a számlának tartalmaznia kell hogy számla vagy nyugta,a szolgáltató nevét címét, a beteg nevét TAJ-számát, az összeg,a befizetés jogcímét, a fizetés módját,időpont.
mea culpa olvtársak, mert úgy tűnik hogy adómentes:
"A befizetett önrész teljes összege a szolgáltatónál marad, ezért ez a pénz, évente csaknem 20 milliárd forint az egészségügyi ellátás fejlesztését és minőségjavulását szolgálja."
na, mongyuk az orvoslátogatóktól szoktam gutaütést kapni...olyankor mingyá méretem a vérem nyomását, a dokihölgy meg hüledezik: toloba úr! felidegesítette a zorbán?
hát, mire a fogorosom végez velem, akihez időpontra mentem, és, sosem volt csúszás, akkorra az asszisztensnő kiállítja a számlát, fizetek, és viszontlátásra; de, a háziorovosok különleges példány, az ő asszisztenseiktől nem várható el ilyen, mert ők at OEP-et, mindannyiunk közös befizetéseit rabolják le, minakidő nagy része a gyógyszargyártók orvoslátogatóival való bájcsevegés! az adófoizető meg fizet, mint a katonatiszt!
lehet, hogy blöff és 64 vagy 66.... Megvan a rendelet szövegében, hogy kiknek kell fizetni és mennyit, az OEP-nek pediglen megvan a listája a fizetőkről és nemfizetőkról...elég pontosan kiszámolható...
majd kitalálják hogy az legyen, ha önként nem fogy elegendő
és beleépítenek egy kokárdaszenzort, ami barnás halálsugárral bénítja meg a nemzeti oldaliak nemzőidegeit, míg ellenben a kokárdátlanokra potemixet lövell...
Én nem egészen értem, a vizitdíj beszedése miért tartana akár csak 10 percig. Ott egy nyugtatömb, bele kell írni a nevet esetleg taj-számot, azt eddig is regisztrálni kellett, átvenni a pénzt és kész. De lehet, hogy rosszul gondolom, nem követtema vizitdíj beszedésének formai követelményeit...
persze, de ettől függetlenül a sima félperces időbe nem fog beleférni. bár ez részletkérdés a többi mellett, hogy most összesen 20 vagy 29 percet visz el pluszban.