//"......Csak a feketmunkával, a minimálbérrel, a csempészettel úgy évi 6000 milliárdot tüntet el az ország népe kézen-közön... "//
Az ország népe tényleg csempészetból élt? Oszt a minimálbér kinek hozott hasznot? Nem a munkaadónak? Nehogy azt állitsd, hogy a zsebből bruttót folyosított a manusz. Kezd igazolódni rossz előérzetem, olvass csak bele:
Egy kormánynak gyakorlatilag nincs érdemi hatása agazdaságra... mer' a gazdálkodó azt csinál, amit akar, a kormány meg nem. Ha nem lenne köbö a GDP 30%-a körüli - de inkább felette járó - feketegazdaságunk, akkó' itten nem lenne porblema, asse tunnánk mija kőccségvetési hijány, meg a zállamadósság...
Csak a feketmunkával, a minimálbérrel, a csempészettel úgy évi 6000 milliárdot tüntet el az ország népe kézen-közön... köbö 1000 milliárd ollan szociális jellegű támogatás kerül ollan kezekbe, akiknek semmi szükségük rá... Drága Kartácsam, ezt a pénzt mi loptuk szét - ánblokk... osztán, hogy kinek mennyi jutott belőle? Az más kérdés...
"nem mondom, hogy Orbán dörzsölgeti a skodalámpát, de bassza meg, nem próbált meg se tönkretenni, se kizsebelni!"
Szlovákia példája kb. igazolta, hogy normális kormányzati lépéseket, reformnak látszó tárggyal, csak kormányváltás nélkül lehet elkövetni. 2002-höz képest most kapaszkodhatunk a gyorsvonat ajtajába, amelyik becsípte a szakadt nadrágunkat..
Ezzel nem azt akarod mondani, hogy a szintemet nem tudtad beloni!? Aaaaa... nem csapsz be, latom am, hogy csak kivancsi vagy ra, hogy igazat mondanek-e, de kozben meg nagyon jol tudod a valaszt!
Nem is szamitottam ra. Aki ilyen keson seperc megmondja, hogy nem ertek a joghoz, az nem is tudna az en szintemen informaciot atadni, pontosabban en nem tudnam befogadni.
Most bármilyen 10tázatlan vagyon eredetére nyugottan válaszóhatos azt, hogy kárpótlási jegyekkel kereskettél a másodlagos pijacon, oszt abból lett a vagyonod... ehhez nem kötnék semmit... inkább egy tabula rázást proponánnák, vótt, ami vótt, mostan eccer elszámolunk és egy festői államigazgatási-, adó-, egésségügyi reform után 50 forint adóhátralékér' is megy a csukdába a delikvens... ha egy közbeszerzés csak hangyányit nem a köz érdekit szóggájja, a kiírói alphangon két év... itákdálse...
Majd ha mas is jelentkezik, hogy nem vilagos. Addig maradsz egyedul ostoba, vagy boncolgatod egy picit, hatha nem is olyan nehez. (Ezen a ponton adjunk halat az Urnak, hogy nem lettem pedagogus! :)
Tökre igazad lenne az egykutyázásban, ha Medgyessynek ilyen megszorításokkal kellett volna kezdenie a maga miniszterelnökségét Orbán után. De nem kellett, ugyanis Orbánék nem bírták ennyire padlóra vinni az országot. Ezzel szemben a Medgyessy-Gyurcsány duó. Annyit pofáznak mostanában teljesítményalapú minősítőrendszerekről, nem kellene összevetni a két banda gazdasági teljesítményét? Nem kellene összevetni, hogy mit hagytak maguk után? Hogy mennyire hatoltak vagy hatolnak be az egyszerű emberek magánéletébe, a lehető legdurvább módon, a pénztárcájukon keresztül? Legyünk már egy kicsit objektívak! Én nem mondom, hogy Orbán dörzsölgeti a skodalámpát, de bassza meg, nem próbált meg se tönkretenni, se kizsebelni!
Szerintem a vagyontisztazasos nullkilometer kijelolest tekinthetjuk uj allamalapitasnak, es a hordereje is nagyobb, mint barmilyen alkotmanye lehetne. Nevezhetjuk is nyugodtan Junta Chartanak.
De, ezek bizony egykutyák... szarfaszú köcsög mind, a párttagsággal, alapszervekkel, apámfaszákkal egyetemben... nincs köztük különbség... a többi meg nem érdekel...
Nna, az is köllene, de eddig egy Szent István államalapításáról megemlékező törvényre futotta csak... 2000. évi. I. törvény... Pedig de szép is lett vóna, egy illen rencámú Alkotmánnyal átlépni a harmadik évezredbe... még tán ábrándoztam is erről itt a Fórumon...
Mind1... Őszintén szólva, egyre inkább amondó vagyok, jobban járnánk egy uniós csődbiztossal, mit ezzel a tetűláda elittel, amink van...