csak fórumokat olvasok hogy sikerüljön de nem jön össze.
MIO C720-as térkép update-re lenne szükségem... van linketek? bármi ötlet? a saját oldalukon túl bonyolult... és mellesleg nem is dob ki semmit rá.. :(
2009-es. A legjobb, amit tehetsz, hogy elfelejted az eredeti MioMap-ot, és visszalapozol zen az oldalon a partizán megoldásokért. (pl. Stopword és Systemnormtion alapúak-.)
Hogy ne maradj válasz nélkül:Ez van a topic fejlécében:"GPS, PDA, térképszoftverek, egyéb bigyók GPS, PDA, jogtiszta térképszoftverek és egyéb bigyók topikjainak fóruma Warezolás=nick- és hozzászólástörlés"Bocs, de ez elég egyértelmű. Üdv: StMiklos