Keresés

Részletes keresés

ErkölcsTan Creative Commons License 2021.04.27 -1 0 715

Ez nem a memetika belső irányzata, amelyet eleve kevesen képviselnek.

Ez nem a memetika külső, hanem a belső irányzata, amelyet eleve kevesen képviselnek.

Előzmény: ErkölcsTan (713)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.27 0 1 714

Nem az volt a kérdés, hogy egyetért-e az adott mondattal, vagy sem. Az sem hogy igaznak tartja, vagy sem.

Valahol olvastam. Egy igazi tudós képes elemezni egy olyan modellt is, amivel egyébként nem ért egyet.

Előzmény: ErkölcsTan (711)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.04.27 0 0 713

Te is hazudsz és csúsztatsz, de legalább kitetted a humor jelet.

A valóság az, hogy a memetikát életem túlnyomó részében posztmodern hülyítésnek tartottam és áltudománynak.

Most is áltudománynak tartom a memetika 95-98%-át.

A változás kb  2019 -2020 ban állt be nálam, amikor egy hazai orvostudományi intézet vezetője volt a megfigyeléseim és kutatásaim fő alanya. Mivel egyben akadémikus is és ráadásul tisztában volt a memetikával is valamennyire és könyvet is írt a témában - Szabad elme illúziója - rá nem lehetett ráhúzni, hogy azért látens Jahve hívő, mert pszichológiai kényszerképzetei lennének. Magyarán elmebeteg lenne.  Nem az.

Nem volt más tudományos és racionalista magyarázat, csak az agyi vírusai, mémjei, ami fertőzést elkapott és azt bárki elkaphatja. Nem tudás függő dolog. Ez nem a memetika belső irányzata, amelyet eleve kevesen képviselnek.

Az hogy a kultúra egésze memetikai alapú, meg a teljes emberi agy szerintem ökörség.  Jómagam csak azt tartom igazi mémnek, ami valamiféle "zombi" hatást is kivált. Igaz én nem is foglalkozom nagyon mással, csak ezen zombihatás kiküszöbölésével.

Előzmény: Fat old Sun (712)
Fat old Sun Creative Commons License 2021.04.27 -1 0 712

De jelentheti azt is, hogy semmire se jó hülyeség, amit te akkora tudománynak tartasz. És ez sokkal valószínűbb. :D

Előzmény: ErkölcsTan (711)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.04.27 0 0 711

Visszaélsz az itt lejátszott memetikai kísérlettel.

Nem az volt a kérdés, hogy egyetért-e az adott mondattal, vagy sem. Az sem hogy igaznak tartja, vagy sem.

Hanem az, hogy attól függetlenül le meri-e írni.  ... és lemerte. Ami azt jelenti, hogy még nem lepték el az agyát veszélyes mértékben a mémek / agyi vírusok.

Előzmény: jogértelmező (710)
jogértelmező Creative Commons License 2021.04.27 -1 0 710

" Nekem nem okozna problémát, ha valamelyik ciklikus világmodell váltaná le az Ősrobbanást."

Tehát nem zavarna a globális "hőhalál" gondolata, és a pánikhangulat - azzal együtt, hogy minden kinyilatkoztatásod és utódod  odaveszne. A nevedet őrző emléktábla is hamuvá válna. Pszichopata lehetsz.

Előzmény: Fat old Sun (692)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.04.27 0 0 709

A szövege kicsit fejlődött mostanra és már ez:

Érdekességnek és igen erősen elgondolkoztatónak legyen itt a vallások evolúciós fájának egyik változatából egy részlet. Mire is érdemes figyelni? Arra, hogy szerepel benne a 'Tudományos Módszertan' és a 'Kvantumfizika' is mint vallás, de az 'Ateizmus' meg nem.

Amit túlságosan nem kell komolyan venni szerintem, de az iróniája, messze nem is elhanyagolható. Van benne ha más nem rész-igazság.

Előzmény: ErkölcsTan (708)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.04.26 0 0 708

Ezen link mögött látható egy szintén memetikai érdekesség.

Amit túlságosan nem kell komolyan venni szerintem, de az iróniája, messze nem is elhanyagolható.

Van benne ha már nem rész-igazság.

ErkölcsTan Creative Commons License 2021.04.26 0 0 707

OK lehúztalak a mellékhelyiségben. :-)

Előzmény: Fat old Sun (706)
Fat old Sun Creative Commons License 2021.04.26 -1 1 706

Jól van, öblíthetsz.

Előzmény: ErkölcsTan (705)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.04.26 0 0 705

Nem az, nem zárszó, hanem inkább a kezdet, mert a Trükkös Mém - Túl Richard Dawkinson című publikációm már tőlem függetlenül is terjed (mémszerűen) és hét országban árusítják. Ami egyben egy memetikai alap könyv is. Az emberiség történelmének legnagyobb mémjét tárja fel és oldja meg, továbbá jelentősen túlmutat azon személy tudásán a memetikában, akit tévesen annak alapítójának tartanak.

-Ja és igazából IGe a memetika nevem.

Előzmény: Fat old Sun (704)
Fat old Sun Creative Commons License 2021.04.26 -1 1 704

Iván Gábor memetikai tudománya értelmetlen hülyeség.

Ez egy elég pontos zárszó.

Előzmény: MemetikaTan (701)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.04.26 0 0 703

Emlék már, hiszen köbö két éve történt:

"Ez az egyik viszonylag új mémem, ami áttört nyelvi és országhatárokat is és egy több évtizedes tudományos/átverés vita lezárását idézte elő."

MemetikaTan Creative Commons License 2021.04.26 0 0 702

Mondjuk ez azért nincs így, de egy nagytakarítás nagyon nem ártana és szerintem a zárt és nyitott logikai láncok használatának kellene lennie a választóvonalnak. Karl Popper falszifikációs elmélete például alkalmatlan erre.

Ahol nincsenek dogmák, azaz zárt logikai láncok, az egyértelmű tudomány.

Ahol vannak zárt logikai láncok, dogmák, és azt be sem vallják, hogy az, az nem tudomány, hanem áltudomány.

+ persze a tudományos módszertan maradéktalan használata

+ érvelési hibák maradéktalan elkerülése

Előzmény: Törölt nick (700)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.04.26 0 0 701

Elismerésem.

Persze, hogy le merem írni, hiszen a tudomány nem egy ember álláspontján, vagy véleményén múlik. Meg eleve amit alkottam, az messze nem csak az én művem. Benne van elődeim tudása is.

Iván Gábor memetikai tudománya értelmetlen hülyeség.

Előzmény: Fat old Sun (699)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.25 0 0 700

Az is kunszt?

"Az összes tudomány értelmetlen hülyeség."

Lehet még fölé licitálni? ;)

Előzmény: Fat old Sun (699)
Fat old Sun Creative Commons License 2021.04.25 -1 0 699

Tessék: ciklikus világmodell az igaz.

Te pedig most írd le, hogy "Iván Gábor memetikai tudománya értelmetlen hülyeség."  ???? Le mered???

Előzmény: MemetikaTan (698)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.04.25 0 0 698

Írd le tehát, hogy a "ciklikus világmodell az igaz."   ???? Le mered???

Előzmény: Fat old Sun (697)
Fat old Sun Creative Commons License 2021.04.25 -1 1 697

Hülyeségeket beszélsz megint.

Én pl. tetszőleges mondatot képes vagyok leírni pszichés gát nélkül, függetlenül attól, hogy szerintem igazak-e, vagy éppen ellenkezőleg.

Két példa:

Iván Gábor korunk egyik legkitűnőbb, Nobel-díjakat érdemlő zseniális gondolkodója.

Iván Gábor egy nárcisztikus személyiségzavarral megvert szerencsétlen seggfej.

De kívánságodnak megfelelően magamra vonatkoztatva is le tudom írni bármelyiket:

Fat old Sun korunk egyik legkitűnőbb, Nobel-díjakat érdemlő zseniális gondolkodója.

Fat old Sun egy nárcisztikus személyiségzavarral megvert szerencsétlen seggfej.

Ennyit a tudományos kísérletedről :O))))

Előzmény: ErkölcsTan (696)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.04.25 0 0 696

Nem az a lényeg és egyértelművé tettem a következő mondatokban. Azt is hogy miért.

Az atesisták többsége, szinte mind nem meri leírni, kimondani, hogy "hiszek Istenben" , akkor is ha igaz, akkor is ha nem, mert valamiféle jelentőséget tulajdonít neki. Ez a pszichés gát. Neked magadra vonatkozóan kellene tehát leírni, értelemszerűen, amit az idézőjelbe tettem és idéző jel nélkül.

Előzmény: Fat old Sun (695)
Fat old Sun Creative Commons License 2021.04.25 -1 1 695

Tehát akkor le tudod ide írni, hogy

Szó szerint leírtam.

Előzmény: ErkölcsTan (694)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.04.25 0 0 694

Hooooooohooooo hooooo

Bár nem azt írtad le, amit kértem....

Azt kellene, mert lényeges a különbség! 

Előzmény: ErkölcsTan (693)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.04.25 0 0 693

Köszönöm.

Nos ez nincs így nagyon sokaknál.

Érdemes mindkét általam felvetett példával kísérletezni egyébként.

Előzmény: Fat old Sun (692)
Fat old Sun Creative Commons License 2021.04.25 -1 1 692

Tehát akkor le tudod ide írni, hogy neked nem okozna problémát, ha valamelyik ciklikus világmodell váltaná le az Ősrobbanást. Nincs olyan pszichológiai gátad, ami ezt megakadályozná.

Nekem nem okozna problémát, ha valamelyik ciklikus világmodell váltaná le az Ősrobbanást. Nincs olyan pszichológiai gátam, ami ezt megakadályozná.

Előzmény: ErkölcsTan (691)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.04.25 0 0 691

Ezek szerint te kivétel lennél, vagy csak .... ????

OK memetikai tudományos kísérlet következik. Lássuk:

Tehát akkor le tudod ide írni, hogy neked nem okozna problémát, ha valamelyik ciklikus világmodell váltaná le az Ősrobbanást. Nincs olyan pszichológiai gátad, ami ezt megakadályozná.

(((Mint például az ateistáknak kimondani, hogy "hiszek Istenben", attól függetlenül, hogy az igaz, vagy sem)))

Írd le tehát, hogy a "ciklikus világmodell az igaz."   ???? Le mered???

Előzmény: Fat old Sun (690)
Fat old Sun Creative Commons License 2021.04.25 -1 0 690

Hatralmas félelmet.

Ha így érzed, azzal csak a vágyaidat vetíted ki, hogy mennyire fontosak a hülyeségeid.

Ami érzelmeket viszont az ostobaság agresszív terjesztésének folytatásával kiváltasz, azok épelméjű emberek számára teljesen érthető reakciók. 

Előzmény: ErkölcsTan (689)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.04.25 0 0 689

Valamiért és hát érthető módon az Ősrobbanás mém prognózisom igen erős érzelmi reakciókat vált ki. Hatralmas félelmet. Miért??? !!!!

Pedig az nem más, mint egy szokványos tudományos eljárás. Valamit memetikai analizis alapján kilátásba helyezek, hogy szerintem annak kell megvalósulnia a jövőben.

Mi dőlne össze a tudományban, vagy bármi másban, ha a ciklikus világmodell váltaná le az Bing Bang modellt????

Szerintem semmi. Nem először történik már ilyen és hasonló.

jogértelmező Creative Commons License 2021.04.20 0 0 688

" Susan Backmore egy memetikai rajza:"

A kép jobb felső részén a név: Blackmore. Jól írta?

Előzmény: ErkölcsTan (686)
jogértelmező Creative Commons License 2021.04.20 0 0 687

" vásárolt egy haszálhatatlan eszközt és nem képes eldobni."

Mi lenne az?  Mézbe mártott fésű?

Előzmény: Törölt nick (685)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.04.19 0 0 686

Susan Backmore egy memetikai rajza:

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!