azért szép dolog, hogy amíg mindn országban megtisztelik a vallásokat így-vagy-úgy, addig Gyurcsány képes lenyomni egy húsvéti beszédet anélkül, hogy a kereszténység szó elhangzana benne, hogy Jézust vagy a Nagy Pénteket ne is említsük - ma, Nagy Pénteken :)
de mit várunk egy KISZ-estől, egy ifjú kommunistától?
Mindenesetre az Úr (akinek létezésében természetesen nem hiszek, kollektív projekciónak tartom, mint az összes vallást), ha érdemel bármilyen tiszteletet, bizonyára le sem szarja, kit hogyan temettek el.
megnyugtatlak, tudják leszármazottaim, akkor és úgy halok meg, ahogy és amikor én akarok, papot a közelembe nem engedhetnek; a biztosításom fedezi elhamvasztásomat, és a hegyekben szórják majd szét!
En minden vallasi hatter nelkul nagyon kellemesen megtudom unnepelni a husvetot,Kinezek az ablakon es baltimore osszes cseresznyefaja viragzik, gyonyoruen sut a nap bar kellemetlen huvos szel fuj,mindjart elkezdem kirantani a halat,amit lenn fogtam New Orleansban , speckled trout (tengeri sullo) sok sultkrumli hozza es tartar martas, feher szaraz bor holnap megfozzuk a sonkat a tojast ,a nejem megfesti es vasarnap reggel csapunk belole egy nagy zabalast a fiammal nejemmel ,menyemmel es a legifjabb onokammal, hozza boros tea mert en azt iszom minden husveti reggelihez,masnap meg reggel meglocsolom csajokat es szepen viszarepulon NO-ba a dogmelegbe.
Nem csak ez a magyarázat, hanem az is, hogy ami ellen fölléptek, az valóban ocsmány, undorító, embertelen, aljas dolog volt - de legalábbis önmagát túlélt valami.
Na most pedig itt (is) nem kevesen használják azt a hangot, amelytől undorodva annak idején - akár 1918-19-ben is - sokan komcsik, ill. komcsik szimpatizánsai lettek.
Miert ne lehettek volna nepszeruek hiszen azt igertek amire az emberek nem keves szazaleka vagyott,az meg mas dolog ,hogy ebbol semmit nem tartottak be szinte a regi tarsadalmi osztalyok felszamolasan kivul beleertve magat a munkasosztalyt is.:-))
amugy MO-on tobbmillo ember mindenfle valasi hatter nelkul tartja a husvetot,mar ami az husveti szokasokat illeti,mint sonkafozes es eves, tojasfestes, aztan az egyedulallo magyar szokas a locsolkodas.Es a kolkok a tojasba dobalast legalabbis amikor en srac voltam,ma mar biztos nem divat meg nincs se tantusz se rez huszfilleres.