1. ... Gyurcsány Péter távozásuk előtt aláírta a jegyzőkönyvet, amely szerint elismeri a cselekmény elkövetését. (Napi Ász)
2. ... Nyakó István azt mondta, lopás gyanújával valóban megvádolták a fiút, aki azonban nem ismerte el azt... (Napi Ász)
3. Az esetről a biztonsági őrök jegyzőkönyvet vettek fel, a fiú édesanyja pedig "az eljárás ellen tiltakozva ugyan, de kifizette az áruház követelését". Gyurcsányék szerint "a csokik nem a boltból származnak. A jegyzőkönyv aláírásával csak azt ismerték el, hogy Pétert átvizsgálták, és nála mit találtak, de a jegyzőkönyv minősítést nem tartalmazott. (Gyurcsány blog, Index)
4..Az Index szerette volna megszólaltatni az üzletlánc vezetőit, biztonsági őreit, de eddig ez nem sikerült. (Index)
Egyelőre itt Nyakó és Gyurcsány(ék) állítása áll szemben az Ászban (MN-ben, hírtv-n) megjelentekkel, elismerték-e vagy nem. Miért kellene látatlanban hinni, hogy melyikük mond igazat?
a. Ha van kamera felvétel magáról a lopásról - egyértelmű.
Azért kell a jegyzőkönyv (ha már a kamerás felvételt kiadták az Ásznak vagy a Hírnek és nyílván megvan), mert:
b. Ha elismerték a jegyzőkönyvben a lopást (azaz Gyurcsányékkal és Nyakóval szemben a Napi ász (MN,hír) igazat állított), akkor nincs mit rágni - egyértelmű.
c. Ha eddig nem igaz, akkor lehet folytatni a vonalkódosdit (ha ez a jegyzőkönyvben rögzítve van) - ha ez bizonyíték, azaz egyedi azonosítóval rendelkeznek az árucikkek és a sorozatszámok alapján beleillenek a készletbe - lopott a srác.
d. Ha eddig egyik se - marad a hit (és az ártatlanság vélelme).
Volt kitől tanulnia! A jegyzőkönyv felvételénél bevalotta tettét. Természetesen nem őt kell elitélnünk, hanem azt aki belekergette ebbe. Ha a hataloméhség, harácsolás, fontosabb mint a gyerek, akkor valamivel fel akarja hívni magára a figyelmet.
1. A srác nem biztos, hogy lopott, ezt csak te állítottad - alátámasztani persze nem tudod.
2. Az ügyészség az egyik cégének beperlését (polgári perben) tette lehetővé a fityeszes pártkatonával az élen. Mellesleg:
"Az ügyész csak semmiségi okból lenne jogosult pert indítani, de ennek feltételei a fentiek szerint nem állnak fent" - ezt írta 2004-ben Polt Péter legfőbb ügyész Szíjjártó Péter fideszes képviselőnek adott válaszában. A részletes, adatokkal alátámasztott összegzés szerint a Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel kapcsolatba hozott Szalay utcai ingatlanügylet nem sértette a jóerkölcsöt. Az ügyészség véleménye a 2006-os választások előtt egy héttel mégis megváltozott. Az ügyészségi szóvivő szerint azért, mert új adatok merültek fel.
Nu, hol vannak azok az új adatok? Ha csak azt nem tekintem annak, hogy idén választások vannak és ez volt az egyetlen, amibe kín-keservvel bele tudnak a rasszistáék kapaszkodni és indíthatnak egy polgári pert Gyurcsány egyik cége ellen, valamikor, ugyanis a beadványt még mindig nem írták alá.
"Az ügyész csak semmiségi okból lenne jogosult pert indítani, de ennek feltételei a fentiek szerint nem állnak fent" - ezt írta 2004-ben Polt Péter legfőbb ügyész Szíjjártó Péter fideszes képviselőnek adott válaszában. A részletes, adatokkal alátámasztott összegzés szerint a Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel kapcsolatba hozott Szalay utcai ingatlanügylet nem sértette a jóerkölcsöt. Az ügyészség véleménye a 2006-os választások előtt egy héttel mégis megváltozott. Az ügyészségi szóvivő szerint azért, mert új adatok merültek fel.
Nu, hol vannak azok az új adatok? Ha csak azt nem tekintem annak, hogy idén választások vannak és ez volt az egyetlen, amibe kín-keservvel bele tudnak a rasszistáék kapaszkodni és indíthatnak egy polgári pert Gyurcsány egyik cége ellen.
" majd mocskosul megrágalmaztűál valakit." Te rágalmazol engem mocskosszájuka. Én azt írtam a fiura, hogy belelépett a szarba. Ne mondd, hogy nincs benne, meg nem lett "büdös" körülötte! Az apját meg már perli az ügyészség. Mit akarsz még, mocskoska?
"d. Ha eddig egyik se - marad a hit (és az ártatlanság vélelme)."
Marad a hit drágám. Én is hiszem amit akarok, meg te is hiszel amit akarsz, csak ne kürtöld tele a világot a hiteddel, mint objektiv valósággal. Mert akkor én is azt teszem. A demokrácia már csak ilyen.