Ha van az embernek 500 ezer- 1 millio forintja mit tehet vele? Hisz azt mondják pénzből lehet pénzt csinálni. ez még kevés? ha ezzel is el lehet indulni mien uton tegye ezt az ember? Minden érdekel! befektetés, tőzsde, vállalkozás, mezőgazdaság...ami van minden szóba jöhet...
nem miliárdos akarok lenni csak a sajátmagam ura, és egy biztos anyagi hátteret...
jo lesz egy 5 éves terv is! :) vagy 10 éves.... minden épitőjelegü hsz-t várok!
.... kezdesz hasonlítani az olyanokra akik üldőzési mániában szenvednek. :DDD
Azt hogy 1 millából hogyan lett 10? kérdésedre nem vagy kiváncsi arra is, hogy milyen alsóneműt hordok?? :)))
Az nem volt eléggé kielégítő, hogy egy ingatlan jelzlogát használtam fel az induló tőkémnek. Mi kell még? :))))
valószínű,hogy kissebbségi mániába vagy üldözési vagy a fene se tudja, hogy miben szenvedhetsz mert ez már valamilyen problémás dolog lehet nálad ...hallod -e :)))
Tőlem azt cseszegetsz akit akarsz az állandó negatív feltételezéseiddel.
Én a többiekkel szépen elcsevegek addig te meg nyugodtan próbálkozz így tovább....
A 151. -es bejegyzésen kivül, illetve egy másik hozzászóláson kivül (ahol olyan érzetem van, hogy kicsit gúnyt űzől - igazságtalanul - Fülig St. ... -ből (Nostradamus -nak titulálva, illetve őhozzá hasonlítva őt), sehol (ismétlem sehol) sem emlitesz mást csak babakötvényt, ingatlanbefektetést, és áradozol, mint sikeres ingatlanbefektető.
Jah egy helyen még elárulod, hogy 80 eFT/havi keresettel és egy lakással indultál.
Miért is látnám, hogy más befektetést is "(el)ismersz" ingatlanbefektetésen kivül?
Hiszen az itteni majd félszáz hozzászólásod közül lényegében szinte alig van más témájú? Más befektetésekkel foglalkozó lényegében pedig egy sincs (ami annak tűnik is kiderül, hogy a hozzászólásod szerint kalákába állva ingatlant kéne venni).
Ellenben az első cikkben amire ragáltam igenis alaptalanul, hamisan és egyoldalúan lehúzol minden más befektetést.
Miért is van, hogy továbbra sem árultad el, hogy 1 millióból hogyan lett hirtelen 10 miullió befektethető pénz?
Miért is van, hogy a mindezidáig nem igazoltad, hogy az értékpapírbefektetésnél elveszítesz mindent kijelentésed mire is alapozod? (Azért ezt emelem ki, mert ez az egyik legnagyobb hazugság amit leírtál, ugyanakkor egyben tökéletesen mutatja a mentalitásodat - csúsztatás).
Hol is látom, hogy figyelembe vennéd a befektetőt is nemcsak a te oldaladat?
A szöveged ügynökszöveg (fogalmazhatnék erősebben is, de nem akarok).
Ez nem zárja ki, hogy esetleg sikeres is lehetsz (sok MLM tag is igen jól keres ilyen szövegekkel), de a te "tuti" módszered a valóságban, másoknak nem biztos, hogy sikert hoz, ellenben keményen benne van a bukás, mint általában a csak félig értett dolgokban sokszor megtörténik.
Az ingatlanbefektetések általam való lehúzásáról pedig annyit, hoyg ez úgy hülyeség, ahogy van. Ha a végét is olvastad volna annak amit írtam (mint ezek szerint nem tettél meg!), akkor ezt te is látnád. Ez egyben téged is minősít.
A te szavaiddal élve: ENNYI.
A véleményemet ezek után is fenntartom: Óvakodjék a vevő (Tőled)!
1. olvass vissza a fórum beírásaiba és sokmindenre megkapod a választ.
2. a viszonteladású ingatlanjaim felújítási ideje max. 2 hónap.
Egy ingatlanomat sem kellett 1 hónapnál tovább árulnom.
Azt, hogy mennyiért vettem????? Mit számít ha a profit rajta kb 1-2 millió...
Ha vissza olvasol akkor azt is láthatod, hogy
1. nem az ingatlanbefektetést tartom a legjobbnak, de ezt könnyebben megértik az átlag emberek.
2.és a papír portfóliós befektetések is nagyon jók mint írtam( tehát nem lehúztam mint te az ingatlanozást) csupán nem annyira kézzelfoghatób érték az embereknek mint az ingatlan.
Nem kívánom tovább ragozni. Aki belevág az ingatlanbefektetésbe azt mindenki kénye kedve szerint és tudásához alakítva fogja csinálni. Ha segítség kell akkor segítünk és nem lebeszéljük a másikat.
Jó akkor talán ejts néhány szót hogy lett az 1 millió (és értékpapír esetében tutira elveszthető befektetésből) hirtelen 10 millió befektethető pénz.
Hitelből? Vagy 1 millióból talán mégse ingatlanba kellene fogni befektetni és ez csak arra volt jó, hogy ezen csúsztatással átusztasd a szót kedvenc ez-a-tuti-befektetés-minden-máson-csak-vesztíhetsz témára: (alias szírénének)
Vagy gondolom egyszerűen csak megkukulsz és "áhhh kár a szót vesztegetni" hozzáállással hallgatsz.
Ha már itt tartunk, számoljunk (ingatlan kontra más például általad semmire sem tartott értékpapír jellegű befektetések):
Kezdő költségek:
Ingatlannál ugye ügyvéd elengedhetetlen, ez minimum 0,5-1 % (ingatlan vételárára vetítve). Mivel egy bróker megbízás (értékpapír, befektetési alap, stb.) is ilyen nagyságrendű, így itt még nincs nagy eltérés.
Ugyebár ingatlannál fennáll az illetékfizetés amit te legánsan 4-6 % közé teszel, de egy normálisabb lakás (Budapest, angyváros) esetében ez inkább 5-6 %.
Ez ugyebár értékpapírnál nincs.
Eladás esetén adózol. Ingatlannál (SZJA esetében) ez 25 %, de (jelenlegi szabályozás szerint) 15 év után ez eltűnik, ugyanakkor már 5 év után évente is lineárisan csökken (apropó, az időtáv mintha nem jelenne meg nálad), igaz más ingatlan vásárlásába való beforgatással időben és részben eltolható.
Értékpapírnál ügylettől függően 20-25 %.
Adóügyileg túl nagy eltérés nincs, de míg ingatlannál az esetleges veszteség a te bajod (más évekre nem viheted át, más jövedelmedet nem csökkenti), értékpapírnál azonban elhatárolhatod, és csak az összevont nyereséged adózik.
Ingatlannál az időközi bérleti díj bevétel, de adózol is utána.
Értékpapírnál osztalékkal lehet számolni, ami szintén adóköteles.
Ingatlannál a mindent vagy semmi elvét kell követned (mert a pénz megosztása nehézkes), addig értékpapírnál diverzifikálhatsz.
Ingatlannál a pénzzé tétel nehézkes (nem igazán likvid, vagy ez esteben erős diszkont léphet fel), addig ez értékpapírok estében ez csak "ujjgyakorlat".
Mielőtt kiáltanád, hoyg cégen keresztül kell csinálni, nézzük meg a céges oldalt:
Ugyebár ingatlanforgalmazásra kell szakosodnod (főtevékenység!), mert enélkül az illetékkedvezmény ugrott, ráadásul tudomásom szerint ez csak egy átmeneti mentességet ad, ha az időhatárt túlléped, akkor ez nem él.
Céget kell alapítanod és fenntartanod (csak annak aki ebben nem jártas: alapítás minimum egyszeri 50-100 eFt, fenntartás 15-20 eFt, de ez már havonta, illetve végelszámolás megint egyszeri 50-100 eFt).
Cég esetében a társasági adó 16+4 %, plusz ha kiveszed, akkor osztalékadó (ez minimum 25 %).
Hol is tartunk?
Magánszemély: ügyvéd 1 % + illeték 5 (de inkább 6) % + nyereség 25 % -a,
Cég esetében: ügyvéd 1 % + illeték 2 % (időkorláttal!) + céges költség évi 250 (de inkább átlag 300) eFt + (a nyereségre) 20 % (Tao) + (kivett osztalékra) 25 %.
Azaz 1 millió Ft esetén a céget felejtsd el, mert helyből buksz, ráadásul az adózás sem téged pártol. Ingatlannál eleve hitelt kell felvenned. Ha ez mondjuk 4 millió Ft (5 milliós ingatlan, ami még vidéken is csak fenntartással igaz!), akkor
- A kezdeti 1 milliós saját rész lecsökken azonnal 350 eFt -Tal (ügyvéd + illeték + hitelfelvételi költségek);
- Lesz egy havi 40 eFt -os törlesztési kötelezettséged (amihez az ingatlannak önmagában bruttó 50-55 eFt -ot kellene termelnie (10-11 % -os ráta!), vagy neked kell állnod - fix költség, illetve deviza alapú hitel esetén árfolyamváltozási kockázatok!).
Ahhoz, hogy pozitivan szállj ki az ingatlannak bérleti díjként, vagy értéknövekedésként nagyságrendileg:
- 1 éves időtáv esetén (ami igen rövid) évi 19 % -ot;
- 2 éves időtáv esetén évi 16 % -ot;
- 3 év, vagy a feletti időtáv esetén évi 14 % kell hoznia. Hááát. Azért nagyon meg kell válogatni azt az ingatlant ami ezt hozni fogja.
Számolhatunk magasabb ingatlanárral, de a helyzet lényegesen nem változik.
És mint mondtam, ez a nullszaldó 1 millió Ft os saját erővel vett 5 millió Ft -os ingatlanra számolva.
Ha a saját pénzed több, akkor a hitel kiesik, de bejön a máshol kockázatmentesen megszerezhető pénz alternatíva költsége.
Jelen esetben (5 millió Ft -os ingatlanra nézve):
Ahhoz, hogy pozitivan szállj ki az ingatlannak bérleti díjként, vagy értéknövekedésként nagyságrendileg:
- 1 éves időtáv esetén (ami igen rövid) évi 14 % -ot;
- 2 éves időtáv esetén évi 10-11 % -ot;
- 3 év, vagy a feletti időtáv esetén évi 9-10 % kell hoznia. Ez már jobb, és ez egyes esetekben ténylegesen is realizálható (például bérleti díjakon keresztül) de azért még ez esetben is csak azt mondhatod, hogy lényegében ezt a pénzt máshol is megszerezhetted volna kockázatmentesen...
És még anyit
A most arattam 2 millió Ft -otról pedig annyit, ez önmagában semmit sem jelent. Két másik adat ismerete nélkül:
- Mennyi idő alatt (ugyebár nem egy nap alatt!);
- És mekkora induló befektetéssel.
Sőt mivel említetted, hogy cégen keresztül csinálod, úgy az sem lényegtelen, hogy ez már adózott hozam, vagy még adózás előtti (100 Ft adózás előtti pénzből, miután kiveszed lesz Kb.: 50-60 Ft - összes nyereségtől, cég saját tőkéjétől, illetve esetleges személyes jövedelmeidtől függően).
És még mielőtt rámsütöd, hogy elfogult és ingatlanbefektetés ellenes vagyok, ez nem igaz (ez is egy szín a befektetések palettáján, de nem a legszebb és főleg nem az "egyetlen igazi").
Érdemes ingatlanba fektetni, de nem mindig és nem mindenkinek (kontra teáltalad hallatott szirénhangok):
- Erősen javalt annak aki albérletben lakik, de van saját tőkéje és nem okozna számára gondot a hitelfelvétel, illetve a törlesztés sem (albérleti díj helyett saját ingatlanját törleszti);
- De tilos annak aki nem ért az ingatlanokhoz, akinek csak kevés megtakarítása van, akinek megtakaírtása van, akinek bármikor kellhet a pénz, aki nem tud elvislni egy 10-20 % -os bukást (akár pszichikalilag, akár pénzügyileg - lásd idősek);
- Megfontolandó lehet annak akinek elég pénzze van ahhoz, hoyg ebből is portfoliót alakítson ki és/vagy több más befektetés mellett erre is tud pénzt (és időt) szánni.
Nálad a disztingválást nem látom, csak az ügynöki (MLM -es) megijesztő hamis szöveget, és a portékád szédelgésszerű feldicsérését.
Tudod mit, az irásomat vedd egyszerűen egy másik hozzászolónak aki veled ellentétben
- Korrekten szeretné az érdeklődöket tájékozatattni és tájékoztatva látni;
- Akit nem érdekelnek a marketing hangzatú - ügynökies -, hamis, félrevezető és elfedített érvselésezrű mellébeszélséek (röviden átalad megejtett csúsztatások);
- Aki nem szereti ha hamukálnak, és főleg nem ha segítségnek álcázák a mások bőrére (is) menő játszmákat.
Zárszóként veled kapcsolatban minden esetleges érdeklődőnek szeretném jelezni, jobb ha a római mondáshoz tartja magát: Óvakodjék a vásárló! Magam részéről csak egy szóval bővíteném még ki: Tőled.
Royalgold: irtal, meg az elozo topikban az adozasrol. ehhez kapcsolodoan lenne egy kerdesem:
ugyebar az iparuzesi adot az arbevetel utan kell fizetni. namost az lenne a kerdesem, hogy ingatlanok eseten mi szamit arbevetelnek 1, az eladasi ar, vagy 2, az eladasi es a vetelar kozotti kulonbseg.
en ugy gondolom, hogy az elso eset.
ezek szerint ha az adott ceg vesz egy ingatlant mondjuk 13 millio forintert, es eladja mondjuk 15 millioert, es koltsegek levonasa utan is marad mondjuk 500 ezer, az iparuzesi ado 2% eseten 300 ezer forint??? (15 millio * 2%)
" és mellesleg, ha valaki már elcsábult akkor ott a lehetőség, hogy "megtaláljon" téged, ahol majd ténylegesen foglalkozol vele" bocsáss meg de amit írtál...hát ezen nevetnem kell.....
ez a másik írásod..."De ha csak eladó, akkor kéretik nem szakértőnek kaidni magad (lásd korábbi jelzésed, hogy ott vannak akik segítenek...), mert akkor te nem segítesz, csak eladsz."
apropó ..nem csak eladok!!!
Amit eddig leírtam azt bármelyik ingtalanbefektető megtehetné anélkül, hogy szakértőnek kellene lennie!
Tehát szerinted csak akkor írhatnék ilyeneket hogy, ha ügyvédnek, bankárnak, ingtalanközvetítőnek, stb....nek kellene lennem, mert csak szakértő írhat az ingatlanbefektetésről és tapasztalatairól.
tudod ezt úgy hívják, hogy fórum. Bizony ezen sokminden meglehet beszélni. Tanácsokat adni , segíteni másoknak aki nem annyira járatos bizonyos dolgokban de érdekli őt....
De szívesen olvasunk a te általad felvázolt és megélt tapasztalataidról is ha nem probléma számodra.
És még segíthetsz is a te álltalad űzött befektetési forma jobb megismertetésében is, úgy hogy nem feltételezzük, hogy szakértő vagy -e vagy sem.
üdv
Amúgy jobb segíteni valakinek, mintha utálnának...
Ugye nem gondolod komolyan, hogy ténylegesen ingatlanokra, házakra gondoltam?
Nem te az ingatlanbefektetéseket próbálod vonzóvá tenni (ami nem lenne gond, ha kiegyensúlyozottan és nem egyoldalúan tennéd!), és mellesleg, ha valaki már elcsábult akkor ott a lehetőség, hogy "megtaláljon" téged, ahol majd ténylegesen foglalkozol vele.
Az ingatlanbefektetésről pedig bárki írhat. Egyoldalúan !
Az ember azt ír le amit szeretne. Ha nem pontosak az információk akkor kijavítanak bennünket.
A fenti idézethez pedig csak annyit: Ha szakértő vagy, akkor nem. Ha csak eladó, akkor igen. Te döntesz mit gondolsz magadról De ha csak eladó, akkor kéretik nem szakértőnek kaidni magad (lásd korábbi jelzésed, hogy ott vannak akik segítenek...), mert akkor te nem segítesz, csak eladsz.
Jó esetben korrekten (Ténylegesen mi az ami jó a vevőnek), rosszabb esetben csak szőrmentén, mint egy potenciális értékesítési lehetőség (mi az ami jó neked).
A bevezetés az utóbbira hajazz. Lásd alábbi idézet:
De én törekszek tenni a jobb megélhetésem érdekében
Leírod, hogy más befeketetés jaj milyen kockázatos, felhozod az értékpapírokat, és írod, hogy 1 millióból megmarad nulla (Értsd: mindent elvesztesz). Ugyan mutass már olyan alapot, ami Magyarországon így járt. Hány esetből hány ilyen van? Egy, kettő?
Még részvénynél sem mindig igaz (ez ugyebeár nem egy nap alatt megy az ilyesmi, mellesleg ez esetben sem volt sok ilyen eset!)
Az ingatlanbefektetési csapdákról meg hallgatsz. Pedig biza ez sem kockázatmentes(ha esetleg nem így látod kapásból tudok sorolni jonéhányat!) és itt is megesik, hogy keményen buksz. A kezdeti költségekről nem is beszélve, ami magasabb más befektetési formákhoz képest.
Az csak hab a tortán, hogy kezdetben 1 millió Ft -os befektetésről beszélsz, aztán ripsz-ropsz - minden magyarázat nélkül - 10 milliós (ingatlan) befektetésekre térsz át. A többi honnan is van? Hitelből? Ugye ennek a kockázata nlla, vagy mégsem? (Akinek 1 millió forintja van, az csak ne fektesen ingatlanba!)
Amit meg írtál, hogy az ibgatlanbefektetésnél - ha valaki nem ért hozzá, akkor - vannak segítők, nos ez a többi befektetési formára is éppenúgy igaz! Sőt, még inkább.
Vallom, hogy az ember olyan dologba fektessen be, amihez ért, illetve fejlessze magát, ha erre nem képes, vagy nem akar aktívan befektetéseivel foglalkozni, akkor ezt hagyja másra - aki mellesleg majd esetleg eldönti, hogy éppen akkor mibe is érdemes fektekni (mert ugyebár van olyan amikor éppen ingatlan nem érdemes/szabad befektetni).
Igazából nem vágom, hogy jönnek az 1 millió alatti befektetéshez az ingatlanok egyáltalán... De abban azért szerintem is sok igazság van, hogy egy átlagembernek az ingatlan sokkal inkább emészthető befektetés mint egy alap, vagy részvény vagy bármi. (És ne abból indulj ki amit itt a fórumozóktól olvasol, hanem abból, hogy az átlagembernek még rajzfilmen kell magyarázni, hogy mi is az a hitelkártya)
Egy ingatlant gondozni, ápolni, karbantartani, felujítani szükséges. Egy értékpapír alapú vagy más befektetéseknél ezek a költségek kisebb mértékben fogják vissza a befektetés 'kifizetődését'. Ugyanakkor egy ingatlan kevésbbé megosztható többféle kockázatú tényezők között. Egy ingatlanban egyéb más külső körülmények tehetnek károkat (árvíz, csőtörés.. stb) amik kijavítása szintén költség. A világ fejlődik. Egy jól megválasztott vállalkozásnak, bef. alapnak teljesítménye van. Egy ingatlan nem termel pénzt olyan mértékben, amennyire egy cég vagy iparág.
Amúgy meg mint látom kibújik a lóláb. Saját portékádat népszerűsíted, tedd, de legalább korrekten, mert most finoman szólva egyoldalú és megtévesztő vagy." írtad.....
A saját portékám az igazán jól felújított ingatlanjaim árusítása lenne.
Olvastál az ingatlanjaimról?
Az ingatlanbefektetésről pedig bárki írhat. Egyoldalúan !
Az ember azt ír le amit szeretne. Ha nem pontosak az információk akkor kijavítanak bennünket.
Ezt nevezik Fórumnak.
Én is szinte minden nap tanulok valami újat.
És tévedni nem szégyen.
Csak az nem hibázik aki nem csinál semmit....De én törekszek tenni a jobb megélhetésem érdekében és jó látni, hogy a mostanában beírt fórumózók is törekednek. Mindenkinek megadatik valaimilyen lehetőség.
A kérdés az, hogy él-e vele vagy hagyja az elillani.
Ja amúgy megpróbáltam korrekt módon hozzáálni a fórumtársaimhoz és nem átvágni próbálom azokat az embereket akik szivesen beszélgetnek velem is erről a témáról.
Nem tudom minek révén jutsz el arra következtetésre hogy mert valaki leírja a saját üzletében ért pozitív tapasztalatokat, hogy az reklám lenne...? miért?
Én szívesen olvasom Royal írásait még ha a negatívumokra vissza is kell kérdeznem, és tudod miért?
..mert bármibe is akarsz belefogni a tudás sehol nincs ingyen. Ezeket amiket ő mond ingatlan terén máshol pénzt kérnek érte. Ezt ingyen nem kapod meg sehol....sehol!!!
Szóval én ahelyett hogy szapulnám, vayg irigykednék rá, inkább tisztelettel leveszem a sapkámat, hogy pénzt érő tippeket közkincsé tesz.
...de persze ez csak az én véleményem, ha ennyiből nem értesz én nem fogok vitázni.
Nem belegázolni kívánok másféle befektetési formát űzők lelkébe de mint írtam, nem hiszem, hogy az emberek jobban értenének a papír alapú portfóliózáshoz vagy a drágakövekhez, mint az ingatlanhoz....
Sok emberrel beszélgettem erről.
Nem alaptalan a kinyiltkoztatásom....
De ez nem azt jelenti mint szintén írtam , hogy ezek rossz befektetési formák lennének. Ellenkezőleg. Nagyon is jók csak ehez többet kell tudni mint ahoz, hogy vegyünk ingatlant és adjuk ki bérbe.
A "ripsz- ropsz" befektetési formákról pedig hetekig lehetne írni de erre nem hiszem, hogy az 1 hónap alatt ebbe a fórumba csöppent ingatlanozás után érdeklődőket nagyon érdekelte volna.
Természetesen bárki beírhat ide más befektetési formákról is de ez valahogy elmaradt......
Az ingatlanbefektetésnek is vannak árny oldalai is amit szépen meg lehet oldani.
Senki nem mondta, hogy ez tökéletes és egyszerű simán működő befektetési forma.
Akkor mindenki ezt csinálná.....
De aki ezt választja és igazán szeretne ezzel foglakozni az ugyan úgy megtalálja a módját annak, hogy mindent megtudjon oldani.
Ezért vannak segítőink: ügyvédek, könyvelők, bankszakmában lévők, ingatlanközvetítők, ingatlanbefektető ismerősök stb.....
Amúgy meg mint látom kibújik a lóláb. Saját portékádat népszerűsíted, tedd, de legalább korrekten, mert most finoman szólva egyoldalú és megtévesztő vagy.
Sötétebben látod, vagy látattatod a dolgokat, mint amilyenek azok valójában.
Az álatalad ripsz-ropsz elvetett befektetési ötletek nem annyira roszak, ráadásul az ingatlan védelmében hozott érv ott is igaz, míg az ingatlan befektetések esetleges hátulütőin lényegében szó nélkül átsuhansz (negligálod).
Az ingatlan téma valóban megérdemelne egy külön topikot.
De olyan szépen összejöttek a résztevők ebben a topikban és jó látni, hogy mennyire törekednek és érdekli őket a téma, hogy kitörjenek a szürke hétköznapi nincstelen eberek tömegéből.
Amúgy térjünk vissza a befektetésekre.
Melyek azok amiket 1 millió ft. alatt elkezdehők.
Az alapvető befektetési lehetőségek közül talán a fontosabbak...
banki betétek
kötvények és pénzpiaci alapok
részvény alapok
ingatlan alapok
részvények
nemesfémek és drágakövek
antikvitás
kisvállakozások üzletrészei
ingatlan
Ezekből legalább 6 olyan van amit el lehet kezdeni 1 millió alatti befektetésből.
Igaz ?
De kérdem én.
Vajon melyik az a befektetési forma amit egyszerűnek érez és tud a hétköznapi ember.
Vajon foga- e böngészni nap mint nap a részvényárfolyamokat, indexeket?
Vajon tudja -e hogy egyáltalán ezeket eszik vagy isszák?
Mit csinál ikább?
Na milyen ötletek vannak?
Hát vesz egy ingatlant. A kézzel foghatóbb dolgot jobban szereti az ember mint a papírt.
A drágakőtöl szinte retteg mert fél, hogy nepperek kisemmizik.
Antikvitás szép dolog de nem sokmindent tud erről sem a hétköznapi ember.
Kisvállakozásokba kissé félszegen de belevágnak az emberek egyéb termékek gyártása, értékesítése de ez sem egyszerű....
Tehát marad az ingatlan.
Veszek ingatlant mert azt csinálták már az őseink is. Ugye így gondolkodunk mi is..
Ez nem azt jelenti, hogy az ingatlanbefektetés a legjobb befektetés.
De biztosabbnak tűnik bármelyik befektetési formánál.
Sokan ezt megpróbálják cáfolni.
Őket úgy hívják, hogy Tőzsdések, brókerek, részvényeket gyüjtők, befektetési alapokat szajkózók......
És részben igazuk is van. Nagyon nagyot lehet vele " kaszálni".
És oltári nagyot lehet vele bukni.
Ha van 10 milliód részvényekben egyik napról a másikra 0 pénzed lehet.
Az ingatlannál mi a helyzet?
10 millióért vásárolt ingatlanodat nem tudod eladni 12 millióért az elképzelésednek megfelelően. Na bumm. És akor mi lehet a legsosszabb. Eladod árában és visszajon a 10 milla.
És ha buksz rajta még 1 milliót? No akkor mi van?
Semmi. Marad 9 milliód.
De nem egy nagy NULLA !!!!!!!
remélem megtaláljátok magatoknak a megfelelő befektetési formát
Nézd, befektetési tanácsokat adó topik annyi van a neten, mint égen a csillag- és szerintem ők sem 10-20 millióval kezdték. 800ezer forint is 1 milla alatt van, és akinek "csak" ennyije van - elolvassa, hogy a nagymenők hova teszik a pénzüket és lekoppintja az ötletet, vagy kikéri a véleményüket. Ez a topik is csak azóta pörög így, mióta ingatlanozunk - vagy legalábbis próbálkozunk.
Tévedés! az ingatlan árverések fele 1 millió alatti kikiáltási árról indul, azért az elég jelentős. Ezt ellehet olvasni bármelyik a témával foglalkozó lapon és ugye aki nem olvas az semmilyen előnnyel nem indul az analfabétához képest.