A testület megváltoztatta korábbi határozatát, a Szalay utcai, korábbi állami ingatlanok ügyében és különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés bűntettének gyanúját állapította meg.
Gondolom Mikola elmult heti szerencsetlenkedese utan Polt is belatta, hogy valamit lepnie kell neki, a fidesz volt kepviselojeloltjenek is.
Még egyszer: mielőtt elélveznétek: polgári igény merül fel, mégpedig a jog peremén táncoló rkölcsi alapon, amit majd a bíróság fog mérlegelni.
Bűncselekmény se égen, se földön.
És ugyebár, az a fránya bíróság dönthet majd akár úgy is, hogy nem ütközött a jó erkölcsbe az ügy...
Szóval tehát: miért mondjon le valaki, akit feljelentenek? Ilyen erővel egy nap alatt bárkit ki lehetne ütni a pozíciójából. Ne viccelődjetek... Várhegyi Attila vígan államtitkárkodott, és csak akkor mondott le (bűncselekmény miatt!), amikor megvolt a jogerős...
Nem tudom, Gurcsány mit csinált. Ha bűncselekményt követett el, mennie kell. De nem jöhetnek helyette azok, akik ypszilonháborúkban védték meg a látszatot (a becsületüket, azt sajnos, nem tudták, nem is akarták). Én ugyan ezeket arcátlanságnak tartottam, nem kriminológiai eseteknek, de ha tisztulunk erkölcsileg, tisztuljunk igazán!
Szóval, se a Kayaibrahimos-nemvolttaggyűléses Orbán, se a huszonnyolcmilliós-forgatókönyvírós Csurka nem kell.
Tehát, gyerünk fikázni! Nektek még a bírósági ítéletet sem kell megvárni, ti tudjátok a frankót anélkül is; Ezt hívják nyilván "nemzeti igazságszolgáltatásnak", szemben az alacsonyabbrendű "jogállamisággal".
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök cégei tevékenységét illetően már két ügyben állapította meg a nyomozó hatóság bűncselekmény gyanúját – derült ki a Legfőbb Ügyészség mai sajtótájékoztatóján. A Nomentana Kft. esetében közokirathamisítás gyanúja miatt, amely bűncselekmény büntethetősége 2005. december 20-án elévült. A Szalay utcai, korábbi állami ingatlanok ügyében az ügyészség megváltoztatta korábbi határozatát és különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés bűntettének gyanúját állapította meg.
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=345104&rvt=2
Az állam kárára gazdagodott Gyurcsány Ferenc a Legfőbb Ügyészség szerint. A testület megváltoztatta korábbi határozatát, a Szalay utcai, korábbi állami ingatlanok ügyében és különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés bűntettének gyanúját állapította meg.
Az ügyészség szerint az állami Közlöny és Lapkiadó Kft. ellenszolgáltatás nélkül gazdagította az Altus Rt.-t, mivel a mintegy százmillió forint értékű beruházás úgy került a cég tulajdonába, hogy azért semmilyen ellenértéket nem számítottak be.
A nyomozószerv vizsgálata szerint több tízmillió forint értékben történt vagyoni juttatás Gyurcsány cégének az állami vagyon terhére. Mindezek felvetik a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette elkövetésének gyanúját, amely cselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség szerint a cselekmény büntethetősége 2003-ban elévült. Ugyanakkor azt is kijelentette, hogy mivel a kormányfő cége törvénysértés útján az állam kárára gazdagodott a több tízmilliós beruházással, ezért az állami vagyon értékének visszaszerzésére polgári pert indítanak.
Gyurcsány harmadik cége, a Fittelina Kft.-nél az ügyészség kitart korábbi álláspontja mellett, hogy a kft. a Szemlőhegy utcai villában tulajdonjogot szerzett és ezért nem állapítható meg az adócsalás gyanúja.
Dr. Sinku Pál a Legfelső Bíróság főosztályvezető ügyésze így foglalta össze az felmerült ügyekben hozott döntéseket:
"Első esetben - Szalay utca: felmerült a hűtlen kezelés gyanújára okot adó körülmény, de a cselekmény elévült.
Nomentana: felmerült a magánokirat-hamisítás, közokirat-hamisításra vonatkozó gyanúok, de a nyomozás kiderítette, hogy elévült.
Harmadik esetben: az ügyészségnek az az álláspontja, hogy a vázolt szerződéses sorozat nem adócsalás. Nem bűncselekmény."
Hát, ha kiderül az igazság, majd fellebbezés lesz. Egyébként a polgári per röviden arról szól, ki tud nagyobbat hazudni. Szóvel eredményt ne várj. Meg azért kívácsi lennék, hogy jogerős ítélet a polgári perben mikor lesz, ha per lesz egyáltalán.
:D Biztosan tudjuk, persze. Illetve biztosan tudnánk, ha nem évült volna el.
Azt is biztosan tudjuk, hogy (választási)nyereségvágyból, Pártlap megbízásából a Pártszékház feltörte a szoci szervert, oszt mégsincs semmi belőle. Fogadni mernék, hogy az már előre elévült.
megint véded a védhetetlent. büntetőjogilag elévült a cselekmény, de polgárjogilag nem. ezért lesz polgári per. ami lehet, hogy szopósab, mint a büntető, mert jó sokáig tart, lehet kenegetni a xart. de ez a kis szeplőcskékcske téged nem zavar bizonyosan.
Nahát Doppelstangel szerint hülye vagyok, de annyit én is megértettem(ő ezek szerint lehet,hogy nem)hogy itt beza nagy étékre lett hűtlen kezelés, meg gazdagodás nem tisztességesen,meg van elévülés is.Hát gondoltam,egy miniszternek példamutatónak kéne lenni, mégiscsak valami etikei norma a népnek, meg hát mit szól a külvilág ?Ezért megint megkérdezném, nem kéne ilyenkor lemondani ?
Én nem lopásról beszéltem. Ezt Te írtad: "A tehetségesebbek többet tudtak lopni. Az a béna Orbán puszta hatalomvágyból , direkt nem lopott annyit mint a Gyurcsány."
Ebben az a gáz, hogy Fletót már nem lehet visszaszívni. Persze, MSZP-s felől akár be is törhetett volna, de azért a többi kényes arra, hogy az előélet lehetőleg büntetlen legyen. És persze ne csak a bíróság szerint.
Lett volna az MSZP-nek egy kis esze, tavaly hagyta volna a nyuszival elmenni:)