Már nem is érdekel, hogy mi legyen a romákkal. Csak arra lennék kíváncsi, hogy miként lehetne meggyőzni rasszista előítéletekkel élő honfitársainkat, akikből számosan vannak jobb és baloldalon is, hogy butaságot beszélnek?
A cigánykérdésről az a véleményem, hogy pont úgy kell őket "megnevelni", ahogy minket is "megneveltek". Hajdan volt a magyarok nyilaitól ments meg uram minket. Aztán rákényszerültünk, hogy a nyugat védőbástyája legyünk. Bevállaltuk a pufferállam szerepét a nyugat és a keleti hordák között. Választhattunk volna más utat is. Akkor úgy járunk, mint a hunok, kunok, mongolok.
De ez a topik nem erről szólna. Hanem arról, hogy hogyan lehetne mindenfajta rasszizmust megszüntetni. Megismétlem: csak őszinteséggel. És hozzáteszem: az egyenrangúság alapján. És hozzáteszem: a kettős mérce kidobásával.
Te és a burkolt magyarozással mi a helyzet, mert értelmezni én is tudok. Példul mikor Gerő Andris elmagyarázza, hogy az Árpád-sávos zászló, ha a parlamentben van, akkor történelmi zászló, ha gyurcsány ellen tüntetnek vele, akkor fasiszta. Ezt adta elő tegnap este a Hírtévében, na ezt értelmezzétek...
Gondolkodom én közben is, bár mondjuk holnap büntetőeljárási jogból és nem pedig pej-ből vizsgázom, de mindent megteszek, aztán este folytatódhat a dolog.
Uuuu de nagy kulonbseg...Ez mar kezd szanalmas lenni ha ilyen nyakatekert modon probaljatok vedeni a vezert.
Orban nem antiszemita csak zsidozott egyet. Erre Orban beperli oket, hogy nem is amit jogerosen elveszt...Persze ilyenkor nincs az amit a fidesz allandoan muvel hogy a birosag kimondta hogy az ES hazudott nem fideszes ceg....Nem, ilyenkor nem azt mondta ki hogy orban antiszemita nezteket hangoztatott (=zsidozott) mert nem is vizsgalta...Bezzeg az emlitett ugynel ahol szinten nem vizsgalta, ott az kovetkezik belole.
Simon és Újhelyi nem állították, mondta ki a bíróság, hogy Orbán antiszemita, hanem csak annyit mondtak, hogy a politikus szövegét "burkolt zsidózásként" is lehet értelmezni.
//"...álltunk mi is sokszor hülyén nyugaton egy- egy pöpecebb vizesblokk előtt, mert fogalmunk sem volt, hogy mit hogyan kell használni...."//
Így igaz!
Csak nem vittük haza. Ha mégis ilyesmire vetemedtünk volna, legalább elkezdtük volna tanulmányozni, hogy hogyan is működik, és másodszorra már nem írthatták volna ki, hogy "magyar ne lopj"
Volna, volna, volna, nem véletlen alakult így a mondat! A példád miatt.
"Hisz a rasszizmusnak éppen az a lényege, hogy az a gyerek csupán azért nem képes normális felnőtté válni, mert cigány és mint ilyen genetikailag alkalmatlan rá."
Tusnadfurdo
Orbán Viktor a magyar baloldalról, amely "rárontott a nemzetre", egyebek között azt mondta: "nekünk egy nemzeti baloldalra is szükségünk van. Sokan persze szkeptikusak, mondván, hogy különböző, hát genetikailag talán túlzás lenne mondani, inkább fogalmazzunk úgy, történelmi meghatározottság miatt ennek az esélyei csekélyek".
Idokozben , Orban jogerosen el is vesztette azt a peret amiatt a fenti kijelentesere jott leantiszmitazas ellen inditott !!!
//"...az országban a cigány lakosság egy jelentős része a harmadik világot idéző szintű barbárságba süllyedt szellemi értelmeben tökéletesen elszakadva az őket körülvevő civilizációtól, ..."//
A megoldóképlet csak helyes axiómák esetén hozhat eredményt!
Igazad van, csak:
*nem lesüllyedt, hanem képtelen volt még segítséggel is egy részük KIEMELKEDNI az öröklött barbárságából.
*Nem biztos, hogy akart volna. Ugyanis amit mi nagyképűen barbárbárságnak tartunk az az ő saját KULTÚRÁJUK.
*Nem csupán "magyar" ügyről van szó! Nyugat is nehezen honosítja civilizációjába a cigányokat. Carmen dolgos leányzó ugyebár egy dohánygyárban, mindaddig, amíg be nem indul a csempészszezon.
Az operát róla nem a rasszista magyarok írták! (Sajnos! :-))) ...)
Most jól értem, hogy azt szeretnéd elérni, hogy ne csak ne lehessen nyilvánosan leírni, hogy az ég kék, de még csak gondolni se lehessen rá, sőt, mindenki pirosnak lássa, mert ugye az, ezt mindenki tudja.
Nem akarok igazságot tenni, hogyan ítélhetném meg, mekkora a nyomor, de szerinted nincs ilyen? Mert szerintem van, már amennyire a cselekedeteikből meg lehet mondani, hogy miért nem tesznek többet magukért (nyilván nem könnyű).
Te egy megátalkodott némber vagy, akihez nincs sok kedvem, de ha már ennyit dumáltam...: az "öröklött életvitel" önmagában nem jelent "genetikailag alkalmatlan"-t. Amúgy politikus ne mondjon ilyet...
Tudod, a cigány önkormányzatoknak és egyéb kisebbségvédelmi szerveknek, cigánymédiának éppen az lenne a feladatuk, hogy pótoljanak TÉGED az olyan szülök esetében, akikről most említést tettél.
Na! És ehelyett mit tesznek? Szídalmazzák a rasszista magyarokat jópénzért és követelőznek az államtól.
Az elmélettel semmi bajom - hidd el, hogy nyíltan közeledem azokhoz, akikhez lehet, és jóindulatú vagyok, de még mindig hiányoznak a konkrétumok. Vagy csak én nem ismerem őket. A gyakori nyomor egyértelmű, ugyanakkor sok olyat is láttam, hogy boldogulnak. Valami nem stimmel...
"Hisz a rasszizmusnak éppen az a lényege, hogy az a gyerek csupán azért nem képes normális felnőtté válni, mert cigány és mint ilyen genetikailag alkalmatlan rá."
Jeszenszky Geza, az Orban-kormany amerikai nagykovete: The Washington Times(-ba irt levele), 1999. július 12.
Mielôtt úgy gondolnák, hogy magyar nagykövetként szépíteni akarom hazám nehézségeit, legyen szabad néhány tényt leszögeznem. Magyarországon népes cigány kisebbség él, súlyos társadalmi problémák közepette, ezek legfôbb oka a szegénység, az elégtelen iskolázottság, sok esetben pedig az öröklött életvitel, amelybôl a felemelkedésnek a szándéka is hiányzik.