Üdv mindenkinek! Szeretnék tanácsot kérni. Tavaly ősszel ültetett konténeres,kb 80 cm-es fa,most csak alul a tőnél hozott 2-3 hajtást. Mit kell tenni ilyenkor,lehet hogy elfagyott a törzse? A másik viszont fent is hajt. Előre is köszi a tanácsokat,Üdv.
Szia! Shan tong csemetéket árulok,ezeket már visszavágva postázom,de általában akkor szoktam visszavágni mikor a rügyek kidudoradnak,viszont még nem nyíltak ki.
Üdv! Egy hónapja próbából elszórtam egy kevés magot virágföldre és szépen kikeltek. Milyen növekedési ütemre lehet számítani a császárfa palántánál? Mikorra éri el azt az állapotot, hogy ki tudjam ültetni a szabad földbe? Köszönöm előre is a választ!
Elnézését kérem, hogy nem jeleztem vissza a fórumon, csak hirtelen kaptam magokat aztán elfelejtettem, hogy itt érdeklődtem. Ha most elvetem a magokat akkor az jó lehet, vagy érdemesebb várni még tavaszig, hogy akkor a több napfény hatására jobb lesz a növekedés? Vagy nem vesztek semmit vele, ha esetleg most elvetem őket?
Több etapban tervezem felhasználni. Kb. 5 év múlva szeretném elkezdeni felhasználni, remélhetőleg a céljaimnak bőven elegendő anyag lesz. Amit biztos nem használnék föl, azt meg hagyom tovább nőni.
Egy ideje foglalkoztat ez a császárfa téma, de még nem léptem a tettek mezejére. Szeretnék ültetni 15-20 fát bútorfának, saját, hobbi célra. Nem akarom értékesíteni, csak szeretnék belátható időn belül saját faanyagot. Ennek ellenére ez nekem egyfajta befektetés. Olyan gyümölcsfa, ami szekrényt, polcot és aszalt terem.
Nekem az jött le eddig, hogy egy évessel célszerű kezdeni a telepítést. Ezek a csoda hibridek (cotevisa 2) ütötték meg a fülem. Valóban igaz 5 év alatt produkál 1/3-ad köbméter fűrészárut? Egy egyéves fáért mennyiba reális vételár? Érdemes többfélét, különböző helyekről beszerezni, hogy kisebb legyen annak az esélye, hogy egyikből sem lesz semmi?
Tudnám öntözni ásott kútról. Milyen módon érdemes?
A talaj mennyire meghatározó? Pár évvel ezelőtt elfogadható eredménnyel lett krumpli, bab, borsó, sütő- és főzőtök. Mivel érdemes pótolni a tápanyagot?
Levelével mit érdemes kezdeni?
Ha mondjuk 10 év múlva más célunk lesz a területtel, akkor hogy lehet megszabadulni tőle?
Ekkor is köszönöm, hogy végig olvastad és válaszoltál!
Mennyi magra van szükséged, válasz -boritékért szivesen küldök, ha az idő engedi és letudok menni a kertbe . Az enyém annó Hajdúszoboszló fürdőből való.