Te is hazudsz és csúsztatsz, de legalább kitetted a humor jelet.
A valóság az, hogy a memetikát életem túlnyomó részében posztmodern hülyítésnek tartottam és áltudománynak.
Most is áltudománynak tartom a memetika 95-98%-át.
A változás kb 2019 -2020 ban állt be nálam, amikor egy hazai orvostudományi intézet vezetője volt a megfigyeléseim és kutatásaim fő alanya. Mivel egyben akadémikus is és ráadásul tisztában volt a memetikával is valamennyire és könyvet is írt a témában - Szabad elme illúziója - rá nem lehetett ráhúzni, hogy azért látens Jahve hívő, mert pszichológiai kényszerképzetei lennének. Magyarán elmebeteg lenne. Nem az.
Nem volt más tudományos és racionalista magyarázat, csak az agyi vírusai, mémjei, ami fertőzést elkapott és azt bárki elkaphatja. Nem tudás függő dolog. Ez nem a memetika belső irányzata, amelyet eleve kevesen képviselnek.
Az hogy a kultúra egésze memetikai alapú, meg a teljes emberi agy szerintem ökörség. Jómagam csak azt tartom igazi mémnek, ami valamiféle "zombi" hatást is kivált. Igaz én nem is foglalkozom nagyon mással, csak ezen zombihatás kiküszöbölésével.
Visszaélsz az itt lejátszott memetikai kísérlettel.
Nem az volt a kérdés, hogy egyetért-e az adott mondattal, vagy sem. Az sem hogy igaznak tartja, vagy sem.
Hanem az, hogy attól függetlenül le meri-e írni. ... és lemerte. Ami azt jelenti, hogy még nem lepték el az agyát veszélyes mértékben a mémek / agyi vírusok.
" Nekem nem okozna problémát, ha valamelyik ciklikus világmodell váltaná le az Ősrobbanást."
Tehát nem zavarna a globális "hőhalál" gondolata, és a pánikhangulat - azzal együtt, hogy minden kinyilatkoztatásod és utódod odaveszne. A nevedet őrző emléktábla is hamuvá válna. Pszichopata lehetsz.
Érdekességnek és igen erősen elgondolkoztatónak legyen itt a vallások evolúciós fájának egyik változatából egy részlet. Mire is érdemes figyelni? Arra, hogy szerepel benne a 'Tudományos Módszertan' és a 'Kvantumfizika' is mint vallás, de az 'Ateizmus' meg nem.
Amit túlságosan nem kell komolyan venni szerintem, de az iróniája, messze nem is elhanyagolható. Van benne ha más nem rész-igazság.
Nem az, nem zárszó, hanem inkább a kezdet, mert a Trükkös Mém - Túl Richard Dawkinson című publikációm már tőlem függetlenül is terjed (mémszerűen) és hét országban árusítják. Ami egyben egy memetikai alap könyv is. Az emberiség történelmének legnagyobb mémjét tárja fel és oldja meg, továbbá jelentősen túlmutat azon személy tudásán a memetikában, akit tévesen annak alapítójának tartanak.
Mondjuk ez azért nincs így, de egy nagytakarítás nagyon nem ártana és szerintem a zárt és nyitott logikai láncok használatának kellene lennie a választóvonalnak. Karl Popper falszifikációs elmélete például alkalmatlan erre.
Ahol nincsenek dogmák, azaz zárt logikai láncok, az egyértelmű tudomány.
Ahol vannak zárt logikai láncok, dogmák, és azt be sem vallják, hogy az, az nem tudomány, hanem áltudomány.
+ persze a tudományos módszertan maradéktalan használata
Persze, hogy le merem írni, hiszen a tudomány nem egy ember álláspontján, vagy véleményén múlik. Meg eleve amit alkottam, az messze nem csak az én művem. Benne van elődeim tudása is.
Iván Gábor memetikai tudománya értelmetlen hülyeség.
Nem az a lényeg és egyértelművé tettem a következő mondatokban. Azt is hogy miért.
Az atesisták többsége, szinte mind nem meri leírni, kimondani, hogy "hiszek Istenben" , akkor is ha igaz, akkor is ha nem, mert valamiféle jelentőséget tulajdonít neki. Ez a pszichés gát. Neked magadra vonatkozóan kellene tehát leírni, értelemszerűen, amit az idézőjelbe tettem és idéző jel nélkül.
Tehát akkor le tudod ide írni, hogy neked nem okozna problémát, ha valamelyik ciklikus világmodell váltaná le az Ősrobbanást. Nincs olyan pszichológiai gátad, ami ezt megakadályozná.
Nekem nem okozna problémát, ha valamelyik ciklikus világmodell váltaná le az Ősrobbanást. Nincs olyan pszichológiai gátam, ami ezt megakadályozná.
Ezek szerint te kivétel lennél, vagy csak .... ????
OK memetikai tudományos kísérlet következik. Lássuk:
Tehát akkor le tudod ide írni, hogy neked nem okozna problémát, ha valamelyik ciklikus világmodell váltaná le az Ősrobbanást. Nincs olyan pszichológiai gátad, ami ezt megakadályozná.
(((Mint például az ateistáknak kimondani, hogy "hiszek Istenben", attól függetlenül, hogy az igaz, vagy sem)))
Írd le tehát, hogy a "ciklikus világmodell az igaz." ???? Le mered???
Valamiért és hát érthető módon az Ősrobbanás mém prognózisom igen erős érzelmi reakciókat vált ki. Hatralmas félelmet. Miért??? !!!!
Pedig az nem más, mint egy szokványos tudományos eljárás. Valamit memetikai analizis alapján kilátásba helyezek, hogy szerintem annak kell megvalósulnia a jövőben.
Mi dőlne össze a tudományban, vagy bármi másban, ha a ciklikus világmodell váltaná le az Bing Bang modellt????
Szerintem semmi. Nem először történik már ilyen és hasonló.