Van egy ötletem az egyetemeknek Van mondjuk adott évfolyamon 100 ember,most van félév vége,kiszámoljuk mindenkinek az átlagát,aki az első ötvenbe tartozik,annak nem kell tansíjat fizetni,az utolsó ötvenbe tartozóknak meg kell. A rangsor minden félév végén változa persze,az aktuális félév eredményei alapján.
Es? Nem a radio mondta be a feladat sorszamat, tehat a feladatok listajat elozoleg eljuttatak az iskolakhoz. Egyebkent is a tantartyak pontos listaja lenyegtelen. Ami fontos az az, hogy megallapithatjuk, hogy eddig sem csak a bizottsaghoz jutottak el a feladatok, hanem az iskolakba is ugyanazzal a modszerrel, amellyel iden megbuktak.
a matek meg a magyar tévéből bemondva ment, a többi meg vagy szóbeli, vagy közös.
Kifelejtetted a nyelveket, a fizikat, kemiat, bilogiat, foldrajzot (a nem felvetelizok szamara) no es a szakkozepiskolat osszes szakmai tantargyat. Ezekbol mind a most megbukott modon kuldtek mar ki evek ota a felveteli anyagokat az iskolaknak.
A kulonbseg csak az volt, hogy eddig egy-egy tantargy legfeljebb nehany ezer, de inkab csak nehany szaz embert erintett.
Mind rendszerbeszorult féreg nem tudom pontosan, hogy mennyi lehet a hallgatóí normatíva,de ha annyi mint amit mondasz,akkor végkép nem értem, hogy a felduzzasztott létszámú egyetemek miért vannak állandóan bajban pénzügyileg.
legjobb tudomásom szerint a hallgatói normatíva cirka HUF500,000 ma. ha 10 félévet fizet az állam, akkor ez biza' 5 milla! itt van a kutyus eltemetve! meg ott, hogy nincs igazi (ár)verseny a hallgatókért. így aztán mennek frankón a l'art pour l'art tanszékek egyetlen hatalmas cinkos összekacsintásba burkolva a rencerbeszorult férgeket!
Most is úgy van, hogy az állam 10 félévet finanszíroz,ha azt túlléped akkor onnantól kezdve fizetned kell. Vagyis ha lehúztál két évet államin valahol,de máshol folytatod a tanulmányaid előről,akkor ott a legjobb esetben is max 3 évet tanulhatsz állami pénzen.
Magam részéről a száz százalékig üzleti alapú felsőoktatást tartanám jónak.
Mondjuk alanyi jogon járna mindenkinek egy HUF2,000,000 bón amit erre költhetne a többit ösztöndíjból, munkából, akármiből. Rögvest megváltozna a jelenlegi felsőoktatásnak csúfolt kollektív maszturbáció...
Jó magyar rendszer--volt 12 évvel ezelőttig. Azóra rohad..1994 óta.
bologna lesz gáz Meg azért is keresik a magyar mérnököet USA-ban ,mert feleannyi fizuért dolgoznak,mint az amerikai végzettek.tudom.dolgozik kinn ismerősöm.
A munkaadóak---akik most főnökök,azok még csak a régi egyetemeken végezhettek,nanáhogy,azokkal szimpatizálnak,már irtam.Ha egy szegedi egyetemet végzett főnök előtt ül egy szegedi és egy debreceni végzettségű,akkor nagy valószínűséggel szegedi lesz a nyerő. De ahogy egyre jobban elterjednek az új iskolák diákjai,egyre inkább ők is kezdik behozni a társaikat.
Pl tudok egy gyerekről,Pázmányon végzett jogász,és amikor felvételizetett kikötötte,hogy csak pázmányost vesz fel. Hát igy fognak szépen elterjedni.
az énáltalan becitált adatok viszont nemzetközi mérés eredményei. Amikor beirtam,hogy az európai és a világlistán is Szeged a legjobb többen elkedztek visitan,hogy az biztos nem igaz
Csak akkor szoktam odaszólni, ha alultervezett intelligenciájú bölcsészek vagy magukat "társadalomtudósnak" nevező, semmihez sem értő ostoba seggfejek terjesztenek hülyeségeket az indexen.
Egyébként nem tudom,hogy egy egyetem annyira szuper,mért kell a másikkal fogllakozni..picit kilóg a lóláb-A nagy egyetemek inkább a saját pénzügyeikkel foglalkozzanak.
Annyira vicces,aha az jüűön ki egy statisztikában,hogy a te egyetemed jó,akkor ujjé,igazad van,ha meg az jön ki ami a világ-statisztikában,hogy a világ első ötszáz egyetemében sincs benne a BKE!,akkor meg visitasz,hogy biztos,hamis a statisztika.