Nekik még nincs topik nyitva, pedig szerintem ezerszer nagyobb a tudásuk mint a hazai gasztronómia önjelölt világ- és olimpiai bajnokainak, sztárséfjeinek stb. Beszéljük meg, ki mit gondol a cikkeikről, írásaikról, stb.
Volt november 15-én is: Filzmoosi üdvözlő tányérok http://www.mno.hu/portal/597399?searchtext= és november 29-én is: Vér és fokhagyma http://www.mno.hu/portal/600343?searchtext=
Ő valójában nem (csak) Írországban, hanem egy ír cégnél dolgozik, kamionozik, és nem minden nap jár menő étterembe enni. De mivel Ő hívott meg bennünket, ezért úgy gondoltam elviszem valami jó helyre.
Szép napot mindenekinek. A "rossz sorsom" úgy hozta, hogy a jövő héten pár napot kell eltöltnem Dublinban , az ott dolgozó öcsém jóvoltából. Ha tudtok ajánljatok valami jobb éttermet. A Chapter One honlapját megtaláltam. Vélemény róla? Ár érték arány? Kell előre asztalt foglalni? Előre is köszi a segítséget
A topik címadói a magyar gasztronómia megújítását tűzték zászlajukra, én ezzel párhuzamosan azt, hogy rendet vágunk az étlapok kusza világában is.
Nyitottam egy topikot az étlapírás buktatóiról, és bár egyelőre szélmalomharcnak látszik, de bizakodom. Ellenséget már szereztem, ez is bizonyítja, jó úton járok...:))
Kukkantsatok bele, és hozzátok az elrettentő példákat, biztosan van rengeteg.!
igen ott szoktam olvasni, de teljesen más az ember érzése, mikor szombaton, a finom ebéd után ejtőzve a nappaliban széthajtja az újságot és lassan ráérősen elolvassa a cikket
Ki tudja mi történt MBT-BD szerzőpárossal, nagyon rég nem olvastam a szombati újságmellékletben tőlük semmit. pedig üde színfoltja volt a hétvégéinknek
A királyrákoknak akad tudományos neve, azaz léteznek és mindjárt három fajuk is előfordul az óceánokban, mint a
A keleti királyrák: Penaeus plebejus.
A nyugati királyrák: Melicertus latisulcatus.
A vörösfoltos királyrák: Penaeus longistylus
A hímek súlya általában nem több, mint 110g, a nőneműeké pedig 220g. Általában 14-21 cm hosszúak, de lehetnek akár 30 centiméteresek is. Kereskedelmi forgalomban az 50 g körüliek a legelterjedtebbek.
Ha nem friss, rossz a hurka, akkor normális helyen az olyan, mintha nem lehetne kapni. Akkor nem kell kitenni... Szerintem. Ill. szeretnék olyan helyen élni, ahol ez így van.