Hát nemtudom:D Kezd elegem lenni belőle:)Főleg,ha csak egy ilyet tudsz összehozni:S A kék és a sárga szinek..nemtudsz normálisan WB-t állítani..yó lenne valami egyéni mint pl a Canonokban!
Hát itt a mélység élességre se mondanám,hogy tökéletes...de te azt mondod.hogy a rövid záridővel látjuk a viz mozdgását? nem ....mivel kivan világitva ezért a hosszu zárral a vizmozgása nyomon követhető lenne...am félreértés ne essék nemrossz kép...
Ne sértődj lécci meg, amit most mondok: de szerintem ez az igazi földhözragadtság. Az igazán nagy dolgokhoz/teljesítményhez mindig valami más, valami plusz, ösztönös kreativitás, valami megfoghatatlan merészség is kell... ami lehet, h éppen az, h nem látszik a háttér...
Pont akkor lehetett volna a viz mozgását "nyomon követni" ha hosszabb záridőt használ..
Negatív. Nem. Sőt: abszolúte nem. Ugyanolyan ez, mint a nappal szemben történő fotózás. Elvileg szabályellenes. Elvileg megköpködik az embert, ha nappal szemben fotóz. Aztán egy-két különleges fotó valahogy mégis a nappal szemben készül... Azaz funkciót is kaphat, most nincs példafotóm, este keresek. Csoki bácsi jó esti felvételt csinált és egyértelműen látszik, hogy nahgyon is jól tudja, mi az a záridő, meg blende. Az al-expó funkciója az volt, hogy a környező világot a lehető legnagyobb mértékben zárja ki, hogy a szökőkút mozgására irányuljon a figyelem. Persze a környezet nem nagyon látszik, de a sajátos cél eléréséhez ez is kell.
Én is nagyon szeretem az esti fotózást, alexpót ugyan nem szoktam használni, de Csoki bácsi fotója csillagos ötös. Szerintem.
Funkció? Ezt lécci elemzd ki...Pont akkor lehetett volna a viz mozgását "nyomon követni" ha hosszabb záridőt használ...és akkormég valami látszana a háttérben is!